EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
χειρόγραφο

Ένα πολύ επίκαιρο χειρόγραφο του Άλμπερτ Αϊνστάϊν, για καλή ζωή

30 Apr, 2022

Το 1922 ο Άλμπερτ Αϊνστάϊν, είχε γράψει σε ένα κομμάτι χαρτί τις δικές του απόψεις για την ζωή. Το χαρτί αυτό πουλήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δημοπρασία έναντι 1,56 εκατ. δολαρίων.  Και εδώ πραγματικά αποδεικνύεται με έναν παράδοξο τρόπο ότι για τα πάντα ισχύει η Θεωρία της Σχετικότητας: τί είναι πραγματικά πιο “ακριβό”; το χειρόγραφο, ή οι συμβουλές;

 

Στην πραγματικότητα αυτό το σημείωμα δόθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάϊν σε έναν αγγελιαφόρο, αντί φιλοδωρήματος, μια ημέρα που ο επιστήμονας δεν είχε κέρματα στην τσέπη του, όταν ο άνθρωπος του έκανε κάποια εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο Imperial στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Πολύ πρόσφατα ήταν γι’ αυτόν τα νέα ότι θα του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ (1921), και έτσι είπε στον αγγελιαφόρο να κρατήσει τις σημειώσεις αυτές “γιατί ίσως κάποια μέρα να αξίζουν κάτι”.
Το πρώτο σημείωμα που έγραψε με τα χέρια του έλεγε:  «Μια ήρεμη και σεμνή ζωή φέρνει περισσότερη ευτυχία από ό,τι η  επιδίωξη της επιτυχίας σε συνδυασμό με συνεχή ανησυχία».
Το δεύτερο σημείωμα, έγραφε: “Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος”. (Αυτό αγοράστηκε στην δημοπρασία για 240.000 δολάρια).

95 χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, οι συμβουλές του Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι ακόμη πολύ επίκαιρες, ακόμη και αν δεν κρατάμε στα χέρια μας τα ίδια εκείνα χειρόγραφά του.

Παρ’ όλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινή εταιρεία δημοπρασιών πουλά γράμματα του μεγάλου επιστήμονα. Το 2017 είχαν πουληθεί οκτώ γράμματά του σχετικά με τον Θεό, το Ισραήλ και την Φυσική, έναντι 210.000 δολαρίων. Επρόκειτο για επιστολές που γράφτηκαν μεταξύ 1951 και 1954.

Ανάμεσα σε αυτά αναφερόταν η γνωστή του φράση:  «Αν ο Θεός έχει δημιουργήσει τον κόσμο, η πρωταρχική έγνοια του ασφαλώς δεν ήταν να κάνει εύκολη την κατανόησή του για εμάς».

Τον γύρο του διαδικτύου όμως κάνει ένα άλλο γράμμα του Άλμπερτ Αϊνστάϊν, το οποίο το απηύθυνε προς την κόρη του, και είναι χαρακτηριστικό του ύφους του μεγάλου Φυσικού.

«Όταν πρότεινα τη θεωρία της σχετικότητας, πολύ λίγοι άνθρωποι με κατανόησαν και αυτό που θα αποκαλύψω τώρα, για να μεταδοθεί στην ανθρωπότητα, θα έρθει επίσης αντιμέτωπο με την παρανόηση και την προκατάληψη του κόσμου. Σου ζητώ να φυλάξεις τα γράμματα για όσα χρόνια, δεκαετίες, είναι απαραίτητο, μέχρι η κοινωνία να έχει προχωρήσει αρκετά για να αποδεχθεί αυτό που θα εξηγήσω παρακάτω.

Υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη, για την οποία η επιστήμη δεν έχει βρει μέχρι τώρα μια επίσημη εξήγηση. Είναι μια δύναμη που συμπεριλαμβάνει και κυβερνάει όλους και βρίσκεται ακόμη και πίσω από οποιοδήποτε φαινόμενο που υπάρχει μέσα στο σύμπαν και δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί ακόμη από εμάς. Αυτή η οικουμενική δύναμη είναι η Αγάπη. Όταν οι επιστήμονες έψαχναν για μια ενοποιημένη θεωρία του σύμπαντος, ξέχασαν την πιο ισχυρή αόρατη δύναμη.

Η Αγάπη είναι Φως, που φέγγει εκείνους που την προσφέρουν και τη λαμβάνουν. Η Αγάπη είναι βαρύτητα, επειδή κάνει κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται έλξη από άλλους. Η Αγάπη είναι δύναμη, επειδή πολλαπλασιάζει το καλό που έχουμε, και επιτρέπει στην ανθρωπότητα να μην εξαφανιστεί μέσα στον τυφλό εγωισμό της. Η Αγάπη εκτυλίσσεται και αποκαλύπτει. Για την Αγάπη ζούμε και πεθαίνουμε. Η Αγάπη είναι Θεός και ο Θεός είναι Αγάπη. Αυτή η δύναμη εξηγεί το καθετί και δίνει νόημα στη ζωή. Αυτή είναι η μεταβλητή που έχουμε αγνοήσει για πολύ καιρό, ίσως επειδή φοβόμαστε την αγάπη γιατί είναι η μόνη ενέργεια στο σύμπαν που ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να μετατρέπει σε θέληση. Για να κάνω ορατή την αγάπη, έκανα μια μικρή αντικατάσταση στην πιο φημισμένη εξίσωσή μου.
Αν αντί για E=mc2, αποδεχτούμε ότι η ενέργεια για τη θεραπεία του κόσμου μπορεί να βρεθεί από τον πολλαπλασιασμό της αγάπης επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, φθάνουμε στο συμπέρασμα ότι η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει, επειδή δεν έχει όρια.
Μετά την αποτυχία της ανθρωπότητας στη χρήση και τον έλεγχο των άλλων δυνάμεων του σύμπαντος που στράφηκαν εναντίον μας, επείγει η συντήρησή μας με ένα άλλο είδος ενέργειας… Αν θέλουμε το είδος μας να επιβιώσει, αν πρόκειται να βρούμε νόημα στη ζωή, αν θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο και κάθε ευαίσθητη ύπαρξη που τον κατοικεί, η αγάπη είναι η μία και μόνη απάντηση.
Ίσως δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να κατασκευάσουμε μια βόμβα αγάπης, μια συσκευή αρκετά ισχυρή να καταστρέψει εντελώς το μίσος, τον εγωισμό και την απληστία που αφανίζουν τον πλανήτη.
‘Εντούτοις, κάθε άτομο κουβαλά μέσα του μια μικρή αλλά ισχυρή γεννήτρια αγάπης, της οποίας η ενέργεια περιμένει να απελευθερωθεί.
Όταν μάθουμε να δίνουμε και να παίρνουμε αυτή την οικουμενική ενέργεια, αγαπητή Lieserl, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι η αγάπη υπερνικά τα πάντα, είναι ικανή να υπερβεί το καθετί και οτιδήποτε, επειδή η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ζωής. 

Λυπάμαι βαθιά που δεν μπόρεσα να εκφράσω αυτό που είναι μέσα στην καρδιά μου, η οποία χτυπά ήσυχα για σένα όλη μου τη ζωή. Ίσως δεν είναι πολύ αργά να ζητήσω συγγνώμη, αλλά καθώς ο χρόνος είναι σχετικός, χρειάζομαι να σου πω πως σ’ αγαπώ και ότι χάρη σ’ εσένα έχω φθάσει στην ύστατη απάντηση!»

Ο πατέρας σου,
Άλμπερτ Αϊνστάιν                                                             (photo https://yourstory.com)

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This