EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου, Πέμπτη 12 Μαΐου

12 May, 2022

Τα νέα του κόσμου σε τίτλους. Πέμπτη 12 Μαΐου.

 

 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο δήλωσε ότι η χώρα του θα κάνει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ. “Χρειαζόταν χρόνος για στενές διεθνείς επαφές με το ΝΑΤΟ και τις χώρες μέλη του, καθώς και με τη Σουηδία. Η Φινλανδία πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση».

 

ΣΕΡΒΙΑ. Η Υπουργός Εξωτερικών Προσωρινών Θεσμών της Πρίστινα, Ντόνικα Γκερβάλα Σβαρτζ, υποβάλει αίτημα για ένταξη του Κοσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης επιθυμώντας να προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας μέσα σε 36 ώρες. Η δήλωση του Σέρβου Προέδρου: «…πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία εναντίον της Σερβίας και θέλουν να πάρουν πολύ περισσότερα από όσα ζητούσαν πριν, λέγοντας ότι είμαστε στο πλευρό της Ρωσίας ενώ αυτοί μάχονται κατά του ρωσικού φασισμού».

 

ΡΩΣΙΑ.  Μετά από 170 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, αποσύρεται από την αγορά της Ρωσίας η Siemens, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία: “Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διακοπή των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της και όλων των βιομηχανικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Ο οικονομικός αντίκτυπος αυτής της απόφασης θα αναφερθεί στο πλαίσιο της τακτικής δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου σήμερα 12 Μαΐου 2022″.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Σχέδιο τύπου Μάρσαλ ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ προτάθηκε για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ως μια παγκόσμια προσπάθεια διάσωσης. 

 

ΕΛΛΑΔΑ. Σήμερα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

 

ΕΛΛΑΔΑ. Φτάνει στην Ελλάδα σήμερα ο νέος Πρέσβης των Η.Π.Α. Τζωρτζ Τσούνης.

 

ΚΟΥΒΑ. Στους 44 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα, την Παρασκευή 6 Μαΐου.

 

Η.Π.Α. Η Έρικα Όλσον, βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ειδικά τώρα που διαδραματίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

 

Η.Π.Α. Το προσχέδιο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για την αναίρεση του δικαιώματος στην άμβλωση, σημαίνει πιθανόν ότι θα καταργηθούν και άλλα δικαιώματα, όπως οι γάμοι ομοφυλόφιλων ή η πρόσβαση σε αντισυλληπτικά, δήλωσε ο Τζο Μπάϊντεν σε προεκλογική εκδήλωση της Τετάρτης 11 Μαιου, καλώντας για μια ακόμη φορά τους πολίτες να υπερασπιστούν αυτά τα δικαιώματα.

 

ΚΙΝΑ. Αεροσκάφος της Tibet Airlines βγήκε απο τον διάδρομη κατά την απογείωση και έπιασε φωτιά. Οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν. 40 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This