ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
σχέδιο επιδοτήσεων

Το σχέδιο επιδοτήσεων για το ενεργειακό

18 Sep, 2022

Η έντυπη εφημερίδα Τα Νέα παρουσιάζει σήμερα συνολικά τα μέτρα που αναμένεται να ισχύσουν από 1η Οκτωβρίου σχετικά με το σχέδιο επιδοτήσεων για το ενεργειακό.

Το νέο μοντέλο επιχορήγησης των τιμολογίων ρεύματος για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις αναμένεται να προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Συνέχιση της χορήγησης επιδοτήσεων σε όλους τους καταναλωτές

Η εξαγγελθείσα κυβερνητική πολιτική στήριξης όλων των πολιτών τόσο από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εξακολουθεί να υλοποιείται. Θα επιχορηγούνται όλοι οι λογαριασμοί, αλλά με κίνητρα – αντικίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας.

  • Καθιέρωση τριών μηνιαίων κλιμακίων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Το νέο μοντέλο προβλέπει τη διαμόρφωση τριών κλιμακίων κατανάλωσης ρεύματος. Αυτά θα ξεκινούν από τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση (πρώτο), το δεύτερο θα περιλαμβάνει ένα εύρος ενδιάμεσης κατανάλωσης και το τρίτο τις υπόλοιπες κιλοβατώρες υψηλότερης κατανάλωσης.

  • Χορήγηση κλιμακωτών επιδοτήσεων

Κάθε μήνα θα ανακοινώνονται τρεις κλιμακωτές επιδοτήσεις που θα αντιστοιχούν στις προαναφερόμενες τρεις κατηγορίες κατανάλωσης. Η υψηλότερη ενίσχυση θα δίνεται στο χαμηλότερο κλιμάκιο (πρώτο), η δεύτερη θα είναι λίγο πιο χαμηλή στο δεύτερο κλιμάκιο και ακόμη πιο μικρή επιδότηση θα παρέχεται στο τρίτο κλιμάκιο κατανάλωσης με τις περισσότερες κιλοβατώρες.

  • Παροχή έξτρα επιδότησης με μείωση κατά 15% της κατανάλωσης ρεύματος

Οσοι καταναλωτές ανήκουν στο κλιμάκιο (τρίτο) της υψηλότερης κατανάλωσης ρεύματος και κάψουν κατά 15% λιγότερες κιλοβατώρες από πέρυσι θα παίρνουν έξτρα επιδότηση. Τέτοια ώστε να φτάνουν στο ύψος του δεύτερου κλιμακίου. Εκείνοι που ανήκουν στο δεύτερο κλιμάκιο κατανάλωσης και εξοικονομήσουν ενέργεια επίσης κατά 15% θα πάρουν ενίσχυση ώστε να απολαύσουν το ύψος της επιδότησης του πρώτου κλιμακίου. 

Πρώτες κατοικίες

Αναφορικά με τον τρόπο επιχορήγησης των νοικοκυριών που για πρώτη φορά καταναλώνουν ρεύμα και δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία κατανάλωσης, οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» θέλουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να τους επιδοτεί με βάση τις πρώτες κιλοβατώρες που θα καταγράψουν οι μετρητές.

Η κυβέρνηση με το νέο μοντέλο επιδότησης επιδιώκει αφενός να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας για τη δύσκολη χειμερινή περίοδο και αφετέρου να αποταμιεύσει όσο το δυνατό περισσότερους πόρους για την οικονομική στήριξη όλων των καταναλωτών. Το κίνητρο είναι η παροχή έξτρα επιδότησης και το αντικίνητρο η παραμονή στο ανακοινωθέν ύψος ενίσχυσης με βάση το κλιμάκιο κατανάλωσης όπου ανήκουν.

Φυσικό αέριο

Στο ερώτημα για την επιδότηση των περίπου 700.000 καταναλωτών φυσικού αερίου, οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» θέλουν την κυβέρνηση να ακολουθεί το ίδιο μοντέλο επιχορήγησης με εκείνο των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν την προσεχή εβδομάδα, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

 

πηγή https://tanea.gr / https://in.gr
photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This