ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Το γνώθι σαυτόν

Το γνώθι σαυτόν στη μεταγονιδιωματική εποχή

1 Jul, 2022

Παρουσίαση Κριτική της Δημοσιογράφου-Συγγραφέως Τουρισμού Θεοδώρας-Μαρούδα Ανεστοπούλου για το βιβλίο του Παγκοσμίου φήμης καθηγητή Γενετικής κ Στυλιανού Αντωναράκη «Το γνώθι σαυτόν στη μεταγονιδιωματική εποχή»

 

Ένα βιβλίο πολύ αξιόλογο από τον εκλεκτό συγγραφέα, Στυλιανό Αντωναράκη, που έχει σχέση με την ίδια μας την ζωή, από το Α έως το Ω.

«Το γνώθι σαυτόν» είναι το κλειδί του μυστικού θησαυρού μας. Σύγγραμμα υψίστης επιστημονικής σημασίας που με απλότητα και αλήθεια ο συγγραφέας Σ.Α. μας κάνει κοινωνούς στο φανταστικό πόνημά του, κατόπιν εξονυχιστικής έρευνας γύρω από το γονιοδίωμά μας. Το γονιοδιωμά του ατόμου αντικατοπτρίζει τις λειτουργίες του ίδιου του ατόμου όπως λέει ο συγγραφέας και φιλόσοφος Σωκράτης. «Το γνώθι σαυτόν σημαίνει τι είμαστε, από τι είμαστε και σε τι καταλήγουμε» μέσα σε τρισεκατομμύρια κύτταρα κρύβεται το μυστικό μας.

Το γονίδιό μας είναι ξεχωριστό στα διάφορα είδη ζώντων οργανισμών. Τo DNA μας, δομικός λίθος της ύπαρξής μας καθορίζει ό,τι γόνο πήραμε από τον πατέρα και τη μητέρα (γεννήτορες) και από ό,τι κληρονομήσαμε από το χθες και συμπληρώσαμε πάνω σε αυτό το ανεκτίμητο «Γνώθι σαυτόν» που ο άνθρωπος ανέκαθεν έψαχνε και ψάχνει να βρει την αλήθεια και την επιστημονική γνώση (παραθέτει 4 στοιχεία με γράμματα αλφαβήτου).

Το γονιδίωμα είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό κάθε ατόμου που κατά την βίωση μπορεί να διαφοροποιηθεί και να δείξει την υγεία και την ασθένεια δηλ. την αλληλούχιση (αλληλουχία) ή διαφορετικές παραλλαγές. Ο συγγραφέας Σ.Α. αναφέρει 50 ιστορίες που μας διαφωτίζουν πάνω σε διάφορους επιστημονικούς όρους. Αισθανόμαστε συγκίνηση διαβάζοντας τούτο το σύγγραμμα που μας ανοίγει μια θυρίδα γνώσης.

 

Όσα ευχαριστώ και να πούμε για τις έρευνες και τις επιστημονικές επιτεύξεις της επιστήμης κλείνουμε το γόνυ με σεβασμό και θρησκευτική ευλάβεια για τα όσα καλά προσφέρονται στον άνθρωπο σήμερα και ιδιαίτερα στον εξαίρετο καθηγητή πληροφοριών για το γονιδίωμά μας με το «Γνώθι σαυτόν» ο οποίος είναι εξέχουσα προσωπικότητα και έχει πάρει επαίνους και βραβεία. Πιστεύω ότι το «Γνώθι σαυτόν» πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη. Νιώθω ιδιαίτερη υποχρέωση στο συμπολίτη μας Αχ. Παπαδιονυσίου, δημοσιογράφο τηλεπαραγωγό και οπτικό του καναλιού «Αχελώος» που μου έδωσε και διάβασα με μεγάλη συγκίνηση το «Γνώθι σαυτόν» κλείνοντας παραθέτω τα εξής:

Η Ζωή μας μια άβυσσος
με χαρές και με πόνο
ό,τι μένει αξεδιάλυτο
το χρωστάμε στο χρόνο…
                                                                   

Κάθε ευχή για περεταίρω έρευνα. 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This