EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τα Σχολεία της ΕΚΜ στην έκθεση για τον Διγενή Ακρίτα

Τα Σχολεία της ΕΚΜ στην έκθεση για τον Διγενή Ακρίτα

31 May, 2024

Τιμώντας την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνισμό ανά τον κόσμο, μαθητές σχολικών μονάδων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) επισκέφθηκαν την εβδομάδα 20-25 Μαΐου την έκθεση που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο «Ο Ελληνισμός της Ανατολίας – από το Αιγαίο ως τον Πόντο» με τίτλο «Στα χνάρια του Διγενή Ακρίτα».

Πρόκειται για μια έκθεση που εντάσσεται στο δεκαήμερο αφιέρωμα του Ινστιτούτου στον Ελληνισμό της Ανατολίας και έχει ως στόχο την προβολή των κοινών στοιχείων της Ιστορίας και του Πολιτισμού που ενώνουν τους Έλληνες της Κύπρου, του Πόντου, της Κρήτης, της Καππαδοκίας και εν γένει της Μικράς Ασίας, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εκθεμάτων αποτέλεσαν και δημιουργίες μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τίτλο «Ιστορίες της Μικράς Ασίας», που διενεργήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2023. Στον χώρο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε επίσης η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, την Κυριακή, 26 Μαΐου. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και οι μαθητές των σχολείων της ΕΚΜ, Χριστόφορος Ναδάλ και Ελένη Καλυμνιού.

thumbnail xrist βραβευμένη μαθήτρια Ελένη Καλυμνιού απαγγέλει το ποίημα του Καβάφη Οροφέρνης

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι μαθητές των σχολικών μονάδων «Μάθηση», Bentleigh και City ενημερώθηκαν για το αντικείμενο της μουσειακής έκθεσης «Στα χνάρια του Διγενή Ακρίτα», ξεναγήθηκαν στους χώρους της και πήραν μέρος σε σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα που τους παρουσίασαν οι διοργανωτές της, ο κ. Κώστας Παταρίδης, η κ. Συμέλα Σταματοπούλου και η κ. Γιώτα Σταυρίδου. Μπαίνοντας για λίγο στον ρόλο του ερευνητή, μελέτησαν γραπτά στοιχεία, εικόνες και αντικείμενα της εποχής και ήρθαν, έτσι, σε επαφή με την υλική και την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά. Η επίσκεψη έκλεισε με αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, μια δραστηριότητα που γέμισε τα παιδιά χαρά και ενθουσιασμό.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μεταφέρουμε την εμπειρία και να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή και στις επόμενες γενιές» δήλωσε σχετικά η διευθύντρια των σχολειων της ΕΚΜ, κ. Μπακαλίδου. «Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους διοργανωτές της έκθεσης για τη θερμή υποδοχή και την ξενάγηση των μαθητών μας, τους συγχαίρουμε θερμά για την τόσο αξιόλογη δουλειά τους και προγραμματίζουμε ανάλογες επισκέψεις και για τα άλλα σχολεία μας στο  μέλλον, καθώς στηρίζουμε σταθερά κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, τη διατήρηση της ελληνομάθειας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This