EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τεχνητή μήτρα

Τεχνητή μήτρα από το EctoLife: ένα μέλλον με ανθρώπους – υβρίδια

19 Dec, 2022

Διεθνής έρευνα αναφέρει ότι υπάρχει δραστική μείωση των σπερματοζωαρίων παγκόσμια, από το 1973 έως το 2018, κάτι το οποίο σημαίνει και σημαντική μείωση των γεννήσεων. Η εταιρεία EctoLife φαίνεται να εμπνεύστηκε από αυτή την παγκόσμια πτώση και προσφέρει μια λύση που εξαθλιώνει ακόμη και τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας.

Η εταιρεία δημοσίευσε στις 9 Δεκεμβρίου ένα άρθρο παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της, το οποίο έχει σκοπό να δημιουργήσει την πρώτη τεχνητή μήτρα παγκοσμίως. Το άρθρο έχει τον τίτλο: “EctoLife: Concept Unveiled for the World’s First Artificial Womb Facility (Η αποκάλυψη του σχεδίου, για τη πρώτη τεχνητή μήτρα στον κόσμο).

Η πρώτη προσπάθεια να αγγίξουν το θέμα της τεχνητής μήτρας οι ερευνητές, πραγματοποιήθηκε το 2017, όταν εργαστηριακά ένα έμβρυο αρνιού μεγάλωσε σε μια βιοσακούλα. Κατά την εταιρεία EctoLife ήρθε η ώρα να ασχοληθεί το εργαστήριο και με τους ανθρώπους, και για τον σκοπό αυτό δημιούργησε και ένα βίντεο όπου παρουσιάζεται το “πρότζεκτ” ενός αυριανού τοκετού: μέσω της τεχνητής μήτρας.

Στο έντυπο Science and Stuff, ο Al-Ghaili -που παρουσιάζει και το βίντεο- δηλώνει ότι αυτό το πρότζεκτ θα μπορούσε να αντικαταστήσει την παραδοσιακή γέννηση (δηλαδή την “μάνα” για να μην ξεχάσουμε και την “παραδοσιακή λέξη”), με σκοπό να υπηρετήσει τους γονείς που περιμένουν εναγωνίως ένα παιδί από “πρακτορεία υιοθεσίας”, ή που έχουν επιπλοκές με την εγκυμοσύνη… Αποτελεί δηλαδή κατά τον Al-Ghaili και την εταιρεία, αυτή η μέθοδος, μια γροθιά στο στομάχι της ιατρικής και της γραφειοκρατίας.

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία που εκθέτει ο Π.Ο.Υ. διεθνώς αναφέρουν όντως μια υπογονιμότητα στα ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας, σημειώνοντας ανάμεσα στους λόγους το γεγονός ότι οι γυναίκες μορφώνονται περισσότερο τελευταία, ότι έχει αυξηθεί το κόστος ανατροφής των παιδιών (άραγε τα γενετικά τροποποιημένα παιδιά, δεν θα τρώνε…) κ.λπ. Μάλιστα οι χώρες που φαίνονται να υποφέρουν περισσότερο είναι η Ιαπωνία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ταϊλάνδη (που κατά τα άλλα φροντίζει ιδιαίτερα τα παιδιά της), και η Νότια Κορέα.

Κατά την εταιρεία αυτή, όλα θα αλλάξουν με την τεχνητή μήτρα, και η εταιρεία συνεχίζει να φέρνει τραγικά παραδείγματα: “για γυναίκες που αφαίρεσαν από καρκίνο την μήτρα τους, ή για όσους έχουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων”… Να θυμίσουμε την καμπάνια για τα αδέσποτα ζώα, αφού πια δεν μπορούμε να φέρνουμε παραδείγματα από τον κόσμο των ανθρώπων; “Υιοθέτησε ένα ζωάκι, μην αγοράζεις”. Φαίνεται ότι αυτό δεν θα ισχύει στο μέλλον, κατά την εταιρεία των υβριδίων, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά “αζήτητα” στα ορφανοτροφεία (ζητούμε συγγνώμη για την έκφραση, αλλά προσπαθούμε να μεταφράσουμε την πρόθεση των “ερευνητών”).

Όπως αναφέρει η Elizabeth Chloe Romanis (καθηγήτρια Κοινωνικής Ηθικής και Πολιτικής), στο Journal of Medical Ethics BMJ, “σε λίγα χρόνια θα έχουμε δοκιμή τεχνητής μήτρας σε ανθρώπους”. Αυτό όμως διαφέρει. Αυτό πραγματικά σημαίνει ιατρικό επίτευγμα, για γυναίκες που πραγματικά υπέφεραν την απώλεια της μήτρας τους. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να διατηρούνται και να εκκολάπτονται (κυριολεκτικά) έμβρυα ανθρώπων (αυριανά παιδιά, αυριανοί έφηβοι, αυριανοί άνθρωποι) σε εργαστήρια.

Στα εργαστήρια της EctoLife, η γυναίκα και ο άντρας θα καταθέσουν ωάρια και σπέρμα, με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, και θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν “γενετικά ανώτερα έμβρυα” (αρχίζει η φρασεολογία ήδη να θυμίζει παλιές εποχές, επικίνδυνες πολιτικά). Και για να εντυπώσει στα μυαλά μας η εταιρεία αυτή το ότι τα υβρίδια είναι καλά, συνεχίζει με τα συναισθηματικά φορτισμένα παραδείγματα: “θα χρησιμεύσει αυτό για τον έλεγχο γενετικών ανωμαλιών”.

Και αφού πείθεται ο πελάτης (όχι ο πολίτης) πλέον για την χρησιμότητα αυτού του εργαστηρίου, έρχεται και η επόμενη πληροφορία: Οι νέοι “γονείς” θα μπορούν πλέον να τροποποιήσουν γενετικά το έμβρυο πριν από την εμφύτευσή του στην τεχνητή μήτρα, διορθώνοντας κληρονομικές γενετικές ασθένειες. Άρεια Φυλή Νο.2;  Πάντως με ρυθμικό τρόπο σαν να ήταν ποίημα (πληροφορία – συναισθηματική πληροφορία – πληροφορία – συναισθηματική πληροφορία) συνεχίζει η ενημέρωση: οι άνθρωποι αυτοί και οι απόγονοί τους θα ζήσουν μια υγιή, άνετη ζωή χωρίς γενετικές ασθένειες.

Μάλιστα, ο Al Ghaili μας επιβεβαιώνει ότι η μέθοδος αυτή ήδη χρησιμοποιήθηκε για να διορθώσει μια γενετική μετάλλαξη σε ανθρώπινα έμβρυα (πληροφορία), αναφορικά με υπετροφική μυοκαρδιοπάθεια (συναισθηματική πληροφορία). Με λίγα λόγια, όσοι διατηρούν φόβο για κάποια ασθένεια, είτε γιατί υποφέρουν οι ίδιοι, είτε γιατί φοβούνται μην υποφέρουν τα παιδιά τους, έχουν κάθε λόγο να προσέξουν ιδιαίτερα την προσεγμένη καμπάνια αυτής της εταιρείας: στοχεύει στην ανάγκη των ζευγαριών να κάνουν παιδιά, και στον φόβο της αρρώστιας.

Και αφού έπεισε η καμπάνια τους μελλοντικούς πελάτες, εξασφαλίζοντάς τους ότι δεν θα αρρωστήσουν πια οι επόμενες γενιές, έρχεται και η επόμενη (πολιτικά παράξενη) πληροφορία, ότι φυσικά θα γίνει και χρήση τεχνητής νοημοσύνης (άρεια φυλή Νο.2 σε νέα υπενθύμιση). Και φυσικά, έλεγχος και των φυσικών χαρακτηριστικών του μωρού κ.λπ. (Για όποιον θυμάται, η άρεια φυλή είχε όντως συγκεκριμένα χαρακτηριστικά).

Τώρα, όταν φτάσει μετά από όλα αυτά τα θεάρεστα έργα η ώρα να “εκτυπωθεί” το μωρό (αφού μιλάμε για πρότζεκτ), τότε θα πατηθεί ένα κουμπί, θα αποστραγγιστεί το αμνιακό υγρό, θα ανοίξει η κάψουλα και θα βγει ο νέος άνθρωπος (η λέξη άνθρωπος μάλλον δεν αρμόζει σε αυτή την περίπτωση, βάσει ετυμολογίας).

Για να μεταφράσουμε από άποψη επικοινωνιακή αυτή την καμπάνια, θα πρέπει  να δούμε -αρχικά- την κοινωνία της δημοκρατίας να αποδομείται, καθώς άνθρωποι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τεχνητή νοημοσύνη και γενετικά τροποποιημένο DNA, δεν μπορούν να είναι μέλη μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Για να έχεις δημοκρατική κοινωνία, αρχικά θα πρέπει να έχεις ανθρώπους με άποψη, με νου και με σκέψη. Σε αυτό το θέμα, δεν γνωρίζουμε ακόμα τί έχει σκοπό να κάνει η εταιρεία.

Το βίντεο όμως που κυκλοφόρησε, μπορεί κάποιος να το δει εδώ: https://rumble.com/v20ax3m–ectolife.html

photo: https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This