EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ψυχολογικές επιχειρήσεις ή Η αλήθεια στο χρηματιστήριο

Ψυχολογικές επιχειρήσεις ή Η αλήθεια στο χρηματιστήριο 

9 May, 2022

Aν θέλει κανείς να συλλάβει το νέο καθεστώς των Μαζικών Μέσων που στήνεται αυτή τη στιγμή, αρκεί μια βιαστική ματιά στην «υγειονομική» σκηνοθεσία της τελευταίας διετίας. Το μέλλον είναι ήδη εδώ! 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Το SPI-B προειδοποίησε τον Μάρτιο του περασμένου έτους ότι οι υπουργοί έπρεπε να αυξήσουν «το αντιληπτό επίπεδο προσωπικής απειλής» από το Covid-19 επειδή «ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων εξακολουθεί να μην αισθάνεται προσωπικά επαρκώς απειλούμενος». Το SPI-B, η Επιστημονική Ομάδα Πανδημίας Γρίπης για τη Συμπεριφορά που συμβούλευε την κυβέρνηση για την διαχείριση του πληθυσμού μέσα στην πανδημία, εξέφρασε αργότερα τη λύπη της για τις τακτικές της. 

Ο Gavin Morgan, ψυχολόγος της ομάδας, είπε: «Σαφώς, η χρήση του φόβου ως μέσο ελέγχου δεν είναι ηθική. Η χρήση φόβου μυρίζει ολοκληρωτισμό. Δεν είναι μια ηθική στάση για καμία σύγχρονη κυβέρνηση…». Ένας άλλος επιστήμονας του SPI-B είπε: «Υπήρχαν συζητήσεις σχετικά με τον φόβο που χρειαζόταν για να ενθαρρυνθεί η συμμόρφωση και λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με το πώς να αυξηθεί ο φόβος. Ο τρόπος που χρησιμοποιήσαμε τον φόβο είναι δυστοπικός… Η χρήση του φόβου ήταν σίγουρα ηθικά αμφισβητήσιμη…» (1). 

Στην Δανία 

«Αποτύχαμε», είναι ο τίτλος του άρθρου από την ταμπλόιντ Ekstra Bladet, η οποία παραδέχεται ότι: «Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, εμείς –ο Τύπος και ο πληθυσμός– είμαστε υπνωτιστικά απασχολημένοι με τα καθημερινά στοιχεία των αρχών για τον κορωνοϊό. Όλα τα μηνύματα των αρχών και των πολιτικών προς τον λαό σε αυτή την ιστορική κρίση αφήνουν πολλά περιθώρια ερμηνειών. Και επομένως λένε ψέματα… 

Η συνεχής πνευματική εγρήγορση έχει φθαρεί πάρα πολύ σε όλους μας. Γι’ αυτό και εμείς –ο Τύπος– πρέπει να κάνουμε απολογισμό των προσπαθειών μας. Και έχουμε αποτύχει». (2) 

Στη Γερμανία 

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας, η Die Welt, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας προσέλαβε επιστήμονες από το ινστιτούτο Robert Koch και πολλά πανεπιστήμια προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών επαφών στη χώρα. 

Τα έγγραφα –περισσότερα από 200 σελίδες που ανακτήθηκαν από την εφημερίδα μετά από μια νομική αντιπαράθεση με το Ινστιτούτο Koch–, αποκαλύπτουν την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των ερευνητών-ιατρών. (3) 

Τον Αύγουστο του ΄21 ο αρχισυντάκτης Julian Reichelt της γερμανικής εφημερίδας Bild σε επίσημο βίντεο που μεταδόθηκε από το κανάλι της εφημερίδας, ζήτησε συγνώμη για τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων της πανδημίας, και ειδικά για την αύξηση της παιδικής κατάθλιψης και των αυτοκτονιών (4): «Πείσαμε τα παιδιά μας ότι θα σκότωναν τη γιαγιά τους αν τολμούσαν να είναι αυτό που είναι, παιδιά. Ή αν συναντούσαν τους φίλους τους. Τίποτα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά… Στα εκατομμύρια παιδιά αυτής της χώρας για τα οποία ευθύνεται η κοινωνία μας, θέλω να εκφράσω εδώ αυτό που ούτε η κυβέρνησή μας ούτε η καγκελάριος μας τολμούν να σας πουν. Σας ζητάμε να μας συγχωρήσετε». (5) 

Στην Γερμανία πάλι, το 2020, διέρρευσε το λεγόμενο «Panic Paper», το οποίο γράφτηκε από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Το διαβαθμισμένο περιεχόμενό του δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι, στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός εσκεμμένα οδηγήθηκε σε πανικό από πολιτικούς και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων, το «Panic paper» καλεί τα παιδιά να αισθάνονται υπεύθυνα «για τον οδυνηρό βασανιστικό θάνατο των γονιών και των παππούδων τους εάν δεν τηρήσουν τους κανόνες του κορωνοϊού».¨ (σελ.13, Παρ 4.α.2). (6) 

Ο υπεύθυνος του RKI (το γερμανικό CDC) κ. Wieler, δήλωσε ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό πρέπει να τηρούνται άνευ όρων από τον πληθυσμό χωρίς να κάνουν καμία ερώτηση. Σε άλλες δημόσιες δηλώσεις του ανήγγειλε συνεχώς ότι η κατάσταση ήταν πολύ βαριά και απειλητική, αν και τα στοιχεία που συγκέντρωσε το δικό του Ινστιτούτο απέδειξαν το ακριβώς αντίθετο. 

Καναδάς 

Ο στρατός του Καναδά ξεκίνησε επιχείρηση για να «διαμορφώσει» την κοινή γνώμη εν μέσω πανδημίας. Το έγγραφο σχεδιασμού που αποκάλυψε το Ottawa Citizen, προσδιόριζε ωμά την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την καταστολή της κοινωνικής αντιπολίτευσης ως βασικούς στόχους. Τα επιθυμητά αποτελέσματα περιλάμβαναν: «Το κοινό του Καναδά να αποτρέπεται από τη συμμετοχή του στην Πολιτική Ανυπακοή» και «με τα μέτρα καταστολής να ενισχύεται η συμμόρφωση του καναδικού κοινού». (7) 

Ελλάδα 

Ο «αδέκαστος» δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος, αφού διαφήμισε τον εμβολιασμό του με το «μονοδοσικό» εμβόλιο, πριν λίγο καιρό βγήκε από το εμβολιαστικό κέντρο να μας ενημερώσει πως έκανε την τρίτη δόση! Όπως καταλαβαίνουμε τα χρήματα της λίστας Πέτσα έπιασαν τόπο. Newsit.gr (Ν. Ευαγγελάτος) 142.000, Tlife.gr (Ν. Ευαγγελάτος) 80.000. 

Στους αποστειρωμένους χώρους των εντατικών των νοσοκομείων τα κανάλια δείχνουν σε απευθείας σύνδεση διασωληνώσεις όταν την ίδια περίοδο απαγορεύεται η πρόσβαση στους συγγενείς. 

Κηδείες με φέρετρα τυλιγμένα σε πλαστικό, και ταφές με πρωτόκολλο Έμπολα χωρίς να υπάρχει από πουθενά τέτοια οδηγία ούτε καν από τον ΠΟΥ. 

Επιχειρήσεις προπαγάνδας 

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις είναι απαραίτητο μάθημα στις στρατιωτικές σχολές και θεωρούνται αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι των πολεμικών επιχειρήσεων. Η προπαγάνδα, χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των επικυρίαρχων, μεγεθύνεται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. 

Σκοπός της, η επικράτηση της αμφιβολίας και εν τέλει του απόλυτου φόβου στην κοινωνία, με τελικό στόχο τη συναίνεση σε νόμους και κανόνες που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόντουσαν αποδεκτές. 

Η διαστρέβλωση των εννοιών στην χρήση των λέξεων είναι κλασσικό γνώρισμα της προπαγάνδας. Για παράδειγμα η περίφημη «επιχείρηση ελευθερία» περιλαμβάνει απαγορεύσεις, πρόστιμα, επιβολές, από αυτούς που μας στέρησαν την ελευθερία και έρχονται να μας την επιστρέψουν όπως, αν και όποτε αυτοί αποφασίσουν. 

Η χρήση αφοριστικών χαρακτηρισμών όπως αρνητής, ψεκασμένος, ακροδεξιός, αντιεμβολιαστής, είναι ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο υιοθετήθηκε παγκοσμίως ώστε να λογοκρίνεται η κάθε διαφορετική άποψη. 

Για να μπορέσει να καλλιεργηθεί αυτό το κλίμα του τρόμου και να διαδοθεί σε όλα σχεδόν τα κράτη ταυτοχρόνως, χρειάζεται σχέδιο, συντονισμός και βεβαίως τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. 

Οι ιδιοκτήτες της αλήθειας 

Το τραγικό είναι πως ελάχιστοι από τους καταναλωτές των «ειδήσεων» αναρωτήθηκαν. Ποιοι είναι αυτοί που μεταδίδουν τις πληροφορίες; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι και οι σχολιαστές που διακινούν το κυρίαρχο κάθε φορά αφήγημα; (Σήμερα ο κορωνοϊός, αύριο η κλιματική κρίση) Ποια συμφέροντα υπηρετούν και κυρίως σε ποιον ανήκουν τα μέσα; 

Σε έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard για το μέλλον των ΜΜΕ στις ΗΠΑ βλέπουμε πως μόνο τέσσερις εταιρίες κυριαρχούν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλο το τοπίο της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας, των εντύπων και των ηλεκτρονικών μέσων. (8) 

Συχνά γίνεται αναφορά στα διεθνή μέσα όπως το CNN, το BBC, στους NY Times κ.ά. ή σε κάποια πρακτορεία ειδήσεων. Η αναφορά και μόνον σε αυτά για τους περισσότερους ανθρώπους σημαίνει εγκυρότητα της πληροφορίας. 

Πόσο έγκυρες είναι αυτές οι πληροφορίες, όταν η έρευνα για τους μετόχους των κυρίαρχων μέσων παγκοσμίως, μας οδηγεί σε γνωστούς εκατομμυριούχους όπως τους Rupert Murdoch, Warren Buffet, Steve Jobs, Michael Bloomberg και άλλους, σε θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικές εταιρίες αμοιβαίων κεφαλαίων με κορυφαίες τις Vanguard και BlackRock. Εταιρίες όπως το Facebook, το Twitter, η Google κ.ά. μέσα από τον έλεγχο των μετοχών τους θα διαπιστώσουμε πως ουσιαστικά ανήκουν σε αυτές τις δύο εταιρίες (9) που τελικώς η μία ανήκει στην άλλη. 

Παρατηρούμε λοιπόν συσσώρευση των μέσων (τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραπτός τύπος, διαδίκτυο) (10) στα χέρια ελάχιστων οικονομικών κολοσσών οι οποίοι μετοχικά συνδέονται μεταξύ τους. Και τα ΜΜΕ δεν είναι η μοναδική τους ενασχόληση. Με επενδύσεις σε μεγάλες πολυεθνικές, τραπεζικούς ομίλους, φαρμακευτικές εταιρίες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, στην ενέργεια, στον διατροφικό τομέα, διαφεντεύουν όλο το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Με εξαγορές και συγχωνεύσεις που τις ονομάζουν μάλιστα «συγκλίσεις», αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο επάνω στις κοινωνίες. 

Φαινομενικά ανταγωνίστριες εταιρίες, τελικά ανήκουν στους ίδιους μετόχους στις Vanguard και BlackRock. 

Τα 506 σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης σε 156 χώρες αντλούν ειδήσεις και δημοσιογραφικές αναλύσεις από το Project Syndicate έναν πανίσχυρο δημοσιογραφικό οργανισμό και από το European Journalism Center. 

To Project Syndicate χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Open Society του Σόρος, από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, την MasterCard, το European Climate Foundation, το European Journalism Centre κ.ά. (11) Το European Journalism Centre χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Open Society του Σόρος, από το ίδρυμα Bill & Melinda gates, την Google, το Facebook, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.ά. 

Όλοι οι παραπάνω συνδέονται όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με διεθνείς οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και όλοι μαζί με τις δύο εταιρίες που αναφέραμε παραπάνω, Vanguard και BlackRock. Με αυτό τον τρόπο η παγκόσμια ελίτ χειραγωγεί κάθε είδηση που φτάνει στα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης δημιουργώντας ένα υπάκουο κοπάδι υπηκόων ξεκινώντας κάθε φορά από τα εγχώρια ΜΜΕ κάθε κράτους 

Το εγχώριο καθεστώς 

Στην Ελλάδα ισχύει η ίδια συνθήκη. Μετά την εκχώρηση της διαχείρισης των δημόσιων συχνοτήτων σε ιδιώτες, επιχειρηματίες καναλάρχες, στο όνομα τάχα της πολυφωνίας, δημιουργήθηκε τελικώς μια απίστευτη μονοφωνία και μάλιστα με την επίφαση φιλοξενίας υποτίθεται διαφορετικών απόψεων που καταλήγουν όμως στα ίδια συμπεράσματα. 

Για την κατάθεση αίτησης για αγορά μιας συχνότητας εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, σύμφωνα με τον νόμο 4339/2015 απαιτείται: 

«Μετοχικό κεφάλαιο υποψηφίων 

  1. Ως ελάχιστο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο των υποψηφίων για τη χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας ορίζεται: α) το ποσόν των οκτώ εκατομμυρίων (8.000.000) ευρώ για την χορήγηση άδειας παρόχου περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, β) το ποσόν των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ για τη χορήγηση άδειας παρόχου περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου και γ) το ποσόν των δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ για τη χορήγηση άδειας παρόχου περιεχομένου μη ενημερωτικού προγράμματος».

Γίνεται αντιληπτό πως το παιχνίδι της ενημέρωσης είναι μόνο για κάποιους. Ποιοι κατέχουν λοιπόν τα κυρίαρχα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα και ηλεκτρονικά) στη χώρα μας; 

Ας δούμε κάποια ονόματα: Κυριακού, Βαρδινογιάννης, Σαββίδης, Μπόμπολας, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Παναγιωτάκης, Κοντομηνάς, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτος κ.ά. Έξι εταιρίες κρατούν στα χέρια τους την «απόλυτη αλήθεια» την οποία και διακινούν αμειβόμενοι για τις υπηρεσίες τους στο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο με χάρισμα δανείων, φορολογικών υποχρεώσεων (12) αλλά και με τις λίστες της ντροπής: Λίστα Πέτσα (13), Λίστα Κικίλια (14), και η πρόσφατη Λίστα Πλεύρη. (15) 

Εκατομμύρια χαρίστηκαν για να προπαγανδιστούν τα μέτρα αλλά και τα εμβόλια προτού ακόμη αυτά να παραχθούν. H Digea δε που μεταδίδει το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών ανήκει στους ίδιους τους μεγαλοκαναλάρχες ή αλλιώς, «Γιάννης κερνάει…» (16). Και αυτοί οι ίδιοι, οι θεωρητικά ανταγωνιστές σε πρώτο επίπεδο, μέσω των βασικών επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων (ενέργεια, δημόσια έργα, εφοπλιστική δραστηριότητα) καταλήγουν να εξυπηρετούν τους ίδιους κερδοσκοπικούς ομίλους του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που ελέγχουν και τα διεθνή ΜΜΕ. Εξάλλου, η κατοχή των ΜΜΕ δεν είναι παρά ένας τρόπος ελέγχου των κυβερνήσεων σε ένα ατέρμονο αλισβερίσι: τα ΜΜΕ εξασφαλίζουν τον έλεγχο και την επανεκλογή των πρόθυμων πολιτικών, οι οποίοι εξυπηρετούν με νόμους και χρηματοδοτήσεις τα επιχειρηματικά συμφέροντα των επιχειρηματιών-καναλαρχών. 

Κάποιο πρωινό του Φεβρουαρίου 2022 

Με σφιγμένο στομάχι από τον φόβο, φορώντας την διπλή του μάσκα, μπήκε στο αυτοκίνητο. 

Απολύμανε με το ειδικό σπρέι το τιμόνι και τον λεβιέ των ταχυτήτων, ήλεγξε για ακόμη μια φορά την εφαρμογή των μασκών. 

Το είχε αποφασίσει. Θα πήγαινε μια βόλτα μέχρι την παραλία. Το θέαμα που αντίκρισε όταν έφτασε εκεί ήταν τραγικό. Ανεύθυνοι άνθρωποι χωρίς μάσκες περιδιάβαιναν την παραλία σαν να μην συνέβαινε τίποτε. 

Αποφάσισε να μπει σε ένα covid free καφέ. Μετά την επίδειξη του πιστοποιητικού υγείας του παρήγγειλε έναν χυμό και το βλέμμα του στράφηκε στην γιγαντοοθόνη του καταστήματος. Τίποτε καλό δεν προμήνυαν οι ειδήσεις. Πολλά τα κρούσματα και οι παρουσιαστές ανήσυχοι ρωτούν τους επιστήμονες των επιτροπών της κυβέρνησης τι μέλει γενέσθαι. Μαγεμένος σχεδόν ακούει πως οι τρείς δόσεις των εμβολίων που έκανε δεν ήταν αρκετές και πρέπει υποχρεωτικά να κάνει και τέταρτη δόση διότι αλλιώς δεν θα ισχύει πια το πιστοποιητικό ελευθερίας του. Κατέβασε για λίγο τις μάσκες, αλλά τελικά αποφάσισε να μην διακινδυνεύσει να πιει από αυτό το ποτήρι. Πλήρωσε ανέπαφα με την κάρτα του και πήρε τον δρόμο για το αμάξι του. Αύριο κιόλας θα πήγαινε στο εμβολιαστικό κέντρο. Για σήμερα του έφτανε να βρεθεί και πάλι στην ασφάλεια του σπιτιού του και στην αγκαλιά της τηλεόρασης. 


 

 Πηγή: edromos.gr

photo: https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This