EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Χιόνι καρδιάς

Χιόνι καρδιάς

15 Jan, 2024

   Εκείνη την ημέρα κρατούσα στο χέρι το κλειδί μου. Απλό, μεταλλικό, κρύο, παγωμένο κι αυτό, από τον καιρό. Είχε χιόνια στο βουνό. Φανταζόμουν πόσο όμορφα θα ήταν να είχα κι εγώ κάποιον να πάω παρέα.

   Ποτέ δεν πήγα μακρινά,  μέχρι την αγορά και πάλι πίσω και καλοκαίρια ως την ακρογιαλιά, μα πάντα με το κλειδί στο χέρι, για την επιστροφή. Οι επιθυμίες μου ήταν φτωχές, μα ρουφούσαν το μυαλό μου εικόνες με ζευγάρια στα χιόνια να τρέχουν, να παίζουν με χιονόμπαλες και γέλιο, πολύ γέλιο σαν αυτό της ευτυχίας.

   Μα το κλειδί παρέμενε στα χέρια μου, παγωμένο. Μέχρι την ημέρα που συναντήθηκαν τα βλέμματα μας. Αλαλαγμός στην ψυχή μου. Μίτος της Αριάδνης, χωρίς τέλος… Ας έβγαινες από το μυαλό μου! Άξιζα την ευδαιμονία! Παρακαλάω μην ξεχάσω τη μορφή σου.

   Μα η ζωή δεν αφήνει κανέναν που να αξίζει. Κάθισες δίπλα μου αγέρωχος, αρρενωπός, με το χοντρό παλτό σου. Άφησες το κλειδί σου στο παγκάκι. Πήρες το χέρι μου και το άνοιξες απαλά, με τρυφερότητα. Τα δάχτυλά μου άφησαν το κλειδί δίπλα στο δικό σου.

     «Γυρεύω το αυθεντικό…», μου ψέλλισες αγγελοκαμωμένος. «Πάμε στο χιόνι;» ρώτησες.

 Έγνεψα. Βήματα αργά. Ο χιονάνθρωπος φοράει καπέλο…  Και κασκόλ… Χαμογελάω θαρρετά.

     «Η ευτυχία  είναι λευκή σαν χιόνι», είπα ντροπαλά. «Και τώρα αφέντη μου, που πάμε;»

      «Ταξίδι μακρινό», αποκρίθηκες.

   Τα δυο κλειδιά έμειναν εκεί, σκούριασαν στο ίδιο παγκάκι. Δεν τα άγγιξε ποτέ κανείς.

 

 

 

photo Sandra_M_H / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This