EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Το φως του πνευματικού θεού

Το φως του πνευματικού θεού

11 Sep, 2023

Απόσπασμα από το έργο μου που τιμήθηκε με βραβείο ιδιαίτερης γραφής από τον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό Νικόλαος Δελιαλής και συμμετέχει στη συλλογική έκδοση της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς 2023 των εκδόσεων Φιλολογική Πρωτοχρονιά, το αφιερωνω στους οπαδούς του φωτός και της αλήθειας, αλλά και στους άλλους.  – Χριστίνα Δετσαρίδου

 

Αυτό το ζωογόνο φως στη ζωή των ανθρώπων επικαλέστηκαν οι φωτισμένοι Απόστολοι. Αυτό που διώχνει από τις ψυχές τους τις επιβλαβείς συνέπειες του σκότους, και αυτό που εκλαμβάνουν σα στέκονται αντίκρυ στο δημιουργό τους. Το φως το πνευματικό, που καθαρίζει τις ψυχές και καταδιώκει τους δαιμονικούς φόβους και τη βασανιστική αμφιβολία. Το φως της  αλήθειας, της πίστης και της ενσυναίσθησης.

Το διάφανο φως που εκτοπίζει το αδιάφανο σκοτάδι. Αυτό που ενσάρκωσε στην έννοιά του κάθε τι το αγαθό και απέπεμψε κάθε τι το κακό. Το φως της μέρας που αέναα και αδιαμαρτύρητα διαδέχεται το σκοτάδι της νύχτας, φέροντας καθημερινά στους ανθρώπους την ελπίδα για νέο ξεκίνημα. Το λαμπρό φως της νόησης που οδήγησε τον τυφλό Όμηρο να κεντήσει με την ανεξίτηλη στους αιώνες κλωστή της απόλυτης αρτιότητας, τα επικά αφηγήματά του που φώτισαν το νου και τον πολιτισμό των γενεών που ακολουθήσαν.

Το φως που έκανε τους  Γκρέκους ραγιάδες να επαναστατήσουν, για ν’ αντικρύζουν οι απόγονοί τους το Αιγαίο πιο φωτεινό. Το φως του αγαθού, του ισότιμου, του ακριβοδίκαιου, του λαμπρού, του λιτού, του ωραίου.

Αυτό το εκπληκτικό φως που ζωντανεύει τους συνεσταλμένους βλαστούς των φυτών.

Το φως του έρωτα που ενώνεται σ’ ευθεία οπτική γραμμή με κείνο της ψυχής, αυτό που αποτυπώνεται στο βλέμμα. Το φως  που στέκει μίλια μακριά από τις σκοτεινές φυλακές. Το φως των απάτητων πόλων που προσομοιάζει με τη φωτεινή φύση της γης.

Το φως το λευκό, που ενσαρκώνει την υπόστασή του στη μίξη όλων των χρωμάτων και γίνεται κυρίαρχο στο σύμπαν των πλανητών, των δορυφόρων, των αστέρων, των κομητών και των χρωματιστών λάμψεων.

Το φως, η εναλλακτική οπτική του οποίου, οδήγησε  κατά το μεσαίωνα το Λεονάρντο ντα Βίντσι στη διαφορετική ζωγραφική αποτύπωση του Τωβία με τον άγγελο και τον ακόλουθο σκύλο, τεχνοτροπία  που εμπλούτισε και φώτισε έκτοτε την ιστορία της  τέχνης.

Το φως της Ελλάδας που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική αρτιότητα του Παρθενώνα, φωτίζοντας με μοναδικό τρόπο το εσωτερικό του.

Αυτό το φως έδωσε ο δημιουργός στο ποίμνιό του, με την ευχή να ζήσει τη σύντομη ζωή του με ευδαιμονία.

 

 

 

photo hamist / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This