EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Το μαγικό Κάτι

Το μαγικό Κάτι – Η ιστορία του μικρού σκαντζόχοιρου

26 Nov, 2022

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρός σκαντζόχοιρος που έψαχνε μανιωδώς να βρει το «μαγικό κάτι». Έψαχνε ασταμάτητα κι επίμονα, σε κάθε θάμνο και λουλουδακι σε κάθε ρεματια και κάθε βραχάκι και ρωτούσε φίλους και γνωστους και συγγενείς μήπως το είδαν πουθενά κιαν το χουν βρει.

Κι όλοι κάτι είχαν να του πουν κι ολοι κάτι είχαν βρει μα το δικό του «κάτι» το μαγικό δεν το χε κανείς. Κι ύστερα από καιρό έφτασε και στην λιμνούλα που μια μικρή βατραχινα καθόταν και πλατσουριζε κι εκείνη του πε πως το κάτι που ψάχνει αυτή το είχε βρει, αλλά το δικό της «κάτι» δεν ήταν σαν των άλλων.. γιατί το χε μέσα της πάντα και πριν το ανακαλύψει και πως απο τότε που το βρήκε απέκτησε νόημα η ηρεμία της λίμνης. Τώρα πια η μικρή βατραχινα στεκόταν στην λίμνη και πλατσουριζε περιμένοντας τον «μαγικό κάποιον» που θα δει μέσα της το δικό της «μαγικό κάτι» και μ ένα του φιλί θα την κάνει πριγκηπισα! Ο μικρός σκατζοχοιρος την άκουγε με θαυμασμό και απορεια κι όλο κοίταγε και ζουλαγε την κοιλιά του, ώσπου της είπε πως εκείνος δεν έχει μέσα του τίποτα και πως το δικό του κάτι ίσως είναι μέσα σε κάποιον άλλο αφου δεν το βρίσκει πουθενά.

Η μικρή βατραχινα προσπάθησε να του εξηγήσει πως όλοι το κάτι τους το χουν μέσα τους κι είναι το μόνο πραγματικό «μαγικό κάτι» και πως αν δεν ανακαλύψεις το δικό σου δεν μπορείς να δεις ούτε του αλλού, αλλά ο μικρός σκτζοχοιρος δεν έπαιρνε από λόγια. Έπειτα σκέφτηκε να του το δείξει με μια αγκαλιά αλλά καθώς εκείνος ήταν σκυφτός και σκεφτικός χωρίς να το καταλάβει την πλήγωσε, γιατί το δερμα της ήταν πολύ λεπτό κι ευαίσθητο. Φώναξε τότε η βατραχινα κι ο σκατζοχοιρος το βαλε στα πόδια. Περιπλανήθηκε για πολύ καιρό και τα φεγγάρια μεγάλωναν και μικραιναν αλλα αυτός πουθενά δεν έβρισκε το «μαγικό κάτι» του… και κάποιες φορές νόμιζε πως το βρήκε σε κάποιες σκατζοχοιρινες που συνάντησε αλλά γρήγορα χανόταν κι εκείνος άρχιζε πάλι το ψάξιμο.. κάποια στιγμή μάλιστα καθώς καθόταν σ έναν λόφο ψηλά κι αρμενιζε σκέφτηκε πως ίσως το μαγικό κάτι να βρίσκεται στην διαρκή του αναζήτηση και χάρηκε γιατί ίσως το βρήκε, αλλά γρήγορα το χαμόγελο του εσβυσε όταν κατάλαβε πως το κενό μέσα του παρέμενε . Στο τέλος αφου είχε κάνει τον γύρο όλου του κοσμου απ άκρη σ άκρη και τίποτα δεν είχε βρει έκατσε σε μια λίμνη να ξαποστασει κι έπεσε σε ύπνο βαθύ για τουλάχιστον ένα φεγγαρι ολόκληρο! Όταν ξύπνησε ξεκούραστος πια εσκυψε να πλύνει το πρόσωπο του και κοιτάζοντας μες το νερό θυμήθηκε την βατραχινα και τα λόγια της κι ύστερα κι όλο τον κόσμο που γνώρισε μες τα ταξίδια του κι όλα τα χαμόγελα κι όλα τα ηλιοβασιλεματα κι όλες τις ζέστες γωνιές που χε κουρνιασει κι όλα τα πιάτα φαγητό που του χαν με αγάπη προσφέρει κι όλες τις όμορφες στιγμές που σαν ταινία πέρασαν μπροστά απ τα μάτια του σαν η λίμνη να ταν μια τεράστια οθόνη! Όταν η ταινία τελείωσε είδε το πρόσωπο του που ταν στολισμένο μ ένα πελώριο χαμόγελο κι ενιωθε τόσο γεμάτος κι ευτύχης που πότε πριν δεν ειχε νιώσει! Το «μαγικό κάτι» ήταν εκεί ..μπροστά του και μέσα του σ όλα αυτα που χε ζήσει. Μια και δύο και χωρίς να χάσει χρόνο έτρεξε γρήγορα να βρει την μικρή βατραχινα και να της πει το μεγάλο «ευρηκα!» . Αυτή η στιγμή δεν άργησε να φτάσει γιατί όπως είχε κάνει τον γυρο του κόσμου ήταν σχεδόν πάλι στο σημείο απ όπου ξεκίνησε. Όταν την είδε αταραχη και χαμογελαστη να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης ένιωσε πάλι το «μαγικό κάτι» να χορεύει μέσα του και να τον τραβάει κοντα της. Τότε εκείνη γύρισε κι όπως σηκώθηκε απ το νουφαρο, ο μικρός σκατζοχοιρος έπεσε πάνω της με την γουνινη κοιλίτσα του και την στιγμή που την αγκαλιασε έπεσαν κι οι δύο στο νερό. Μια στιγμή μετά σαν μπουρίνι να σηκωθηκε στην λίμνη κι ένα πανέμορφο ζευγάρι βγήκε στην επιφάνεια. Τώρα πια που είχαν βρει κι οι δυο μεσα του το «μαγικό κάτι» τους δεν είχαν πια διαφορά ούτε γλυστερο δέρμα ούτε αγκάθια. Κι έτσι αφέθηκαν να βρουν ο ένας στον άλλο τον «μαγικό κάποιον» .

Ενώθηκαν σ ένα φιλι κι από τότε έζησαν αυτοι καλά κι εμεις καλυτερα!

 

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This