ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

July 3, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
φορολογικά κίνητρα

Υπουργείο Οικονομικών: Τι έφεραν τα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση κατοίκων εξωτερικού

2 Nov, 2021

Φορολογικά κίνητρα! Επιστρέφουν νέοι που έφυγαν και έρχονται ξένοι στην Ελλάδα

Την ελληνική «σημαία» υψώνουν φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού , αξιοποιώντας τα κίνητρα που τους προσφέρει εδώ και 1,5 χρόνο η χώρα μας. Παρά την πανδημία που «πάγωσε» επί σχεδόν ένα χρόνο τις μετακινήσεις παγκοσμίως, τα φορολογικά κίνητρα που δόθηκαν προσέλκυσαν στην Ελλάδα πάνω από 1.200 επενδυτές, συνταξιούχους και εργαζόμενους από 17 χώρες όλου του κόσμου. Και ανάμεσα σε αυτούς, και αρκετούς νέους που είχαν φύγει στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση, τα κίνητρα για μειωμένη φορολόγηση αν μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, προσέλκυσαν:

· πάνω από 80 επενδύσεις

· περίπου 200 συνταξιούχους εξωτερικού

· πάνω από 1000 εργαζόμενους εκ των οποίων πολλοί είναι νέα παιδιά που επιστρέφουν στη χώρα μας.

Τα κίνητρα φορολογικής φύσεως δίδονται προκειμένου να πραγματοποιήσουν αξιόλογες επενδύσεις (εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και άνω) αλλά και να δηλώσουν τα εισοδήματα που αποκτούν στο εξωτερικό (π.χ. συντάξεις) προκειμένου να φορολογούνται για αυτά στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η φορολογητέα ύλη στη χώρα μας, με αντάλλαγμα έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης, για έως μια επταετία, εφόσον διαμείνουν μόνιμα στη χώρα μας. Τα κίνητρα αφορούν και οι μη μισθωτοί, δηλαδή πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, με σκοπό να ασκήσουν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This