EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Τα νέα του Σαββατοκύριακου

4 Dec, 2022
Τα νέα του Σαββατοκύριακου

Τα νέα του Σαββατοκύριακου

Τα νέα του Σαββατοκύριακου

Τα νέα του Σαββατοκύριακου 3-4 Δεκεμβρίου 2022.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Καταργήθηκε η Αστυνομία Ηθών στο Ιράν

Ο Μοχαμάντ Τζαφάρ Μονταζερί, Γενικός Εισαγγελέας του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση της Αστυνομίας Ηθών.  «Η αστυνομία ηθών δεν έχει καμία σχέση με τη δικαστική εξουσία και καταργήθηκε από τις αρχές που τη δημιούργησαν». Η γνωστή ως Γαστ-ε-ερσάντ ιδρύθηκε “για να διαδώσει την κουλτούρα της σεμνότητας και του χιτζάμπ” και ξεκίνησε τις περιπολίες της το 2006. Από την έναρξη των διαδηλώσεων, δύο μήνες πριν, έχουν σκοτωθεί 448 διαδηλωτές, όπως δήλωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights στην Νορβηγία, αριθμοί που δεν επιβεβαιώνονται και σίγουρα αντικρούονται με τους επίσημους αριθμούς των κρατικών αρχών: “περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί”, ή “περισσότεροι από 300” κ.λπ.

Μάλιστα, εχθές, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, οι αρχές ζήτησαν από το κοινοβούλιο να αναθεωρήσει τον νόμο 1983 για την υποχρεωτική χρήση της ματνίλας από τις γυναίκες του Ιράν, ώστε να δοθεί μια διέξοδος στην χώρα μετά τις ακραίες εντάσεις.

 

Ο Π.Ο.Υ. συζητά να σημάνει την λήξη συναγερμού για τον κορωνοϊό

Την στιγμή που το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού φαίνεται να έχει κάποια μορφή ανοσίας στον SARS-COV2, είτε επειδή έχει ήδη νοσήσει, είτε γιατί έχει εμβολιαστεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δια στόματος γενικού διευθυντή, Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, αφ’ ενός προειδοποιεί για τον κίνδυνο μείωσης της επαγρύπνησης απέναντι στον ιό, αφ’ ετέρου αφήνει να φανεί ότι είμαστε κοντά στο να λήξει ο συναγερμός για τον κορωνοϊό. Παρ’ όλα αυτά οι δηλώσεις του δεν φαίνεται να γίνονται γενικά αποδεκτές, αφού πολλοί είναι αυτοί που υποψιάζονται ότι πίσω από αυτές, κρύβονται πιέσεις.

 

Η Κίνα χαλαρώνει τα μέτρα αφού οι διαδηλώσεις γίνονται ολοένα και πιο συχνές

Τα μέτρα της κινεζικής κυβέρνησης για την επίτευξη των μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού, αρχίζουν να χαλαρώνουν προκειμένου να ησυχάσουν οι διαδηλωτές σε όλη την χώρα. Όπως έγινε γνωστό, θα επιτρέπεται σε όσους διαγνωστούν θετικοί στον ιό, να παραμένουν σε καραντίνα εντός του σπιτιού τους και όχι σε κάποια υγειονομική δομή, αλλά και αυτό υπό συγκεκριμένες συνθήκες: το μέτρο ισχύει για τις έγκυες γυναίκες, τους ηλικιωμένους και ανθρώπους με άλλα νοσήματα. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσουλάν δήλωσε ότι η χώρα μπαίνει σε ένα νέο στάδιο, καθώς το αυστηρό lockdown σε μεγάλες πόλεις παύει, την στιγμή που τα κρούσματα είναι ακόμη υψηλά. Ισχυροποιείται η καμπάνια εμβολιασμού ηλικιωμένων άνω των 60 ετών, και η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι θα επιστρατεύσει κινητές μονάδες ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται στα σπίτια. Ταυτόχρονα οι αρχές προσπαθούν διεξοδικά να εντοπίσουν τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις, κάνοντας σωματικές έρευνες, έρευνα σε κινητά τηλέφωνα και social media, ακόμη και σε αυτούς που πάτησαν like σε σχετικές αναρτήσεις.

 

Απειλές σε ουκρανικούς στόχους σε όλη την Ευρώπη

Υπό τον φόβο να εξαπλωθεί η ένταση από την Ουκρανία σε όλη την Ευρώπη, το ένα μετά το άλλο φαίνεται να λαμβάνονται παγιδευμένα πακέτα σε πρεσβείες και εγκαταστάσεις, καθώς και πακέτα που περιέχουν κεφάλια ζώων, συμβολική πράξη που σημαίνει επίθεση. Αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν λάβει ένα τέτοιο πακέτο, που περιείχαν είτε κεφάλια είτε μάτια ζώων, και αυτό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νικολένκο. Έως τώρα πακέτα παρελήφθησαν στην Μαδρίτη, στην Ουγγαρία, στην Ολλανδία, Πολωνία, Κροατία, Ιταλία, στα γενικά προξενεία της Νάπολης, Κρακοβίας και Τσεχίας, αλλά και στην αμερικανική πρεσβεία της Ισπανίας, σε εγκαταστάσεις της Ε.Ε. και σε πολεμικές βιομηχανίες που προμηθεύουν την Ουκρανία με πυρομαχικά. Τα πακέτα αυτά είναι λουσμένα με ένα υγρό που έχει συγκεκριμένο χρώμα και μυρωδιά.

Η αστυνομία της Ισπανίας έχει ήδη εξουδετερώσει τέσσερις σχετικούς φακέλους, που όμως αυτή την φορά περιείχαν εκρηκτικό μηχανισμό. Ο τέταρτος φάκελος εντοπίστηκε στην αμερικανική πρεσβεία της Μαδρίτης.

 

Η Κίνα πιέζεται να μεσολαβήσει για την λήξη της έντασης στην Ουκρανία

Ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Σι Τζινπινγκ την 1η Δεκεμβρίου, ζήτησε την μεσολάβηση της Κίνας προς τον Ρώσο πρόεδρο, ώστε να σταματήσει η ένταση στην Ουκρανία. Από την πλευρά του ο Κινέζος πρόεδρος έκανε σαφές ότι η Κίνα δεν παρέχει όπλα στην Ρωσία, ενώ προέτρεψε σε διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί μια πολιτική λύση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, κάτι το οποίο θα ήταν προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Ευρασίας. 

 

Ο παρών πρωθυπουργός και ο τέως πρωθυπουργός της Μάλτας κατηγορούνται για εγκλήματα κατά ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο λόγος για το μεταναστευτικό και για τους χειρισμούς με τους οποίους διαχειρίστηκαν το θέμα ο τωρινός πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα και ο Τζόζεφ Μουσκάτ.Την καταγγελία κατέθεσαν ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ζητώντας να διερευνηθεί η ατομική ευθύνη για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Λιβύη με τις γνωστές επικίνδυνες συνέπειες για την ζωή τους. Συγκεκριμένα, η απάνθρωπη μεταχείριση και οι άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Λιβύη, είναι γνωστό ότι θα αποτελούσαν το αυτονόητο επακόλουθο. Όπως αναφέρει η καταγγελία: «Σύμφωνα με το διεθνές ναυτικό δίκαιο, οι άνθρωποι που διασώζονται στη θάλασσα πρέπει να αποβιβάζονται σε ασφαλές μέρος. Κανείς δεν πρέπει να επιστρέφει στη Λιβύη μετά τη διάσωσή του στη θάλασσα». Ως κατηγορούμενοι εμφανίζονται επίσης οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών της Ιταλίας, Μάρκο Μινίτι και Ματέο Σαλβίνι, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, και μέλη ιταλικών και μαλτέζικων κέντρων συντονισμού διάσωσης και αξιωματούχοι της EUNAV FOR MED και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

 Σε διαθεσιμότητα οι χειριστές αποσκευών στην Μελβούρνη μετά την προβολή του βίντεο στα social media

Σε βίντεο που διέρρευσε στα social media φαίνονται χειριστές αποσκευών να πετούν στον αέρα αποσκευές, να τις χτυπούν σκόπιμα στον ιμάντα και να εκσφενδονίζουν μια τσάντα τόσο δυνατά, που έπεσε από τον ιμάντα. Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ξεφόρτωναν ένα κοντέϊνερ αποσκευών, και προχώρησαν σε αυτό τον παράτυπο τρόπο εργασίας τους γελώντας. Πρόκειται για υπαλλήλους της Qantas Swissport, η οποία δήλωσε ότι διεξάγει επείγουσες έρευνες. Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος της Swissport δήλωσε ότι η εκπαίδευση που λαμβάνει το προσωπικό της περιλαμβάνει την προσοχή και την επιμέλεια, για τον λόγο αυτό το προσωπικό αυτό απολύθηκε, όσο η έρευνα συνεχίζεται. Τα σχόλια στις αναρτήσεις του βίντεο, από πολίτες της Αυστραλίας, δείχνουν αγανάκτηση και θυμό, κυρίως αυτή την περίοδο που οι ναύλοι για την χριστουγεννιάτικη περίοδο έχουν αυξηθεί.

 

Εκκενώνουν περιοχές στην Ινδονησία καθώς το ηφαίστειο έχει εκρηκτική δραστηριότητα

Στην Ιάβα της Ινδονησίας ξύπνησε το ηφαίστειο Σεμερού, και οι αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση συναγερμού. Το 2021 η έκρηξη του ηφαιστείου είχε κοστίσει την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η εκρηκτική δράση ξεκίνησε λίγο πριν τις 22.00 ώρα Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου. Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός, αλλά οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, ενώ οι αρχές έχουν αναλάβει εσπευσμένες εκκενώσεις. Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία παρακολουθεί την δραστηριότητα, γιατί όπως ανακοίνωσε υπάρχει φόβος δημιουργίας τσουνάμι.

photo https://pixabay.com/el/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This