ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ευτυλόνη

Το Συνθετικό ναρκωτικό ευτυλόνη σε άνοδο στις πανεπιστημιουπόλεις της Φλόριντα.

1 Sep, 2022

Καθώς οι φοιτητές φτάνουν στις πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την πολιτεία, το ίδιο συμβαίνει και με τα «θανατηφόρα ναρκωτικά», σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Φλόριντα, Ashley Moody.

Ένα «λιγότερο γνωστό» συνθετικό ναρκωτικό που ονομάζεται ευτυλόνη (eutylone) «διεκδικεί έναν ανησυχητικό αριθμό ζωών στη Φλόριντα», είπε.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από υπερβολική δόση στη Φλόριντα αποδίδονται σε ευτυλόνη.

Το φάρμακο χαρακτηρίζεται ως άλατα μπάνιου και είναι ανθρώπινης κατασκευής και έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τα διεγερτικά αποτελέσματα της καθινόνης. Η καθινόνη είναι μια ένωση που βρίσκεται στο φυτό khat και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να «νιώσουν ενέργεια» και ευφορία. Το φυτό khat συνήθως καλλιεργείται στην Υεμένη και σε περιοχές της ανατολικής Αφρικής όπου συνηθίζεται να μασούν τα φύλλα κατά τη διάρκεια κοινωνικών συναναστροφών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Ιδρύματος Αλκοόλ και Ναρκωτικών .

«Το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι η Φλόριντα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60 τοις εκατό των θετικών περιπτώσεων ευτυλόνης στις ΗΠΑ», ανέφερε η Moody σε ανακοίνωσή του. «Το Eutylone είναι φθηνό στην παραγωγή και μιμείται τις επιπτώσεις της κοκαΐνης, της μεθαμφεταμίνης και του Ecstasy».

Ο Moody προειδοποίησε τους μαθητές ότι τα πιο κοινά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, η μεθαμφεταμίνη και το Ecstasy αναμιγνύονται με άλλες επικίνδυνες ουσίες και πωλούνται σε ανυποψίαστους χρήστες.

«Ποτέ μην παίρνετε λοιπόν μια παράνομη ουσία – ένα χάπι μπορεί να σκοτώσει».

Το γραφείο της Moody αναφέρει ότι το eutylone “διατίθεται ψευδώς στην αγορά” από ” ψηφιακούς εμπόρους ναρκωτικών ” ως Ecstasy (MDMA) και έχει διανεμηθεί με τα ονόματα των “Red Bull” και “Blue Playboy”. Τα ανερχόμενα ονόματα στα στέκια που πωλείται για το 2022 είναι «euphoria, love boat and flower power».

Οι ψηφιακοί έμποροι ναρκωτικών είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από το γραφείο της Moody για να περιγράψει πώς οι έμποροι ναρκωτικών μπορούν να διεισδύσουν σε νεότερα δημογραφικά στοιχεία λόγω του χρόνου που αφιερώνουν σε διαφορετικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχουν μετατρέψει τα smartphone μας σε ένα ενιαίο κατάστημα για την αγορά, την πώληση και την παράδοση θανατηφόρων ναρκωτικών», εξήγησε η  Moody. «Τα καρτέλ ναρκωτικών επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους – είναι ευρέως προσβάσιμα, είναι εύχρηστα, οι έμποροι ναρκωτικών μπορούν να κρύψουν την ταυτότητά τους, μπορούν να λένε ψέματα για το τι πουλάνε και το πιο σημαντικό, οι ιστότοποι επιτρέπουν την πώληση πλαστών χάπια κάθε μέρα για να μην ελέγχονται».

Για παράδειγμα, η Moody εκτιμά ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας από 10 έως 34 ετών χρησιμοποιούν τους τέσσερις μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, TikTok, Instagram, Facebook και Snapchat.

Ο οργανισμός για την ασφάλεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Marc Berkman είπε σε δημοσιογράφους τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι η μη κερδοσκοπική του οργάνωση πραγματοποίησε ένα «άτυπο τεστ» και διαπίστωσε ότι ήταν σε θέση να «συνδεθούν με έναν έμπορο ναρκωτικών σε πολλούς ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε λιγότερο από τρία λεπτά».

Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) ανέφερε ότι το Eutylone βρίσκεται στην αγορά παράνομων ναρκωτικών από το 2014, αλλά η κατάχρησή του έχει αυξηθεί απότομα από το 2018.

Το 2011 ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σε νόμο την απαγόρευση της μεφεδρόνης, της μεθυλόνης και του MDPV, τοποθετώντας τα σε έναν κατάλογο ελεγχόμενων ουσιών του Προγράμματος Ι. Οι ελεγχόμενες ουσίες του προγράμματος Ι δεν μπορούν να πωληθούν σε καμία περίπτωση και δεν μπορούν να συνταγογραφηθούν ούτε για ιατρικούς σκοπούς. Ο νόμος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και απαγορεύει οποιεσδήποτε μελλοντικές χημικές ενώσεις σχεδιαστών που προορίζονται να μιμηθούν τις επιπτώσεις των αλάτων μπάνιου.

Ιστορικά, τα άλατα μπάνιου έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από την αρθρίτιδα, τους μυϊκούς πόνους, ακόμη και τη χαλάρωση. Αλλά παρασκευάζονται με αλάτι Epsom ή θαλασσινό αλάτι, σε αντίθεση με το ευτυλόνη που παρασκευάζεται σε εργαστήριο με διεγερτικές ενώσεις.

Τον Απρίλιο του 2022 η γενική εισαγγελέας της Φλόριντα πρόσθεσε οκτώ συνθετικά οπιοειδή στις ελεγχόμενες ουσίες του Προγράμματος Ι στην πολιτεία.

«Τα φάρμακα, που κατηγοριοποιούνται ως νιταζένια, δεν έχουν ιατρική χρήση και μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων θανάτων από υπερβολική δόση», είπε η Moody. «Αυτά τα συνθετικά οπιοειδή συνδέονται με τουλάχιστον 15 θανάτους στη Φλόριντα από το 2020».

«Μερικά νιταζένια είναι πολλές φορές πιο θανατηφόρα από τη φαιντανύλη και πρέπει να φροντίσουμε να μην γίνουν πιο διαδεδομένα στην πολιτεία μας, διαφορετικά φοβάμαι ότι θα δούμε τους θανάτους από υπερβολική δόση να εκτοξεύονται στα ύψη».

Image: tallahassee.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This