EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Τα νέα του Σαββατοκύριακου

27 Nov, 2022
Τα νέα του Σαββατοκύριακου

Τα νέα του Σαββατοκύριακου

Τα νέα του Σαββατοκύριακου

Τα νέα του Σαββατοκύριακου, 26 και 27 Νοεμβρίου 2022.

 

Συναντήσεις στην Κίνα για τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο Σαρλ Μισέλ έχει να αντιμετωπίσει δύο στόχους στο προσεχές ταξίδι του στην Κίνα, την 1η Δεκεμβρίου, όπου και θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο Σι Τζιν Πινγκ. Η συζήτηση θα πρέπει αφ’ ενός να αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θέμα της Ταϊβάν, αφ’ ετέρου να διατηρήσει ή και να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η επίσκεψη αυτή θα είναι μια ευκαιρία ώστε να συνεργαστούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα, ιδιαίτερα μεσούσης μιας ιδιάζουσας χρονικής περιόδου, τόσο γεωπολιτικά όσο και οικονομικά.

 

Η ακροδεξιά σε διχασμό στο Ευρωκοινοβούλιο

Ακροδεξιοί βουλευτές του Ευρωοκοινοβουλίου υπέγραψαν κοινή δήλωση συμπόρευσης, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Το κείμενο συνυπέγραψαν οι βουλευτές από ομάδες Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών και η αντιπροσωπεία του ουγγρικού κυβερνώντος κόμματος Fidesz στην Ευρωβουλή. Η δήλωση συμπόρευσης υπόσχεται στενή συνεργασία ώστε να προωθηθούν μέτρα αυστηρότερα από ό,τι στο παρελθόν σχετικά με το μεταναστευτικό, αλλά και αίτημα να δοθεί περισσότερη δύναμη στα κράτη-μέλη της ΕΕ μετατοπίζοντας τις αρμοδιότητες από το κέντρο προς την περιφέρεια. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών των οποίων προεδρεύει η Τζόρτζια Μελόνι, η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, απέρριψε τις φήμες της συμπόρευσης χαρακτηρίζοντάς τις “ανοησίες”. Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε: «Επιβεβαιώνω ότι πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία ορισμένων ευρωβουλευτών που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες». Από την πλευρά τους οι συνυπογράφοντες θεωρούν ότι αυτή είναι η προσωπική άποψη ενός μόνο μέλους της ομάδας των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, δηλώνοντας ότι το θέμα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτή την ομάδα. Το όλο θέμα δεν φαίνεται να βρίσκει άμεση λύση, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Η Κομισιόν για το Twitter

Η απόφαση του Ίλον Μασκ να κλείσει το γραφείο της Twitter στις Βρυξέλλες και να προχωρήσει σε περαιτέρω απολύσεις στις ΗΠΑ, έχει φέρει αναστάτωση στην Κομισιόν, καθώς βρίσκονται στον αέρα οι μεταξύ συμφωνίες τόσο αναφορικά με το θέμα της επεξεργασίας δεδομένων, όσο και με το πλαίσιο ελέγχου διασποράς ψευδών ειδήσεων, για τα οποία ο Μασκ είχε δεσμευτεί. Το νέο πλαίσιο κανονισμών Digital Services Act, θα εφαρμοστεί τον Φεβρουάριο 2024, και θα απαιτήσει από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να επιτηρούν στενότερα ζητήματα παράνομων περιεχομένων, διαφορετικά θα πρέπει να υποστούν πρόστιμο 6% επί των ετησίων εσόδων τους. Ο Μασκ από την δική του πλευρά ακολουθεί την διαδικασία επαναφοράς αμφιλεγόμενων λογαριασμών, υποσχόμενος ένα πιο ελεύθερο δίκτυο με λιγότερους περιορισμούς, πράγμα το οποίο σημαίνει μεγαλύτερη ανοχή στο “hate speech” αλλά και την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

 

Κλονισμός του εμπάργκο της Ευρώπης στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής δεν συμφώνησαν στην πρόταση που κατά την άποψή τους ωφελεί την Ρωσία, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπούν οι συζητήσεις της ΕΕ για τον περιορισμό των τιμών του ρωσικού πετρελαίου. Οι συζητήσεις θα επαναληφθούν την Δευτέρα, αλλά θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα μόνο στην περίπτωση που οι συμμετέχουσες πλευρές δεχτούν να μετακινηθούν από τις ήδη εκφρασμένες θέσεις τους. Το θέμα πάνω στο οποίο βασίζεται η διαφωνία είναι το πλαίσιο αυστηρότητας των μέτρων και το πόσο περιορισμένο θα πρέπει να είναι το όριο τιμών, το οποίο εισηγείται η Ομάδα των Επτά. Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής δεν συμφωνούν με την τιμή 65 δολλαρίων ανά βαρέλι, γιατί είναι πάνω από τα ποσοστά που πουλάει αυτή την στιγμή η Ρωσία το αργό πετρέλαιο. Οι πλευρές αυτές απαιτούν πρόσθετες κυρώσεις και μια τιμή ανά βαρέλι κάτω από το επίπεδο της αγοράς.

 

ΗΠΑ – Ε.Ε. σε εμπορική διαμάχη

Ο νόμος του Τζο Μπάϊντεν που αφορά την στήριξη της αμερικανικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης ώστε να επιτευχθούν και οι κλιματικοί στόχοι, δεν ευνοούν την Ε.Ε., καθώς η Ευρώπη βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω των εκτινασσόμενων τιμών ενέργειας, που αυξάνουν τις εκροές προς Ρωσία και ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι ΗΠΑ κερδοφορούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ η Ευρώπη υποφέρει. Κερδοφορεί κυρίως λόγω της πώλησης φυσικού αερίου και όπλων, όπως το εστιάζουν οι αξιωματούχοι. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι “το διπλό χτύπημα διακοπής εμπορίου από τις ΗΠΑ και οι υψηλές τιμές ενέργειας, θα στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στις ΗΠΑ”, αφού θεωρούν ότι οι αποφάσεις του Μπάϊντεν αυτή την στιγμή είναι επικίνδυνες για την Ευρώπη. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να υποχωρούν, καθώς οι χώρες της Ε.Ε. στρέφονται προς τις ΗΠΑ για φυσικό αέριο, με πολλαπλάσια όμως τιμή από το κόστος των καυσίμων στην ίδια την Αμερική. Αυτό για το οποίο επίσης ανησυχούν είναι η αύξηση πώλησης στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποστείλει τόσα όπλα που αυτή την στιγμή το υλικό τους λιγοστεύει. Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι οι τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου φιλικές, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κάλεσε τον Μπάϊντεν να δείξει αλληλεγγύη προς την Ε.Ε.

 

Στην Μάνδρα Αττικής ξεκίνησε η παραγωγή “πράσινου υδρογόνου”

Χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτρόλυση διαλύματος ΚΟΗ, ξεκίνησε η Linde Hellas να παράγει πράσινο υδρογόνο στην Μάνδρα Αττικής. Το πράσινο υδρογόνο είναι ο βασικός παράγοντας για την ενεργειακή μετάβαση στην βιώσιμη οικονομία, καθώς αυξάνεται διεθνώς.  Αυτό που αναμένεται από την παραγωγή πράσινου υδρογόνου, είναι η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, σε όλους τους τομείς αυτοκίνησης αλλά και βιομηχανίας.

 

Νέα τροπή οι αποκαλύψεις για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Ο Γκάρο Παϊλάν, βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος, αποκάλυψε πως βάσει των στοιχείων που κατέθεσε η γυναίκα που συνελήφθη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, όχι μόνον δεν σχετίζεται με το ΡΚΚ αλλά αντίθετα με την ακριβώς αντίθετη πλευρά. Η δράστις κατέθεσε ότι έχασε τα αδέλφια της που πολεμούσαν για λογαριασμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, δηλαδή για λογαριασμό Σύρων αντικυβερνητικών τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, που εκπαιδεύτηκαν και συνευρέθηκαν με στελέχη της ΜΙΤ της Τουρκίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παϊλάν: «Το τρομοκρατικό επεισόδιο στην Ταξίμ μπορεί να είναι μέρος μιας νέας δυναμικής πραξικοπήματος». Η δράστις είχε κλήσεις προς κινητό που έχει καταχωρηθεί στο όνομα του δημάρχου της Γκιουτσλουσκονάκ της επαρχίας Σιρνάκ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η επίθεση ήταν προβοκάτσια των ακροδεξιών που πρόσκεινται στους Γκρίζους Λύκους, με σκοπό να ασκήσουν πιέσεις στον Ερντογάν. Αξιωματούχος από την πλευρά του Ερντογάν, δήλωσε: «όσοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση ενορχήστρωσε την επίθεση στην οδό Ιστικλάλ λόγω των επερχόμενων εκλογών, δεν στερούνται απλώς ευπρέπειας, είναι επίσης κατάσκοποι ανάμεσά μας».

 

Πρόθεση της Βόρειας Κορέας να γίνει υπερδύναμη πυρηνικών παγκοσμίως

Ο πρόεδρος Κιμ Γονγκ Ουν ξεκαθάρισε ότι η πρόθεση της Βόρειας Κορέας είναι να γίνει η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο. Σε ένδειξη επίδειξης δύναμης έδωσε προαγωγή σε δεκάδες αξιωματούχους και επιστήμονες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκτόξευση του μεγαλύτερου βαλλιστικού πυραύλου της χώρας, το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου. Μία εβδομάδα πριν άλλωστε η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο, στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων “δοκιμαστικών” εκτοξεύσεών της.

 

Η Ελληνική Λύση για την υπέρταση, την χοληστερίνη και τον διαβήτη

Η έρευνα που έγινε μεταξύ της έδρας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Χημικών-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Dioscurides, αφορούσε μετρήσεις στα εκχυλίσματα περίπου 60 φυτών, ώστε να εντοπιστεί το ποσοστό πολυφαινολών τους. Όπως κατέληξε η έρευνα, το πλέον ιδανικό μίγμα περιλαμβάνει μελισσόχορτο, λαδανιά και φλούδες από ρόδι, το οποίο μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε τρόφιμο. Με την βοήθεια των ζαχαροπλαστείων Ρωξάνη δημιουργήθηκε πιλοτικά το σοκολατάκι που περιλαμβάνει αυτό το υλικό, και το αποτέλεσμα ελέγχθηκε και κλινικά. Εν συνεχεία, σε συνεργασία με την Νεφρολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας έγινε η κλινική έρευνα. Οι συμμετέχοντες ασθενείς λάμβαναν καθημερινά για 3 μήνες από ένα σοκολατάκι. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, καθώς παρατηρήθηκε μείωση της πίεσης, πτώση των τιμών ζαχάρου και της κακής χοληστερίνης. Πέραν αυτών, μειώθηκε και η σκλήρυνση στα αγγεία. 

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This