EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

25 Dec, 2023

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μέσα στο δάσος ένας ερειπωμένος πύργος, που ζούσε ο μάγος Ερμίτ. Οι πόρτες του πύργου ήταν ερμητικά κλειστές και ο ιστός της αράχνης τις είχε περικυκλώσει. Μέσα στο υπόγειο του πύργου ζούσαν τα καλικαντζαράκια.

   Κάθε Χριστούγεννα ο μάγος τα άφηνε να πηγαίνουν μέσα στα σπίτια της πόλης και να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τα παιδάκια που δεν κάνουν μπάνιο, κάνοντας διάφορες σκανταλιές.

   Φέτος, στο σπίτι της οικογένειας Wolder ήταν όλα στολισμένα. Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα παιχνίδια των παιδιών στη φάτνη του μικρού Χριστού, τα γλυκά και η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα ήταν στο τραπέζι. Το τζάκι ήταν αναμμένο ενώ έξω χιόνιζε και τα δρομάκια ήταν αποκλεισμένα.

   Η γιαγιά Wolder διηγούνταν στα εγγονάκια την ιστορία του μικρού Χριστού. Μιλούσε για τα χρόνια, που ο Ηρώδης έσφαξε όλα τα μωρά για να μη βγει αληθινή η προφητεία, ότι δηλαδή θα γεννιόταν στην Βηθλεέμ, ο Μεσσίας, ο Ιησούς ο Ναζωραίος, ο Βασιλιάς των Ιουδαίων, ενώ συνέχιζε η γιαγιά για τη σπηλιά, που θα γεννιόταν ο μικρός Χριστούλης και για τους Μάγους, που τους οδήγησε ένα αστέρι ψηλά στον ουρανό, που έλαμπε πάνω από τη σπηλιά κι έφερναν μαζί τους χρυσάφι, σμύρνα και λιβάνι για τον μικρό Χριστό. Τα καλικαντζαράκια όμως, είχαν πάει στην κουζίνα και ανακάτευαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

   Τότε, η γιαγιά είπε στα εγγονάκια της να κάνουν μπάνιο για να διώξουν τα καλικαντζαράκια και να κλειστούν στον πύργο του κακού μάγου του δάσους, Ερμίτ.

   Έτσι, τα παιδάκια έμαθαν ότι για να μην πειράξουν τα δώρα τους τα καλικαντζαράκια, έπρεπε το βράδυ να κάνουν μπάνιο για να είναι καθαρά να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα, τη γέννηση του μικρού Χριστού, του Υιού του Θεού που ήρθε στη γη για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

 

 

 

photo Alexas_Fotos / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This