EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου έρχεται Ιούλιο & Αύγουστο σε εμβληματικά τοπόσημα της Πιερίας

21 Jun, 2024
Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου έρχεται Ιούλιο & Αύγουστο σε εμβληματικά τοπόσημα της Πιερίας

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου έρχεται Ιούλιο & Αύγουστο σε εμβληματικά τοπόσημα της Πιερίας

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου έρχεται Ιούλιο & Αύγουστο σε εμβληματικά τοπόσημα της Πιερίας

Στους φιλόξενους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο διοργανώνει ο ΟΡ.ΦΕ.Ο (Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου). Το πρόγραμμα, που απλώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό, εκπαίδευση, συζητήσεις και εκθέσεις και την παρουσίασή του έκανε ο δραστήριος Πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος. Χαιρετισμούς απηύθηναν η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, αλλά και συντελεστές των φιλοξενούμενων παραστάσεων, μεταξύ των οποίων η Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία θα παρουσιάσει το έργο «Το Μαγικό Κλειδί», της Πηνελόπης Δέλτα.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου ιδρύθηκε το 1972 από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Το 1993 μετατράπηκε σε ανεξάρτητο Οργανισμό με την προσωνυμία ΟΡ.ΦΕ.Ο (Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου), δομή την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η οργάνωση εκδηλώσεων θεάτρου, χορού, μουσικής και λόγου κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο, οι οποίες, όπως αναγραφόταν στο πρώτο καταστατικό ίδρυσής του: «στοχεύουν στην πνευματικήν ανέλιξιν του Πιερικού λαού».

Κέντρο των εκδηλώσεων είναι το αρχαίον Δίον, αλλά και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι της Πιερίας, όπως το Κάστρο του Πλαταμώνα, ο βυζαντινός ναός της Παναγίας Κονταριώτισσας, η αρχαία Πύδνα, τα αρχαία Λείβηθρα. Ειδοποιά χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ είναι ο «λαϊκός» του χαρακτήρας, από την άποψη της συμμετοχής σε αυτό ανθρώπων όλων των κοινωνικών τάξεων, καθώς και η καλλιτεχνική του ποιότητα, η οποία συνδυάζεται με το ιδιαίτερο «τοπικό χρώμα» και τον διεθνή του χαρακτήρα.

Η πινακοθήκη των καλλιτεχνικών σχημάτων και των καλλιτεχνών, που έχουν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια των πενήντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, είναι αντιπροσωπευτική της ελληνικής πολιτιστικής παραγωγής στο διάστημα αυτό. Στον τομέα του θεάτρου έχουν συμμετάσχει, με εμβληματικές παραστάσεις τους, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, όλα τα ΔΗΠΕΘΕ της Χώρας και τοπικά θεατρικά σχήματα.

Στον τομέα του χορού και της μουσικής έχουν παρουσιάσει έργα τους μεγάλοι Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος και πολλοί Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές.

Στον τομέα των εκθέσεων και των εκδηλώσεων λόγου και τέχνης ξεχωρίζουν η σειρά ομιλιών με τίτλο «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για την Πιερία», που ξεκίνησε το 1986 ο αείμνηστος Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής και οι εκθέσεις που οργανώθηκαν στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, σε συνεργασία με Πρεσβείες χωρών στο πλαίσιο του θεσμού της «Τιμώμενης Χώρας». Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνει από το 2018 το «Εργαστήριο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Η παρουσίαση του προγράμματος γίνεται παραδοσιακά στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, ως ένδειξη τιμής στη μνήμη του ανασκαφέα του Αρχαιολογικού χώρου του Δίον και πρώην Διευθυντή του Μουσείου, του Καθηγητή Αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το φυσικό μεταλλικό νερό «Διός».

 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ: https://festivalolympou.gr/el/program/

 

 Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

κεντρική φωτογραφία: Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη

Αριστερά: Ο Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος., δεξιά:  Η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This