ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Χρέη προς το Δημόσιο

Χρέη προς το Δημόσιο

8 Sep, 2021

Για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο απαιτείται ο οφειλέτης να μην έχει καταβάλλει προς το Δημόσιο, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τα βεβαιωμένα σε βάρος του χρέη από τη Φορολογική Διοίκηση. Αν το συνολικό χρέος, δηλαδή το κύριο ποσό, προσαυξημένο από τους αντίστοιχους τόκους και τις λοιπές επιβαρύνσεις, υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 4 μήνες έως 5 έτη, ενώ αν το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, τότε η ποινή κυμαίνεται από 3 έως 5 χρόνια. Αν όμως η συνολική οφειλή δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, η πράξη δεν τιμωρείται.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης συνοδεύεται υποχρεωτικά και από πίνακα χρεών. Μεγάλη προσοχή απαιτείται στις εγγραφές που περιέχει ο πίνακας χρεών, καθώς εάν σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οφειλές από χρηματικές ποινές (που επιβλήθηκαν πχ από ποινικό δικαστήριο) ή από φορολογικά αδικήματα, αυτές πρέπει υποχρεωτικά να αφαιρεθούν. Ενδέχεται, μάλιστα, μετά την αφαίρεση των εν λόγω ποσών, η συνολική οφειλή που απέμεινε να μην υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ και, συνεπώς, να μην υφίσταται καν αξιόποινη πράξη!

Έτσι, δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν υπολογίζονται για τον προσδιορισμό της ευθύνης του οφειλέτη για χρέη προς το Δημόσιο οφειλές που προκύπτουν από:

1) Μη εκτέλεση χρηματικών ποινών που επιβλήθηκαν από ποινικό δικαστήριο
2) Φοροδιαφυγή στο εισόδημα
3) Φοροδιαφυγή στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.
4) Φοροδιαφυγή στον Φ.Π.Α.
5) Έκδοση πλαστών ή εικονικών τιμολογίων
6) Αποδοχή ή νόθευση εικονικών τιμολογίων

Για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων και των εταιριών, ο νόμος αποδίδει την ποινική ευθύνη σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία είτε κατείχαν την ιδιότητα του διευθυντικού στελέχους είτε είχαν αποκτήσει διαχειριστική και εκπροσωπευτική εξουσία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξης του χρέους, δηλαδή από τη γέννηση αυτού μέχρι και την παρέλευση της προθεσμίας για την αποπληρωμή του (4 μήνες από τη βεβαίωση του). Με άλλα λόγια, ακόμη και αν ένα φυσικό πρόσωπο έπαψε πλέον να έχει οποιαδήποτε σχέση με την εταιρία κατά της οποίας βεβαιώθηκαν χρέη προς το Δημόσιο, εξακολουθεί να ευθύνεται εάν κατείχε την κρίσιμη ιδιότητα τη χρονική περίοδο κατά την οποία γεννήθηκε η οφειλή.

Σε κάθε περίπτωση, η νομοθεσία προβλέπει ότι ο οφειλέτης, ακόμη και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, μπορεί να υποβάλλει αίτημα προς την αρμόδια φορολογική αρχή να προβεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής του χρέους. Αν ο οφειλέτης ανταποκρίνεται με συνέπεια στους όρους της ρύθμισης, τότε η ποινική δίωξη αναστέλλεται, και, εφόσον τελικά το χρέος αποπληρωθεί ολοσχερώς, το αξιόποινο εξαλείφεται και, τελικώς, ο οφειλέτης απαλλάσσεται

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.