ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ιατρική Σχολή Αθηνών

Τιμή για τους πεσόντες υγειονομικούς του `40 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

27 Oct, 2022

Το Ηρώο Πεσόντων Υγειονομικών βρίσκεται στο προαύλιο της Ιατρικής Σχολής, στο Γουδή. Εκεί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, για να τιμήσει την προσφορά τους κατά τις ημέρες του πολέμου του 1940.

Η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος, και εκπρόσωποι των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο, ενώ στην τελετή συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Σχολής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη ΔΕΠ κ.ά.

Ο κ. Γεράσιμος Σιάσος, αναφώνησε τα ονόματα των πεσόντων, και στον χαιρετισμό του ανέφερε:  «Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τους φοιτητές της και το επιστημονικό της προσωπικό «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» υπόσχεται να κρατά άσβεστη τη μνήμη τους και να φανεί αντάξια της θυσίας τους όποτε η Πατρίδα το απαιτήσει.»

 

Οι πεσόντες:

Γενικός Αρχίατρος: Γ. Μαρκάκης
Αρχίατρος Καθηγητής Ξεν. Κοντιάδης
Επίατροι: Κ. Πετρόπουλος, Ν. Σπινέλης, Γ. Μαραγκός
Υπίατροι: Γ. Βασιλόπουλος, Σ. Δρίτσας, Γ. Παπαδογιάννης, Θ. Τσιμπλούλης
Υποφαρμακοποιός: Π. Τσακίρης
Ανθυπίατροι: Μ. Βλάσης, Σ. Γκαραγκούνης, Κ. Διορίδης, Ι. Δήμου, Γ. Ζούβας, Μ. Καθαρούλης, Ν. Κολοτούρος, Ι. Κωνσταντόπαις, Ν. Μακαρώνης, Ε. Μανιάτης, Κ. Μοίρας, Π. Μπουράκης, Μ. Μπριλάκη, Λ. Παπανικολάου, Ι. Παπαδόπουλος, Χ. Παπαχρήστου, Θ. Πετρόπουλος, Δ. Πετρόπουλος, Κ. Συμπέθερος, Κ. Τριανταφυλλίδης .

photo https://in.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This