EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τα Σχολεία της ΕΚΜ υποδέχονται μαθητές από την Αδελαΐδα

Τα Σχολεία της ΕΚΜ υποδέχονται μαθητές από την Αδελαΐδα

21 May, 2024

Ένα «μάθημα» ξεχωριστό και ιδιαίτερο απόλαυσαν οι μαθητές του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) που λειτουργεί στο City το Σάββατο, 18 Μαΐου, καθώς είχαν τη χαρά να υποδεχθούν στην τάξη τους μαθητές σχολείου της Αδελαΐδας, και να μοιραστούν μαζί τους σκέψεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Μελβούρνη που έκαναν οι μαθητές των ελληνικών  του Λυκείου του Unley High School της Αδελαΐδας με τους συνοδούς καθηγητές τους, υπεύθυνους για το πρόγραμμα ελληνικών στο σχολείο. Στόχος της ήταν η γνωριμία των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων, η ενδυνάμωση της επικοινωνίας στα ελληνικά και η καλλιέργεια σχέσεων που θα οδηγήσουν σε ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, οι επισκέπτες μαθητές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν από τη διευθύντρια των σχολείων της ΕΚΜ, κ. Μπακαλίδου, και από την αντιπρόσωπο της εκπαιδευτικής επιτροπής, κ. Σπυριδούλα Δημητρίου, στο κτίριο του Ελληνικού Κέντρου και τις σχολικές αίθουσες, μίλησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς και αντάλλαξαν πληροφορίες για τα σχολεία τους και τα προγράμματα ελληνικών που παρακολουθούν. Στη συνέχεια, μοιράστηκαν ένα ξεχωριστό, βιωματικό μάθημα με τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου, με δραστηριότητες γνωριμίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, συζήτηση για την ελληνική γλώσσα και ταυτότητα και εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Η επίσκεψη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους και ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή υποσχέσεων για τη συνέχιση της επικοινωνίας και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων. Η κ. Μπακαλίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σταθερά υπέρμαχοι της εξωστρέφειας και της δημιουργίας δικτύων συνεργασίας με άλλα σχολεία και φορείς, που εμπλουτίζουν τις εμπειρίες των μαθητών μας και ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθησή τους  αναφορικά με τη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς θεωρούμε ότι λειτουργεί θετικά και υποστηρικτικά για την επίτευξη του κοινού στόχου όλων μας, της διατήρησης και προβολής της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού».

 

20240518 103457 1 20240518 111500 1 20240518 103532 1

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This