EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Υποσυννειδητοκουβέντα

Υποσυννειδητοκουβέντα

3 Apr, 2023

Διάβασα το απόκομμα αυτό, στα εσώψυχά μου ,θαρρείς και βρυγχήθηκε το τέρας,που δεν ήταν άλλο παρά ο εφιάλτης μου, των τόσων χρόνων μου ,που δε μ άφηνε σε ησυχία.

Ελεγε και ξανάλεγε,να δίνουμε ευκαιρίες,να μη φοβόμαστε τον αντίλογο,να κοιτάμε το καλό των παιδιών μας και όχι πάντα το δικό μας,γιατί έτσι φερόμαστε εγωιστικά .

Όχι ,δε θα σ αφήσω να μου στερήσεις το δικαίωμα της ελευθερίας κινήσεων τέτοιων,ώστε το καλό μου ,που μόνο εγώ το ξέρω ,να είναι για μένα ,σωτήρια και λυτρωτικό .
Κι ευκαιρίες έδωσα και μου δώθηκαν και αντίλογο κάναμε,βρεθήκαμε ακόμα και σε τραγική δύσκολη αντιπαράθεση,μα εσύ ,εκεί ,επιμένεις να γίνεσαι φορτικός και βασανιστικός,εφιάλτης,που έρχεται και υπενθυμίζει την ύπαρξή του .

Μα τώρα ,το ξέρω,εγώ σε έτρεφα,εγώ θα σε θέσω σε ατροφία,σε ασιτεία και τότε να δω τι θα κάνεις και πως θα ζήσεις!
Μα δε θέλω ξέρεις,ούτε να ζήσεις,μα ούτε και να φαίνεται καν ,η παραμικρή σου ένδειξη ζωής,στον πλανήτη,το δικό μου ,το νοήμονα και όχι στο κάστρο σου ,του παραλόγου .

Σε κλείδωσα και το κλειδί το πέταξα ,μακριά να μην το βρει κανείς και κυρίως ,τα ίχνη σου να χαθούν,στο διάβα και στη λάβα του καιρού,που προγραμματίζω να υποστείς.
Δε σε φοβάμαι τώρα πια ,έχω δύναμη,τη δική μου ,της ψυχής μου ,που δίνει ώθηση να υπάρξω,να φανώ,να διεκδικήσω,μα κυρίως να ζήσω και να αναπνεύσω ,όχι τα λοίσθιά μου ,αλλά τα επιφανέςτατα και αξιολογότατα ,δρώμενά μου .

Εςύ,το υποσυννείδητό,που σε διώχνω και πάλι ,θες και τρυπώνεις ανάμεσα στο συννειδητό μου και στο είναι μου ,στο ευκολοδιάβατο,που θέλω καιρό τώρα και στο επισημαίνω ταυτόχρονα.

Μα εσύ δε λες να βάλεις μυαλό κι έρχεσαι στα όνειρά μου και αποσκοπείς,στο να με μπερδέψεις ,να με πονέσεις ,αλλά δε θα στο επιτρέψω τώρα πια ,δε θα σ αφήσω με τίποτα ,να μου χαλάσεις,τις όμορφες και ωραίες εικόνες που έχω στο μυαλό μου .

Αυτά τα σχέδια που όλοι θέλουμε να δούμε με να πραγματοποιούνται ,μα μέσα μας,κάτι μας κρατάει,κάτι μας πάει πίσω,δε μας αφήνει να δούμε το τι θέλουμε ,αλλά το τι θα έπρεπε να θέλουμε.

Κι όμως ,ποτέ μην αφήσετε σε κανένα το δικαίωμα να λειτουργήσει για σας ,χωρίς εσάς.
Ναι ,αυτή η συζήτηση ,ήταν απαραίτητη να γίνει,να τεθούν τα πράγματα σε νέα αληθινή στέρεη βάση,με το μόνο κοινό γνώμονα,το καλό τηςκαρδιάς που δεν αθετεί τα θέλω της,παρά τα εντείνει και αποβλέπει στην μακροημέρευςή τους και τη μεγαλουργία τους .
Είμαι εδώ και τείνω το χέρι μου ,όχι σε σένα,δε σε θέλω ,ούτε καν στη σκέψη μου ,σε παραμικρή αναφορά και συσχέτισή σου ,παρά ,σε εκείνο το λαμπρό ,το φως,που αγγίζω και δε φοβάμαι τώρα πια μην καώ.

Σε εκείνη τη λάμψη,που αχνοφαινόταν ,μα σιγά σιγά ,ολοένα και περισσότερο,έρχεται ,με πλησιάζει και ζεσταίνει την παγωμένη και λαβωμένη μου ,χροιά,φωνής,υφή ψυχής,μα κυριότερα..την αποκρυσταλλωμένη μου βλέψη για ένα μέλλον.

Ναι,το μέλλον,ήρθε ,διαγράφεται,μέσα απ τη γραφή,την πέννα ,στο συλλογισμό και το σημαντικότερο,εντός ,της οικείας ,της δικής του σκέψης και αποδοχής.

Ενός ανθρώπου ,που ξέρει ,να τιμά,να σέβεται ,να εκτιμά ,μα το πιο ιδιαίτερο και σημαντικό σαυτή τη ζωή,να ναι αληθινός αναβάτης ,στην ανηφόρα ,να ιππεύει και να τιθασσεύει το δικό του Βουκεφάλας,τη ζωή του .

Τώρα πια ,δε συγχωρώ τον εαυτό μου ,για ότι πέρασε,στηριζόμενος,σε ένα φόβο,που ναι ,αυτό το φόβο,το σκότωσα μέσα μου και προχωρώ ,με αλήθεια της ψυχής μου και με σεβασμό σε σένα.

Αξίες ,ιδανικά,αγάπη,εκτίμηση ,σεβασμός,θαυμασμός,κάνουνε τις δικές τους παρελάσεις και σηματοδοτούν τις δικές του πια πορείες .

Το άγημα ξεκίνησε,οι τιμές απεδώθησαν,μα οι ψυχές ,οι καρδιές ,τα σώματα και τα μυαλά μας,εδώ,συμπαραστέκονται και στέκονται ορθά ,σε μια ικέτιδα,έννοιας.

 

photo photo-graphe / https://pixabay.com 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This