EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Υδρογόνο και Ανεμογεννήτριες…

Υδρογόνο και Ανεμογεννήτριες…

9 Oct, 2023

…Το μέγα κόλπο για τον έλεγχο της ανθρωπότητας!

Τι σχέση έχουν αυτοί οι δύο φαινομενικά «εχθροί» μεταξύ τους;

Τι κρύβεται πίσω από την πυρο-μανία τής Νέας Τάξης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων;

 

Ο χρόνος λένε ότι είναι ο καλύτερος μάρτυρας για ν’ αποκαλυφθεί μια αλήθεια …Ο πιο αξιόπιστος κι ασφαλής τρόπος, για να επιβεβαιωθεί η πραγματική ταυτότητα μιας κατάστασης! Τι μας λέει λοιπόν ο «μαρτυριάρης» χρόνος στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τον ρόλο τους στη σύγχρονη πραγματικότητα; Τι μας λέει η σημερινή παγκόσμια πολιτική σ’ ό,τι αφορά την παραγωγή και τη διανομή τής ενέργειας; …Δύο πράγματα: Πρώτον, ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απολύτως αναξιόπιστες σ’ ό,τι αφορά την κάλυψη των αναγκών μιας σύγχρονης οικονομίας και δεύτερον ότι οι μπαταρίες είναι απολύτως λάθος επιλογή για την κάλυψη μιας κολοσσιαίας ανάγκης τής ανθρωπότητας, όπως είναι αυτή της αυτοκίνησης …Μιας ανάγκης, η οποία είναι κολοσσιαία σε όλα τα επίπεδά της και όχι μόνον σ’ ό,τι αφορά τη θέληση του ανθρώπου ν’ απολαύσει την ελευθερία που δίνει η αυτοκίνηση. Δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας είναι συνδεδεμένες με αυτήν την ανάγκη. Οι πιο μεγάλες οικονομίες τού Πλανήτη στηρίζονται στα κολοσσιαία κέρδη τής αυτοκινητο­παραγωγής …Πιο πολλά κέρδη και άρα πιο ισχυρά συμφέροντα περιστρέφονται γύρω απ’ αυτήν ακόμα κι από την πολεμική βιομηχανία!

Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο —και άρα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας— δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενη αυτή η διαπίστωση, την οποία αποκαλύπτει ο χρόνος μέσα από την καθημερινή λειτουργία. Λογικό είναι η καθημερινότητα ν’ αποκαλύπτει την ανεπάρκειά τους σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί να έχεις κατά «παραγγελία» αέρα ή ήλιο, όταν θέλεις να καλύψεις τις μόνιμα μεγάλες ανάγκες τής βιομηχανικής παραγωγής ή τις αυξημένες εκείνες ανάγκες, οι οποίες μπορεί να προκύψουν εξαιτίας ακραίων κλιματικών συνθηκών —είτε αυτές έχουν σχέση με τη ζέστη είτε με το κρύο—. Στη μεγαλύτερη παγωνιά που αντιμετώπισε πριν από λίγα χρόνια η Βρετανία υπήρχε τέλεια άπνοια και τα δίκτυά της είχαν καταρρεύσει. Δεν μπορείς —ως ανθρωπότητα— με «φορφόρια» των πανηγυριών να πας στο «επόμενο βήμα» την ώρα που έχεις ήδη την τεχνογνωσία τής πυρηνικής τεχνολογίας! …Είναι βλακώδες και μόνον να το σκεφτεί κάποιος. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον ήλιο. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι μπορείς να στηρίξεις την κολοσσιαία βιομηχανική παραγωγή μιας «συννεφιασμένης» Γερμανίας με ενέργεια προερχόμενη από ηλιακά πάνελ;

 Ο χρόνος έδειξε ότι —υπό πραγματικές συνθήκες και όχι σε επιστημονικές υποθέσεις εργασίας, όπου μελετώνται θεωρητικά ακραίες καταστάσεις— οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι παντελώς ακατάλληλες να καλύψουν προδιαγραφές επιπέδου σημερινού ανθρώπινου πολιτισμού. Το δεύτερο πράγμα, το οποίο αποδείχθηκε μέσα στο χρόνο, είναι η απάτη των μπαταριών στο θέμα τής αυτοκίνησης …Δεν μπορείς να βασιστείς στις μπαταρίες για μια αξιόπιστη αυτοκίνηση και ταυτόχρονα το κόστος για το περιβάλλον —τόσο σ’ ό,τι αφορά την παραγωγή τους όσο και την ανακύκλωσή τους— είναι τόσο μεγάλο, που επισκιάζει τις όποιες θετικές πλευρές τους!

Εάν τα συνδυάσουμε αυτά τα δύο, βλέπουμε μια περίεργη «εικόνα». Τι μας δείχνει αυτή η εικόνα; …Φαινομενικά μια παράδοξη κατάσταση: …Μια εξ αρχής παμπάλαια —και για τα σημερινά μέτρα τής ανθρώπινης προόδου ξεπερασμένη τεχνολογική επιλογή παραγωγής ενέργειας— να συνδυάζεται με την απολύτως έσχατη ανάγκη τής ανθρωπότητας για την εξεύρεση —μέσω της τεχνολογίας— της άριστης περιβαλλοντικής λύσης. Δίπλα σ’ αυτήν να «κολλάνε» και τις επίσης ξεπερασμένης «λογικής» μπαταρίες …Μια ανεπαρκή ενεργειακή «παραγωγή» την κουβαλάνε με «μπαταριούλες». Την ώρα που οι ανθρώπινες ανάγκες απαιτούν τεράστια «κανάλια» ενέργειας, αυτοί αποφάσισαν να κάνουν φιλικές δήθεν προς το περιβάλλον «μικρογεωτρήσεις» και να μεταφέρουν το «νερό» με τα μικρής διάρκειας ζωής «παγούρια»…

Αυτό είναι το παράδοξο κι αντιφατικό! …ΔΕΝ δικαιολογείται η «εμμονή» τής «μοντέρνας» Νέας Τάξης σε ξεπερασμένες επιλογές τύπου ανεμογεννητριών και μπαταριών …ΔΕΝ μπορείς να θέλεις να κάψεις ολόκληρο τον Πλανήτη, για να εγκαταστήσεις στις κορυφογραμμές κάτι, το οποίο φαινομενικά μέσα σε λίγα χρόνια μπορεί να πάει στα σκουπίδια! …ΔΕΝ είναι δυνατόν ν’ απαγορεύεις τα πλαστικά καλαμάκια ή τις σακούλες στα σούπερ-μάρκετ στο όνομα της προστασίας τού περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να δημιουργείς ένα τεράστιο πρόβλημα δεκάδων εκατομμυρίων «ληγμένων» μπαταριών, το οποίο δεν γνωρίζεις πώς θα το επιλύσεις …Δεν είναι και πρακτικό άλλωστε αυτό το οποίο κάνεις …Δεν έχει καμία χρηστική αξία …ΔΕΝ είναι δυνατόν να βάλεις τον σύγχρονο αυτοκινητιστή να κάνει ταξίδια με πολύωρα «διαλείμματα» σαν αυτά που έκαναν παλιά οι άμαξες, για να ξεκουραστούν τα άλογα στα μοτέλ τού Φαρ Γουέστ.

Αυτό είναι το ανεξήγητο! …ΔΕΝ είναι δυνατόν ακόμα κι ο πιο άσχετος να «βλέπει» ότι το μέλλον είναι, για παράδειγμα, πιο κοντά στο Υδρογόνο κι αυτοί να επιμένουν στις ανεμογεννήτριες και στις μπαταρίες! …Κάτι συμβαίνει! …ΔΕΝ μπορεί να επενδύουν δισεκατομμύρια σε ανεμογεννήτριες —που είναι φανερό ότι ΔΕΝ αποτελούν σοβαρή λύση για την επίλυση του προβλήματος της φιλικής προς το περιβάλλον ενεργειακής λύσης— και να μην δίνουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ για να προχωρήσει η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΞΗΣ, η οποία θα κάνει στην κυριολεξία τον άνθρωπο έναν μικρό θεό …ΔΕΝ είναι δυνατόν να ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε προπαγάνδα, για να δικαιολογήσουν στους λαούς τα αδικαιολόγητα σ’ ό,τι αφορά τις πυρκαγιές και τα προβλήματα που προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες οι επιλογές τους και ταυτόχρονα να μην αφήνονται οι υπερδυνάμεις να κάνουν έστω μια προσπάθεια για την πραγματική επίλυση του ενεργειακού προβλήματος.

Άρα, κάτι συμβαίνει, το οποίο δεν είναι ορατό …και, όταν συμβαίνει αυτό, το απολύτως βέβαιο είναι ότι είναι εις βάρος τής ανθρωπότητας. Και πάλι κάποια ΚΤΗΝΗ —στο όνομα είτε του κέρδους είτε της εξουσίας— παίζουν παιχνίδια εις βάρος τής ανθρωπότητας. Αυτό είναι που συμβαίνει σήμερα …και είναι τραγικό το ότι δεν θέλουν να επιτρέψουν στην τεχνολογία ν’ απελευθερώσει τον άνθρωπο …ΔΕΝ θέλουν να λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα με όρους που συμφέρουν την ανθρωπότητα! …Θέλουν να περάσουν στην επόμενη γενιά των καυσίμων, αλλά με τους όρους τής προηγούμενης. Βλέπουν ότι αναπόφευκτα πλέον το Υδρογόνο θα «προσπεράσει» τα ορυκτά καύσιμα και προσπαθούν να το παρέχουν στους ανθρώπους με όρους πετρελαίου. Προσπαθούν δηλαδή το ΑΠΕΙΡΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ και ΠΑΜΦΘΗΝΟ Υδρογόνο να το παρέχουν με τους ακριβώς αντίθετους όρους …σαν να επρόκειτο για προϊόν σπάνιου κοιτάσματος.

Αυτό είναι που πραγματικά θέλουν να επιτύχουν!  Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να σχεδιάσουν την «επόμενη ημέρα» στα μέτρα των δικών τους συμφερόντων και γι’ αυτόν τον λόγο στήνουν συνεχώς τα παντελώς άχρηστα αιολικά πάρκα. Τι σχέση έχουν αυτά τα φαινομενικά άσχετα «πάρκα» με το Υδρογόνο; …Αυτά τους βολεύουν για την «επόμενη ημέρα», εφόσον οι ανεμογεννήτριες τούς είναι απαραίτητες για την παραγωγή του ακόμα και με τα τεράστια εγγενή τους μειονεκτήματα. Το ίδιο χρήσιμες τους είναι και οι εξίσου άχρηστες μπαταρίες. Οι μπαταρίες αποτε­λούν ένα ενδιάμεσο στάδιο, για να οδηγήσουν την αυτοκινητο­βιομηχανία εκεί όπου τους βολεύει …Να στήσουν με αυτές «δίκτυα» νέων «καυσίμων» επάνω στα παλιά δίκτυα …Να «καλλιεργή­σουν» στους ανθρώπους την άποψη ότι η επίλυση του ενεργειακού προβλήματος θα πρέπει αναγκαστικά να «περνάει» —όπως και στην προηγούμενη φάση— από τα δικά τους δίκτυα και θα παρέχεται σε ακριβά «πακέτα» ενέργειας. Ταυτόχρονα, δεν έχουν πρόβλημα ν’ αναπτύξουν μια τεχνολογία ηλεκτροκινητήρων κίνησης …μέχρι εκεί που τους βολεύει βέβαια και όχι παραπέρα! Η πρόοδος της τεχνολογίας των ηλεκτροκινητήρων —των κατά τα άλλα άχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων— δηλαδή, θα τους «βολέψει» και στην επόμενη εποχή με το Υδρογόνο.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το λεπτό σημείο, το οποίο κρύβεται επιμελώς από τα Διευθυντήρια της Μπίλντερμπεργκ και τους δήθεν περιβαλλοντικά «ευαίσθητους» δικτάτορες …Θέλουν να κυριαρχήσει το «καθαρό» Υδρογόνο, αλλά το θέλουν με τους όρους που τους βολεύει τους ίδιους …Θέλουν ν’ αναπτύξουν την τεχνολογία που το αφορά ως καύσιμο, αλλά —όπως είπαμε— με τους όρους των προηγούμενων καυσίμων! Κάτι, δηλαδή, το οποίο είναι διαδεδομένο σε όλη τη φύση, θέλουν να το κάνουν να λειτουργεί σαν «σπάνιο», όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με το πετρέλαιο! Κάτι, το οποίο υπάρχει ακόμα και μέσα στις αυλές των ανθρώπων, να το κάνουν σπάνιο σαν να βγαίνει από μια πηγή στη μέση τής ερήμου. Αυτό είναι που κάνουν τώρα …ΔΕΝ αναπτύσσουν την τεχνολογία τής αυτόνομης παραγωγής Υδρογόνου επάνω στο ίδιο το μέσο που το χρησιμοποιεί και το καταναλώνει! …Θέλουν να πουλάνε «πακέτα» ενέργειας στις τιμές που τους βολεύει …Θέλουν να μετατρέψουν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα σε «δορυφόρους» αυτών των εργοστασίων τους.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το οποίο λέμε; …Δεν θέλουν να σου δίνουν βενζίνη-καύσιμο σε μια αυτοκινούμενη μηχανή παραγωγής ενέργειας —όπως είναι το αυτοκίνητο— και η οποία να σου ανήκει …Δεν θέλουν να έχεις τη μηχανή κι αυτοί να περιοριστούν στο να σε προμηθεύουν με το καύσιμο που το έχεις στο ρεζερβουάρ και το καταναλώνεις κατά βούληση …Δεν θέλουν να σου πουλάνε μόνον «καύσιμο», γιατί, όταν συμβαίνει αυτό, μπορείς να τους παρακάμψεις …Μπορείς ν’ αναζητήσεις νέους «παρόχους» νέων καυσίμων …Αυτοί θέλουν να σου πουλάνε την «υπηρεσία» τής «αυτοκίνησης» σε ένα «πακέτο» ολοκληρωμένο, το οποίο ξεκινάει από το καύσιμο μέχρι ν’ αρχίσουν οι τροχοί να περιστρέφονται στο επίσης δικό τους οδικό δίκτυο …Να σου πουλήσουν μια «υπηρεσία», η οποία απλά λειτουργεί εκτός όλων των άλλων καί σαν καύσιμο, εφόσον ταυτίζεται με την αναγκαιότητά του.

 

 

Συνεχίζεται

 

photo Oimheidi / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This