ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ

1 Sep, 2021

Σε έναν κόσμο που οι ρυθμοί έχουν γίνει αριθμοί, θυσία στον βωμό του υλισμού, υπάρχει μια αχτίδα που ονομάζεται φαντασία.
« Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β, η φαντασία θα σε πάει παντού» Άλμπερτ Αινστάιν.

Όλοι μας σαν παιδιά ξεκινάμε με όνειρα που δεν έχουν περιορισμούς, πλάθουμε και δημιουργούμε κόσμους ανύπαρκτους στο μάτι, αλλά υπαρκτούς σε ένα απύθμενο σύμπαν. Γιατί όταν ενώσεις νου και συναίσθημα, δημιουργείτε η φαντασία. Είναι το μυστικό συστατικό για να κάνεις την ζωή σου λίγο διαφορετική, ίσως και με μία παραπάνω νοστιμιά!

Σαν παιδιά ζούσαμε ανάμεσα σε δύο κόσμους, φαντασίας και πραγματικότητας, και ο συνδυασμός αυτών των δύο κόσμων μας έκανε να νιώσουμε πως όλα μπορούν να συμβούν. Βλέποντας το ανέφικτο να γίνεται εφικτό. Σαν ενήλικες ξεχάσαμε τον παιδικό μας κόσμο που μόνο καλό μας έκανε. Βουτήξαμε σε μία σκληρή πραγματικότητα, άχρωμη, χωρίς θετικά συναισθήματα,

αφήνοντας την ρουτίνα της καθημερινότητας να βυθίσει στα πιο σκοτεινά μονοπάτια τον παιδικό μας κόσμο. Παρατηρώντας όμως τα παιδιά από τον τρόπο που κινούνται, που φέρονται και που εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, μπορούμε να αναλογιστούμε πόσο σημαντική, έως και απαραίτητη είναι η φαντασία στον άνθρωπο.

Φαντάζομαι λοιπόν έναν κόσμο, όπου παιδιά και ενήλικες είναι ελεύθεροι να φαντάζονται. Γιατί η φαντασία είναι βασικό συστατικό για την εξέλιξη ενός καλύτερου κόσμου. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να βυθίζουμε τα παιδιά μας μέσα στο άγχος και το στρες, αντιθέτως πρέπει να τους αφήνουμε χώρο και χρόνο με τον εαυτό τους, παροτρύνοντάς τα εκεί που χρειάζεται να σκεφτούν και να δημιουργήσουν. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα παιδιά μας, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο ανάγκη το έχουν εκείνα, άλλο τόσο το έχουμε και εμείς.

Ο παραμυθένιος κόσμος των παιδιών, είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα για τις αρετές, τις αξίες, την ανθρωπιά, την αγάπη! Η φαντασία είναι ένα ταξίδι ατέλειωτο, τίποτα δεν επιτυγχάνεται στη ζωή μονάχα με την λογική και τον ρεαλισμό, αλλά σε συνδυασμό με την παιδικότητα και την φαντασία. Ισορροπείστε τους δύο αυτούς κόσμους και ανατρέψτε το θεωρητικά αδύνατο!

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.