EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Το Άγιο Πνεύμα. Η φώτιση της ύπαρξης και της εκδήλωσης μας στη γη

25 Jun, 2024
Το Άγιο Πνεύμα. Η φώτιση της ύπαρξης και της εκδήλωσης μας στη γη

Το Άγιο Πνεύμα. Η φώτιση της ύπαρξης και της εκδήλωσης μας στη γη

Το Άγιο Πνεύμα. Η φώτιση της ύπαρξης και της εκδήλωσης μας στη γη

Μετά το θερινό ηλιοστάσιο και μετά την Πεντηκοστή γιορτάζουμε το Άγιο Πνεύμα στις 24 Ιουνίου.  Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος πέφτει πάντα μια μέρα μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής, ημέρα Δευτέρα, ακριβώς 50 μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα.  Όταν οι Απόστολοι συγκεντρώθηκαν την πεντηκοστή ημέρα από την ήμερα της Ανάστασης, το Αγιο Πνεύμα εμφανίσθηκε με τη μορφή πύρινων γλωσσών.
Οι πύρινες γλώσσες έδιωξαν τον φόβο, την ανασφάλεια και τις αμαρτίες τους και αντί αυτού χάρισαν γνώση, ασφάλεια και όραμα να συνεχίσουν με πίστη και αγάπη για τον άνθρωπο. 
Η φώτιση του ανθρώπου.  Η πολυπόθητη κάθαρση του νου και της καρδιάς. Η άνθιση της ψυχής για να εκδηλωθεί στην Γη η αγάπη, η γνώση, η ομορφιά και όλα τα όμορφα που υπάρχουν είτε τα γνωρίζουμε είτε όχι.  Η εκδήλωση του ´Ακτιστου φωτός του Θεού στην ζωή μας και στην πλάση μας. Το φως του Θεού του Ενός για όλους.  Ο Θεός είναι ένας για όλα τα πλάσματα της δημιουργίας, Ένας για όλες τις φυλές ανεξάρτητου πίστης και χρώματος όπως και αν τον αποκαλούμε.  
Το Άγιο Πνεύμα είναι Φως.  Το φως είναι ηλεκτρισμός και γνώση.  Όλα τα αποκαλύπτει και όλα τα φανερώνει.  Τα μάτια μας βλέπουν καθαρά πέρα από τα πέπλα και τα αυτιά μας ακούν την αλήθεια.  Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Το Φως είναι αγάπη και διαλύει όλα τα σκοτάδια του εγώ μας και μας οδηγεί στην Πηγή της ειρήνης και της πληρότητας από την οποία προήλθαμε. 

Ένας κεραυνός που θα ταρακουνήσει την ύπαρξη μας για να ξυπνήσουμε και να δούμε την αλήθεια και την ουσία της ζωής μας.  Ένα γλυκό και ήρεμο ποταμάκι που θα μας οδηγήσει σε αιώνια ευδαιμονία και γαλήνη.  Συνήθως οι φωτισμένοι δάσκαλοι την αποκτούν με πόνο, με ταπεινότητα και ησυχία.  Η φώτιση καμία φορά έρχεται στην ζωή μας σαν αναλαμπή, σε μια άσχετη στιγμή σαν μια έμπνευση ή μια συνειδητοποίηση όταν σταματήσουμε την πολυλογία του φυσικού μας νου.  Η φώτιση μας οδηγεί σε ότι αγαπάμε και διώχνει κάθε αμφιβολία και εμπόδιο. 

Στην σύγχρονη πολύπλοκη καθημερινότητα μας τι να είναι άραγε αυτό το φως;  Είναι τόσο βαθιά κρυμμένο και δύσκολο να το ανακαλύψει κανείς… Μέσα στην τεχνολογία που ολοένα προχωρά και έχει κατακλύσει την ζωή μας με καλό και με κακό σκοπό.  Η τεχνολογία, τα τάμπλετ, οι έξυπνες συσκευές που οδηγούν τα μυαλά των παιδιών μας κατά πως θέλουν εκείνοι.  Οι δημιουργοί μιας άλλης ψεύτικης πραγματικότητας.  Το σκοτάδι είναι πυκνό στις εμπόλεμες περιοχές κάτω από τα συντρίμμια των σχολείων και των νοσοκομείων.  Ο φόβος στις καρδιές των παιδιών έδιωξε το φως του χαμόγελου τους κ της παιδικής ανεμελιάς τους.  Η φτώχεια και η εξαθλίωση των λαών δημιουργεί ψυχολογικά θέματα, κατάθλιψη, απομόνωση και προβλήματα επιβίωσης.  Η χαρά και ελπίδα λιγοστεύει και το φως μειώνεται.  Πρέπει ενσυνείδητα να το αναζητείς και να το δημιουργείς μέσα στα σκοτάδια και την θλίψη της εποχής μας. 

Το αναζητώ στα απλά και όμορφα.  Σε ένα όμορφο δειλινό με βιολετί χρώμα.  Στο απέραντο μπλε της θάλασσα και τ´ ουρανού.  Στο χαμόγελο των παιδιών και στο κυριακάτικο τραπέζι που ενώνει τις οικογένειες. Στην ευγνωμοσύνη που και σήμερα υπάρχω και αναπνέω, που έχω ότι έχω.  Με καθαρή καρδιά και ταπεινότητα το φως δυναμώνει. Με χαρά και ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορώ να προσφέρω κάθε μέρα!  Όταν δίνω καλό λαμβάνω καλό.  Δίνω φως παίρνω φως. 

thumbnail IMG 9446 thumbnail IMG 9449 thumbnail IMG 9450

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This