EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Το ανατολικό ζήτημα

Το ανατολικό ζήτημα

30 Jun, 2022

Όταν κάτι δεν πάει καλά και παραμένει άλυτο, λέμε: Κατάντησε Ανατολικό ζήτημα.

Ο όρος αυτός καθιερώθηκε στη γλώσσα της Διπλωματίας το 1822, σε σχέση με τα δυσεπίλυτα πολιτικά αλλά και οικονομικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Πρωταγωνιστές είναι, κατά καιρούς, όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης. Kυρίως Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία. Και, βέβαια, οι ξεσηκωμένοι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής που ζήταγαν το μερίδιό τους.

Από τότε μέχρι σήμερα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Ανατολικό ζήτημα παραμένει άλυτο.. Με αμέτρητα θύματα.. Και ατέλειωτη οικολογική καταστροφή. Σε Ανατολή και Δύση. Πρόσφατα, διαβάσαμε, κατάπληκτοι, στο έγκυρο περιοδικό Τάιμ, συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αποδεικνύουν ότι Ρίγκαν και Πάπας, χειρίστηκαν από κοινού την, πάλαι ποτέ, πολωνική κρίση, με στόχο την… “απελευθέρωση” της ανατολικής Ευρώπης. Οι κατευθυντήριες γραμμές που ακολούθησαν ο Λεχ Βαλέσα και οι άλλοι ηγέτες της Αλληλεγγύης, αντικατόπτριζαν τις απόψεις του Ρίγκαν και του Βατικανού…

Με ειδικά μηχανήματα της CIA οι ραδιοσταθμοί της Αλληλεγγύης όχι μόνο εξέπεμπαν, αλλά παρενέβαιναν και στις κυβερνητικές ραδιοσυχνότητες με μηνύματα και συνθήματα… Η αμερικάνικη πρεσβεία στη Βαρσοβία και τα γραφεία της Αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες ήταν ο άξονας γύρω από τον οποίο στήθηκε η όλη επιχείρηση του Βατικανού και της CIA για την αποσταθεροποίηση της Πολωνίας και του ανατολικού μπλοκ…

Η στρατηγική Ρίγκαν-Πάπα, των πέντε σημείων, ήταν απλή: Αύξηση του αμυντικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, ώστε να διαλυθεί η σοβιετική οικονομία… Μυστικές επιχειρήσεις για να αμβλυνθούν οι δεσμοί της ΕΣΣΔ και των συμμάχων της. Πίεση με όλα τα σύγχρονα μέσα για αναγκαστικές εσωτερικές μεταρρυθμίσεις. Σημαντικό ρόλο κομπάρσου-μεταφορέα, υλικού και πρακτόρων, έπαιξαν η Δανία και η Σουηδία…

(… Μήπως γι’ αυτό βγήκε από τη μέση ο Σουηδός φίλος μας Ούλοφ Πάλμε; Επειδή «δυσκόλευε» τα σχέδια του Ρίγκαν και του Πάπα;)

Και μια επιβεβαίωση από τον πρώην ηγέτη της Γερμανικής “Αριστεράς” Όσκαρ Λαφοντέν: “Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε μια φάση όπου η Ρωσία και η Κίνα περικυκλώνονται στρατιωτικά από τις ΗΠΑ. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το επιχείρημα ότι κάθε κράτος μπορεί να αποφασίσει μόνο του σε ποια συμμαχία θα ενταχθεί, είναι αστείο. Δηλαδή, οι ΗΠΑ θα δέχονταν ποτέ την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων στα… σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ή τον Καναδά;;”.

Ένα ακόμη σχέδιο τρόμου. Για μία μελλοντική σύγκρουση με Κίνα και Ρωσία, προειδοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Mark Milley, τους αποφοιτούντες αξιωματικούς από την σχολή του Γουέστ Πόιντ. Και τους καλεί να προετοιμαστούν για έναν παγκόσμιο πόλεμο, στον οποίο θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων, ρομποτικά άρματα μάχης, πλοία και αεροπλάνα. Και μια εφιαλτική προοπτική που διαβάσαμε και ευχόμαστε να είναι ένα εφιαλτικό όνειρο και τίποτε άλλο..
” Πρέπει να υπάρξει μια μαζική εξέγερση διεθνώς, για να σταματήσει, επιτέλους, αυτό το ” Άλυτο Ανατολικό Ζήτημα”.

Διαφορετικά, η θερμοκρασία της Γης θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς. Και κάποια στιγμή, μέσα στον τρέχοντα αιώνα, θα ακολουθήσει μια καταστροφή που δεν μπορούμε ούτε καν να την φανταστούμε. Μεγάλες πόλεις θα πλημμυρίζουν.. Θα καίγονται με τεράστιες πυρκαγιές.. Και θα εξαφανιστεί η γεωργία, σε πολλά μέρη του πλανήτη μας.. Συνέπειες όλων των μεγάλων, αδίστακτων, οικονομικών συμφερόντων”.

Το είπε πρώτος ο υιός Μπους, όταν αρνήθηκε να υπογράψει τη Συμφωνία του Κιότο. ” Πάνω από τα συμφέροντα των βιομηχανιών μου, δεν βάζω τίποτε άλλο..!!”…

 

 

 

photo https://lifo.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This