Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Ντόναλντ Τραμπ

Το παρασκήνιο του λογαριασμού twitter του Ντόναλντ Τραμπ

24 Nov, 2022

Με όχι τόσο ευχάριστο βλέμμα είδε πολύς κόσμος τις νέες αλλαγές στο twitter, το τελευταίο διάστημα, καθώς οι αλλαγές του Έλον Μασκ έφεραν και πολλές αντιδράσεις. Ο Ντόναλντ Τραμπ, το προηγούμενο Σάββατο, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει πια να επιστρέψει στην πλατφόρμα, από την οποία είχε αποκλειστεί.

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ είχε πάνω από 88 εκατομμύρια ακόλουθους όταν αποκλείστηκε στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Όμως, πριν την δήλωση του Τραμπ, ήδη περισσότεροι από 15 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας είχαν ψηφίσει σε δημοσκόπηση να επιστρέψει στο λογαριασμό του, δηλαδή περισσότεροι από 51,8%. Η αντίδραση του Έλον Μασκ ήταν: “Ο κόσμος μίλησε, ο Τραμπ θα αποκατασταθεί”. 

Το απόγευμα όμως του Σαββάτου κάποιοι χρήστες δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον λογαριασμό, παρ’ όλο “που είχε αποκατασταθεί”. Ο Τραμπ είχε ήδη δηλώσει για το ενδεχόμενο επιστροφής του: “Δεν βλέπω κανέναν λόγο για να συμβεί αυτό”. Αντ’ αυτού, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Truth Social που δημιούργησε η startup Trump Media & Technology Group, και στην οποία αυτή την στιγμή έχει 4,57 εκατομμύρια ακόλουθους.

Η αλήθεια είναι πως η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα, τον Μάϊο του 2022, όταν ο Μασκ είχε για πρώτη φορά κάνει γνωστή την πρόθεσή του να δώσει ξανά πίσω στον Τραμπ τον λογαριασμό του, “υπό προϋποθέσεις”, κάτι που κρατούσε σε επιφυλακή τόσο τους χρήστες, όσο και τους ενδεχόμενους διαφημιζόμενους. Η διαδικασία του ορισμού των “προϋποθέσεων” φαίνεται ότι κράτησε μήνες, δημιουργώντας απορίες σχετικά και με τα κριτήρια αποκλεισμών ή επαναλειτουργίας λογαριασμών.

Τον Ιούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει: “Όταν ο Έλον Μασκ ήρθε στον Λευκό Οίκο ζητώντας βοήθεια για όλα τα έργα του, για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν οδηγούνται, για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που τρακάρουν, για πυραύλους στο πουθενά, και λέγοντάς μου πως ήταν μεγάλος θαυμαστής των Ρεπουμπλικανών και του Τραμπ, τότε θα μπορούσα να πω “παρακάλεσέ με”, και θα το έκανε. Τώρα, θα πρέπει να εστιάσει στο να βγει από το χάος του Twitter, γιατί μπορεί να φτάσει να χρωστάει 44 δις δολάρια για κάτι τελείως άχρηστο”. Παρ’ όλα αυτά, τον Νοέμβριο ο ίδιος ο Μασκ ζητά από τους χρήστες να ψηφίσουν για την επιστροφή του Τραμπ στην πλατφόρμα, και η αντίδραση του Τραμπ σε αυτό; “Ψηφίστε με θετικότητα, αλλά δεν πάμε πουθενά! Το Truth Social είναι special”!

Η δεύτερη αλήθεια είναι πως η πλατφόρμα χρειάζεται τους διαφημιζόμενους, οι οποίοι όμως έχουν κρατήσει μια στάση αναμονής, ακόμη και απόσταση, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών του Twitter, το τελευταίο διάστημα, οι οποίες προκάλεσαν γενικευμένη δυσαρέσκεια. Το προηγούμεο Σάββατο δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι ετοιμάζονται νέες απολύσεις από το Twitter, στα τμήματα πωλήσεων.

Για την ώρα φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μένει πιστός στην πλατφόρμα Truth Social, ήδη από τον Μάϊο, και μάλιστα δίνει στην πλατφόρμα την αποκλειστικότητα 6 ωρών από την στιγμή οποιασδήποτε ανάρτησής του.

 

 

photo https://people.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This