EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Φιλία

Φιλία

14 Mar, 2024

Δύσκολο θέμα… στην εποχή που διανύουμε, είναι τυχεροί οι άνθρωποι που η ζωή τους γεμίζει με αληθινούς φίλους.

Ο όρος φιλία δυστυχώς έχει να κάνει με πολλές και διαφορετικές έννοιες. Υπάρχουν φιλίες που διαρκούν για μιά  ολόκληρη ζωή και επίσης φιλίες που διαρκούν μόνο για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Σίγουρα στην διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας η φιλία ήταν αναγκαία για την ανάπτυξη της κοινωνικότητας, της αλληλεγγύης και την αίσθηση αποδοχής από την “πρώτη” ομάδα.

Τότε δηλ. που ξεκινά η ζωή και εκτός της οικογενειακής θαλπωρής. Μεγαλώνοντας όμως, διαπιστώνουμε πως χρειαζόμαστε κι άλλα βασικά στοιχεία και δεν είναι άλλα από τον σεβασμό, την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη.

Πιστεύω πως η φιλία έχει να κάνει με τους χαρακτήρες, τα κοινά ενδιαφέροντα και τις ηλικίες, αν και οι παράγοντες αυτοί κάποιες φορές δεν παίζουν ρόλο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το μόνο που έχει σημασία είναι αν μπορούν να επικοινωνούν ή όχι.

Επίσης, εάν στη φιλία κάποιος δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, να είναι ο εαυτός του, που είναι η βάση για ν’αναπτυχθεί ουσιαστική επικοινωνία, η συνεργασία, η αποδοχή, οι αξίες δηλ. που συνδέουν τη φιλία όπως ο σεβασμός και η αγάπη, τότε δεν έχει χώρο και λόγο ύπαρξης η φιλία.

Στην πορεία της ζωής μας υπήρχαν φίλοι που μας ενέπνευσαν και μας ενθάρρυναν για να συνεχίσουμε να κυνηγάμε  τα όνειρά μας, τους στόχους μας και να μας βλέπουν στο τέλος ευτυχισμένους.

Τέτοιες φιλίες είναι δώρο Θεού και τυχεροί όσοι έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τέτοιους ανθρώπους.

Όσο μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη φιλία με όλο και περισσότερα άτομα.

Γινόμαστε όμως πραγματικοί φίλοι;

Ιδίως τώρα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας που ήρθε και εγκαταστάθηκε στη ζωή μας προσφέροντας εκτός των άλλων και τους διαδικτυακούς φίλους;

Εκεί αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ακόμη περισσότερα…

Μας κάνουν φίλους γιατί έχουν πραγματική ανάγκη, ή αποσκοπούν αλλού;

Μήπως το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η ανάδειξη και προώθηση των δραστηριοτήτων μας, ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχεται το ενδιαφέρον μας για την προσωπική υγεία και ευτυχία του φίλου;

Αυτό φαίνεται…

Δυστυχώς συμβαίνει και μας στενοχωρεί.

Με τον καιρό όμως το αποδεχόμαστε… Έτσι είναι.

Δε γίνεται με όλους να είμαστε αρεστοί οπότε καταλήγουμε να συνυπάρχουμε με όλους. Κάτι που με το πέρασμα του χρόνου, γίνεται πλέον βαρετό και ανούσιο.

Η αληθινή φιλία _γιατί υπάρχει _είναι σχέση που απαιτεί κόπο, θυσίες, προθυμία, ειλικρίνεια και ανιδιοτελή κίνητρα.

Χρειάζεται να διαθέτεις χρόνο και να μοιράζεσαι χαρές ή λύπες.

Οι αληθινοί φίλοι είναι οι άγγελοί μας πάνω στη Γη!

Και σίγουρα είναι ένα από τα ομορφότερα δώρα στη ζωή μας. Γίνονται η οικογένειά μας, γιατί πραγματικά μοιραζόμαστε γεγονότα που έχουμε την ανάγκη να τα εμπιστευτούμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας, ευχάριστα ή δυσάρεστα.

Είναι το μαξιλάρι όπου κουρνιάζουμε για λίγο και αισθανόμαστε ευτυχία, γαλήνη, παρηγοριά και αγάπη.

Τι πιο όμορφο, τι πιο “ανέξοδο” να επενδύεις σε έντιμες φιλίες που διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!

Οι φίλοι ανέκαθεν μετριούνταν σε μιά παλάμη μόνο.

Αυτοί ήταν και είναι πάντα εκεί για σένα, γιατί πραγματικά σε αγαπούν και σε νοιάζονται.

Δε σε “πνίγουν”, ούτε και είναι επικριτικοί εάν κάτι δε το εννοείς. Αντιθέτως, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε κάθε είδους δυσκολία.

Μοιάζουν με δέντρα με δυνατούς κορμούς για να τους αγκαλιάζεις, κλαδιά για να πιαστείς για λίγο, ανθούς που σε γεμίζουν αισιοδοξία και μεστούς καρπούς που φέρνουν ανάταση στην καρδιά και την ψυχή σου.

Και επειδή εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ευλογία να έχεις φίλους που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο, προσπαθώ με κάθε τρόπο να τους έχω στη ζωή μου όπως και όλοι οι άνθρωποι.

Είναι επίσης αλήθεια πως οι πραγματικοί φίλοι δε μιλούν αρνητικά πίσω απο την πλάτη σου, δε σε ζηλεύουν ούτε προσπαθούν συνεχώς να ελέγχουν τη ζωή σου.

Δεν σε κουράζουν και δε σε κατηγορούν εάν κάτι πάει στραβά.

Ένας πραγματικός φίλος ποτέ δε θέλει ν’αλλάξει την προσωπικότητά σου. Είναι καλό λοιπόν να εκτιμούμε τους φίλους. Αυτοί μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα!

 

Ο πραγματικός φίλος είναι κάποιος

που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου

Τζίμ Μόρισον (ποιητής, σκηνοθέτης, τραγουδιστής)

Τι πιο όμορφο στις δύσκολες μέρες που διανύουμε από έναν πραγματικό φίλο με τον οποίο θα μοιραζόμαστε όχι μόνο λόγια, μα και πράξεις αγάπης!

Οι γνήσιες φιλίες είναι δεσμοί ανεκτίμητης αξίας που δε φθείρονται τόσο εύκολα, όσο κι αν οι συνθήκες της ζωής και το πέρασμα του χρόνου τις δοκιμάζουν.

Χρειάζεται υπομονή και κατανόηση για να έχει διάρκεια η φιλία.

Ο άνθρωπος, ως κοινωνικό  όν, είχε και έχει την ανάγκη να συνυπάρχει με φίλους. Δεν μπορεί να απολαύσει τη χαρά ή να ξεπεράσει τη λύπη παρά μόνο συντροφευμένος.

Σε μια εποχή που την χαρακτηρίζει η διάθεση για αυτοπροβολή, η επιδίωξη του προσωπικού κέρδους και η εκμετάλλευση, οι φίλοι αποτελούν τα τελευταία οχυρά της ανθρώπινης γνησιότητας καλό “υλικό” της πραγματικής φιλίας και θα εξακολουθεί να υπάρχει σε πείσμα των καιρών μας.

Γιατί ευτυχώς, δεν έχουν πάψει να υπάρχουν και οι αληθινοί άνθρωποι….

 

 

 

photo cherylholt / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This