ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
εγώ

Το «Εγώ» και το «Εσύ» στην Πολιτεία των παράξενων Ημερών.

30 Sep, 2021

Ηλιόλουστη η μέρα. Αν και χειμώνας ο ήλιος έλαμπε στο στερέωμα. Δειλά, δειλά οι πρώτοι νάρκισσοι πρόβαλαν στο χειμωνιάτικο τοπίο. Η ευωδιά τους μεθυστική.

Το «Εγώ» ξύπνησε, τεντώθηκε, χαμογέλασε στην ημέρα και κοίταξε την εικόνα του στον καθρέπτη. Περιποιήθηκε τα μαλλιά του, τη φορεσιά του και αποφάσισε να βγει στην πόλη για περιπλάνηση και ότι ήθελε προκύψει.

Περιδιάβαινε λοιπόν την πόλη και όλα του φαινόταν ανυπόφορα. Κλειστά μαγαζιά, παιδιά ξυπόλητα ,βρώμικα να τρέχουν να καθαρίζουν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, ζητιάνοι να απλώνουν το χέρι….
Ενοχλήθηκε απ’ όλη αυτή την κατάσταση κι’ έτσι αποφάσισε να απολαύσει τον καφέ του στο γνωστό του στέκι. Άλλοτε δεν υπήρχε θέση τέτοια ώρα. Τώρα είχε την πολυτέλεια της επιλογής της καλύτερης θέσης για να απολαμβάνει και το πέρασμα των ανθρώπων, που τρέχανε όλοι κατηφείς, βιαστικοί, προβληματισμένοι.

Βυθίστηκε σε σκέψεις. Ανιαρά τα έβρισκε όλα. Ο κόσμος βαρύθυμος, στην πολυκατοικία που έμενε, ήταν ο μόνος που είχε θέρμανση, έτρωγε ότι ποθούσε η ψυχή του, ταξίδευε, ψώνιζε επώνυμα ρούχα, παπούτσια…. Νοιαζόταν τόσο για την καλοπέρασή του!
Όλα τ ’άλλα ,τ’ αρνητικά τα προσπερνούσε…..Δεν ήθελε να ξέρει.
Απήλαυσε λοιπόν τον καφέ του, μόνος βέβαια, γιατί ποιος ήθελε ένα «Εγώ», τόσο υπερήφανο που να προσβάλλει τους άλλους, να μην ακούει, να μην συμπονά;

Κατευθύνθηκε λοιπόν στο πολυτελές αυτοκίνητό του. Αυτός, μπορούσε να το συντηρεί. Τι κι’ αν οι περισσότεροι τα κλείδωσαν και παρέδωσαν τις πινακίδες;

Δεν τον απασχολούσε καν….

Στην περιοχή τους υπήρχε μια υπέροχη λίμνη. Θα πήγαινε λοιπόν μια ωραία βόλτα να γέμιζε το μάτι του ομορφιά.
Η ψυχή του όμως;

Πάντα του άρεσε όταν οδηγούσε ν’ ακούει ραδιόφωνο. Έτσι λοιπόν, έβαλε τη βελόνα σε μια συχνότητα που εξέπεμπε το τοπικό ραδιόφωνο της εκκλησίας.
Ήταν έτοιμος να το αλλάξει…τι δουλειά είχε το «Εγώ» να ακούει για εθελοντισμό και αηδίες;

Όμως η ζεστή φωνή της ραδιοφωνικής παραγωγού, τού γλύκανε τα εγωπαθή αυτιά του.

Σταμάτησε δεξιά, γοητευμένος και άκουσε με προσοχή τη συνομιλία που είχε η κυρία με κάποια άλλη κυρία απο εθελοντική προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και καιρό και άρχισε να επεκτείνεται σε όλη την πολιτεία των «Παράξενων Ημερών».

Αφορούσε εκπαιδευτικούς ,συνταξιούχους δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές και άλλους ειδικούς επιστήμονες, προκειμένου να παράσχουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές που οι οικογένειές τους βρίσκονται σε ένδεια.

Εκεί στην άκρη του δρόμου μια ψυχή ,έβρισκε το νόημα της ζωής….
Ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του «Εγώ».
Πόσο τυφλός ήμουν τόσα χρόνια;

Αναβολή δεν χωρούσε.

Τώρα, αυτή τη στιγμή. Είχε σημειώσει τα στοιχεία επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη εθελοντική οργάνωση. Δηλώνει ΠΑΡΩΝ και αρχίζει την ανίχνευση του ΕΣΥ….

Γέμισε η ψυχή του αγαλλίαση από την προσφορά.

Αυτή η συνάντηση ήταν και η πολυτιμότερη της μέχρι τώρα ζωής του.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This