EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ελληνισμός της Γαλλίας

Υπογραφές μαζεύει ο ελληνισμός της Γαλλίας για την συνέχιση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας

19 Oct, 2022

Μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσει η διδασκαλία των ελληνικών, ο ελληνισμός της Γαλλίας άρχισε να μαζεύει υπογραφές για να εξασφαλίσει την συνέχιση της εκμάθησης στα ελληνόπουλα της διασποράς.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησε συναντήσεις στο ταξίδι της στην Νέα Υόρκη, και από εκεί έκανε τις εξής δηλώσεις για το θέμα των Ελλήνων της Γαλλίας: “Τα Ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού δεν είναι κρίσιμα μόνο για τη διατήρηση της γλώσσας μας στην ομογένεια και τις επόμενες γενιές αλλά και για την περαιτέρω διάδοση του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Είμαστε πλάι τους, και θα συνεχίζουμε να τους υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, με προσωπικό, με διδακτικό υλικό”.

Πραγματικότητα όμως είναι η έλλειψη καθηγητών, καθώς δεν έγιναν επαρκείς αντικαταστάσεις καθηγητών για αυτούς που αποσύρθηκαν όταν τελείωσε η θητεία τους. Στην περίπτωση που υιοθετηθούν μέτρα, όπως η συνδιδασκαλία ή προσαρμοζόμενα ωράρια, αυτό θα επιβαρύνει την εκμάθηση των ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας, αλλά και θα δυσκολέψει κατά πολύ τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα είναι η υποβάθμιση του όλου θέματος.

Για αυτούς τους λόγους, η Ελληνική Κοινότητα του Παρισιού τκαι των Περιχώρων και οι Σύλλογοι Γονέων, αιτήθηκαν προς την Υπουργό Παιδείας να υποστηρίξει έμπρακτα το αίτημά τους, με την απόσπαση επαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών, την έγκαιρη έναρξη των εργασιών τους, την προσαρμογή του επιμισθίου τους στο σημερινό κόστος ζωής κ.λπ. 

Επίσης, πραγματοποιούν ψήφισμα, στο οποίο έχει αρχίσει να ανεβαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που ψηφίζουν. Για να βοηθήσετε την προσπάθειά τους, μπορείτε να βρείτε το ψήφισμα εδώ: https://www.change.org/p/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-the-greek-language-for-expats-in-danger?redirect=false

 

 

 

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This