EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τοπικώς Αυτοδιοικήσθαι

Δημοκρατία της Βάσης – Τοπικώς Αυτοδιοικήσθαι

12 Mar, 2022

Ιστορικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση προηγείται του Κράτους και των μηχανισμών του, το οποίο εμφανίζεται, ως την αντικατάσταση των σταδιακά πλέον παρηκμασμένων πόλεων.
Είναι η περίοδος προετοιμασίας της ανάδυσης του Κράτους με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Σταδιακά ο Πολίτης από άμεσο ενεργούμενο υποκείμενο πολιτικής δραστηριότητας και συμμετοχής στις κοινές υποθέσεις της κοινότητας – πόλης , μετατρέπεται σε άβουλο, παθητικό δέκτη, χειραγωγούμενο άνευρο υποκείμενο της σταδιακά διαμορφούμενης κρατικής εξουσίας και των αντιπροσώπων της.Έτσι έχουμε το πέρασμα από την Δημοκρατία της Βάσης και της συμμετοχής , στην Δημοκρατία των αντιπροσώπων.

Το Τοπικώς Αυτοδιοικήσθαι απαντά στο απρόσωπο, γραφειοκρατικό και ολοκληρωτικό Κράτος, θέτοντας τον Πολίτη πρωταγωνιστή και αυτεξούσιο παράγοντα της προσωπικής του και ευρύτερης κοινωνικής εξέλιξης

 

Τοπικώς Αυτοδιοικήσθαι – Η διαχείριση των τοπικών υποθέσεων από τους ίδιους τους Πολίτες , θέτοντας οι ίδιοι τα προτάγματα και τις λύσεις, ορίζοντας αυτοί και μόνο την τύχη της τοπικής τους κοινωνίας.

 

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά

Άρθρο 102 του Ελληνικού Συντάγματος

Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Νόμος καθορίζει το εύρος και τις κατηγορίες των τοπικών υποθέσεων, καθώς και την κατανομή τους στους επί μέρους βαθμούς. Με νόμο μπορεί να ανατίθεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης η άσκηση αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή του Κράτους.

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Oι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως νόμος ορίζει.
Το Σύνταγμα ορίζει την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα καθορίζει υπέρ του θεσμού , το τεκμήριο αρμοδιότητας για την διοίκηση των τοπικών υποθέσεων
Πόση διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια διαθέτει η Αυτοδιοίκηση;
Εφαρμόζεται και πως το τεκμήριο της αρμοδιότητας;
Πως αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την εκάστοτε κεντρική εξουσία η Αυτοδιοίκηση;

Αναγκαία ερμηνευτική σημείωση: Το εν λόγω άρθρο αφορά βεβαίως το σημερινό Ελληνικό γίγνεσθαι.

 

 

Γράφει ο Μάκης Μοσχοβούδης

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This