EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια;

Το Σχέδιο: Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια;

5 Mar, 2022

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Μέρος 1ο: Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια;

Πρεμιέρα: Καθαρά Δευτέρα, 21.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

 

Σας προσκαλούμε στην πρώτη διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Το ΣΧΕΔΙΟ, Μέρος Α ΄ Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια;

Μια ώρα γεμάτη μαρτυριες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τα περί “εντολής μη κατάσβεσης” και την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τα link για να συνδεθείτε:

 

Στο ΖΟΟΜ: https://zoom.us/j/5154332348

Στο You Tube:  https://www.youtube.com/channel/UCncOPU8x6_AoFNbgO0mGxgQ

Από το ΖΟΟΜ θα μπορείτε να συμμετάσχετε και στην συζήτηση μετά, με ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ (το ΓΙΑΤΙ κάηκε η Βόρεια Εύβοια) ήδη ετοιμάζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ δείτε εδώ: https://tosxedio.com/?cat=12

Κοινοποιήστε: Η αλήθεια για το έγκλημα που συντελέστηκε δεν πρέπει να κουκουλωθεί, ούτε να ξεχαστεί.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150149227450025&id=101648575633424

 

Μία ώρα γεμάτη μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τα περί «εντολής μη κατάσβεσης», και την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Τα link για τη σύνδεσή σας θα ανακοινωθούν.

Μείνετε συντονισμένοι. Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Όλη η Ελλάδα, και όχι μόνο, θρηνεί για τον χαμό στην Βόρεια Εύβοια. Έναν χαμό ολοκληρωτικό, από άκρη ως άκρη, που και αν ακόμη δεν ήταν προδιαγεγραμμένος  αφέθηκε να συμβεί.

Το Σχέδιο, είναι ένα ντοκυμαντέρ, ή καλύτερα με ένα ντοκουμέντο για το πως και το γιατί χάθηκε όλος αυτός ο φυσικός πλούτος, γιατί εξαφανίστηκαν οι πόροι ενός κόσμου που επέλεξε να ζήσει απλά, σε αρμονία με τη φύση. Για το πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Όλη η Ελλάδα, και όχι μόνο, θρηνεί για τον χαμό της Βορείου Ευβοίας. Έναν χαμό ολοκληρωτικό, από άκρη ως άκρη, που και αν ακόμη δεν ήταν προδιαγεγραμμένος  αφέθηκε να συμβεί.

Το Σχέδιο είναι ένα ένα ντοκυμαντέρ, ή καλύτερα με ένα ντοκουμέντο για το πως και το γιατί χάθηκε όλος αυτός ο φυσικός πλούτος, γιατί εξαφανίστηκαν οι πόροι ενός κόσμου που επέλεξε να ζήσει απλά, σε αρμονία με τη φύση.

Αποφασίσαμε να καταγράψουμε τα γεγονότα απευθυνόμενοι σε αυτούς που τα έζησαν, τους ανθρώπους που τα έβαλαν με τις  φλόγες και έσωσαν τα χωριά τους. Αποφασίσαμε να καταγράψουμε και να μεταφέρουμε την αλήθεια αυτών των ανθρώπων και στους υπόλοιπους από μας, ώστε η μνήμη να διατηρηθεί πριν η προπαγάνδα υπερνικήσει. Με την κάμερα στο χέρι (κυριολεκτικά), ταξιδεύουμε στα γνώριμα μέρη της παιδικής μας ηλικίας και καταγράφουμε το πως οι αναμνήσεις μιας ζωής ντύθηκαν τα χρώματα του πένθους. Με σφίξιμο στην καρδιά, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει πως αυτή η ομορφιά, αυτός ο τρόπος ζωής, δεν πρέπει να αναβιώσει. Όμως, ο κόσμος της Βορείου Ευβοίας δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Η χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ στηρίζεται σε εσάς, στον απλό κόσμο και τις συλλογικότητες που ενδιαφέρονται. Δεν επιθυμούμε να δεσμευτούμε από έναν χρηματοδότη, για προφανείς λόγους. Ως εκ τούτου, απευθυνόμαστε σε σας, στον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ανάδειξη αυτού του θέματος, προκειμένου να μας ενισχύσετε. Η φιλοσοφία της δωρεάς που ζητάμε συνοψίζεται στο λίγα από πολλούς, και όχι πολλά από λίγους. Η συνεισφορά σας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά (μέσα από το Paypal) ή με όποιον άλλο τρόπο κρίνει ο καθένας σας πρόσφορο.

ΣΤΗΡΙΞΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μας βοηθήσετε. Στείλτε μας στοιχεία, πληροφορίες, διαδώστε το υλικό μας, οργανώστε προβολές, ενημερώστε τους γύρω σας, πείτε σε φίλους και ομάδες που γνωρίζετε στο εξωτερικό για την έρευνά μας, λειτουργήστε ως ένας κρίκος πληροφόρησης μαζί με μας προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τους κινδύνους που απειλούν τη Βόρεια Εύβοια. Κίνδυνοι που συνεχίζουν, και μετά την  ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά του Αυγούστου.

Όταν ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ (και το δεύτερο μέρος του) θα διατεθεί ελεύθερα  στο διαδίκτυο. Θερμά σας προτρέπουμε να το δείτε με φίλους σας, να οργανώσετε προβολές, να το προωθήσετε με κάθε τρόπο. Φυσικά, προϋπόθεση γι αυτή την ελεύθερη διαθεσιμότητα είναι ο μη εμπορευματικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων και η έλλειψη εισιτηρίου – μπορεί μόνο να υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για τη στήριξη του ντοκιμαντέρ ή, των πυρόπληκτων της Βορείου Ευβοίας. Ενημερώστε μας αν θέλετε γι’ αυτές τις ενέργειες ώστε να τις προωθούμε και εμείς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η ερευνητική ομάδα του οδοιπορικού στην Βόρεια Εύβοια αποτελείται από την Νέλλη Ψαρρού και τον Ιωάννη Λαζάρου. Το μοντάζ θα αναλάβει ο Γιάννης Φραγκουλάκης, “παλιός” γνώριμος από τα ντοκιμαντέρ Golfland? και ΣΤαγώνες.
Σας ευχαριστούμε.

Νέλλη Ψαρρού, Ιωάννης Λαζάρου

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This