ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Το μέτωπο της φωτιάς

Το μέτωπο της φωτιάς, Ελλάδα, 21 Ιουλίου

21 Jul, 2022

Νεώτερα από το μέτωπο της φωτιάς. Ελλάδα. Πέμπτη 21 Ιουλίου.

 

Συναγερμός λίγο μετά τις 11.30 σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, στην περιοχή Άγναντα της Ηλείας, για φωτιά. Αμέσως κινητοποιήθηκαν εναέριες και χερσαίες δυνάμεις.

 

Σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Σε τρία διαφορετικά μέτωπα ξέσπασε πυρκαγιά εχθές την νύχτα στην Σαλαμίνα, ενώ ο δήμαρχος του νησιού άφησε υπόνοιες για εμπρησμό. Όπως δήλωσε: «…τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια».

Περίπου την ίδια ώρα εχθές την νύχτα ξέσπασε φωτιά και στα Άνω Λιόσια. Η Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω έμεινε κλειστή προς Σκαραμαγκά, στην τελευταία έξοδο προς ΝΑΤΟ.

Ο Απολογισμός από την πυρκαγιά στις περιοχές της Αττικής, είναι ένας νεκρός, 34 τραυματίες, καμμένα σπίτια και τεράστιος αριθμός ζώων. Οι περιοχές που άγγιξε η φωτιά είναι οι Νταού Πεντέλης, Ντράφι, Διώνη, Παλλήνη, Ανθούσα, Παλαιά Πεντέλη. 

φωτό: greekreporter.gr

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This