EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αίγυπτο

Τυρί 2600 ετών βρέθηκε στην Αίγυπτο

27 Sep, 2022

Χαράμ λεγόταν το λευκό αιγοπρόβειο τυρί στην αρχαία Αίγυπτο, που ανακαλύφθηκε προ ημερών στην Νεκρόπολη. Χρονολογείται τουλάχιστον 2.600 χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα πρόκειται για κομμάτια τυριού, που χρονολογούνται μεταξύ 7ου και 6ου πΧ αιώνα, (εποχή 26ης ή 27ης αιγυπτιακής δυναστείας), στην νεκρόπολη της Σακάρα, κοντά στο Κάϊρο. Βρέθηκαν μέσα σε πήλινα αγγεία και μάλλον μοιάζουν με το γνωστό χαλούμι της Κύπρου, που ήταν δημοφιλές από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου.

Στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν πολλά ευρήματα με επιγραφές στην ίδια γλώσσα που αναγράφεται στην Στήλη της Ροζέτας. Ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Μουσταφά Ουαζίρι, εκτιμά πως το λευκό τυρί που αρχικά λεγόταν “χαράμ” στην κοπτική γλώσσα, παραφράστηκε σε “χαλούμι”. Μάλιστα, η δραστηριότητα της τυροκομίας χρονολογείται στην εποχή της πρώτης δυναστείας της Αιγύπτου, πριν 5.000 χρόνια δηλαδή. 

Οι ανασκαφές στην περιοχή της Σακάρα έχουν φέρει στο φως πολλά ευρήματα, πέραν του τυριού, όπως οκτώ τάφους, 100 φέρετρα και δεκάδες αγαλματίδια θεοτήτων. Μάλιστα αναμένονται περισσότερες εξελίξεις, καθώς αγγεία σφραγισμένα, δίπλα στα πήλινα αγγεία που περιείχαν το χαλούμι, δεν έχουν ακόμη ανοιχτεί.

Μια παρόμοια ανακάλυψη τυριού 3.200 ετών είχε παλαιότερα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, το 2018, καθώς αφ’ ενός ονομάστηκε το “παλαιότερο τυρί στον κόσμο”, αφ’ ετέρου μετέφερε μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια, δίνοντας την σαφή οδηγία: “η κατανάλωση του αρχαίου αιγυπτιακού τυριού, δεν συνιστάται”. 

 

 

photo https://in.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This