EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
«Όμορφη και παράξενη πατρίδα…» εν μέσω εκλογών

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα…» εν μέσω εκλογών

4 Jun, 2024

Ενόψει εκλογών, συμβαίνουν διάφορα παράξενα, από θέματα ουσίας μέχρι ανούσιες δηλώσεις. 

Δεδομένου ότι δεκάδες οργανισμοί της ΕΕ έχουν την έδρα τους (κτήρια, προσωπικό, υποδομές) στα κράτη-μέλη, εργοδοτώντας εκατοντάδες κι ενίοτε χιλιάδες υπαλλήλους με υψηλές απολαβές, η εγκατάσταση τέτοιου Ευρωπαϊκού Οργανισμού στην Κύπρο είναι ζήτημα ουσίας. Ωστόσο, είκοσι χρόνια από την ένταξη μας με 9 άλλα κράτη, εκείνα έχουν ένα ή και δύο οργανισμούς ενώ η Κύπρος κανένα! Η εγκατάσταση ενός τέτοιου οργανισμού θα συμβάλει στην άμεση εργοδότηση πολλών σε διάφορα πεδία γνώσης και δεξιοτήτων, με θετική μετακύλιση στην οικονομία, μαζί με την πολιτική αξία της παρουσίας τέτοιου οργανισμού.

Άλλο θέμα ουσίας είναι η επιδίωξη των μεγάλων κρατών-μελών για κατάργηση του δικαιώματος βέτο που έχουν σήμερα τα κράτη-μέλη και που για τα μικρά λειτουργεί ως ύστατη προστασία ζωτικών συμφερόντων τους. Εντούτοις, την ώρα της ουσιαστικής μάχης στο Ευρωκοινοβούλιο, Κύπριοι Ευρωβουλευτές επέλεξαν αποχή και η Πρόεδρος τους έκανε … δηλώσεις στην Κύπρο για δήθεν αποφασιστικότητα να προασπιστεί το βέτο!

Για το στεγαστικό πρόβλημα, προέκυψε άλλο παράδοξο. Στο Σχέδιο της Κύπρου στον Μηχανισμό Ανάκαμψης, οι αρμόδιοι δεν συμπεριέλαβαν ούτε ένα ευρώ για τον τομέα της στέγασης, αλλά τώρα ενόψει εκλογών στηρίζουν τη στέγαση!

Τις προάλλες, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο, μίλησα σε διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια της αεροπορίας ενώπιον πρέσβεων και αρμοδίων από ΕΕ και χώρες της Μεσογείου. Αφού παρέθεσα την απαγόρευση χρήσης του εναέριου χώρου της Τουρκίας από αεροσκάφη εγγεγραμμένα στην Κύπρο, με σοβαρές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία, εξήγησα ότι, η απαγόρευση αποτελεί μορφή υβριδικού πολέμου, που όμως εξαφανίστηκε από το προσκήνιο, μαζί με τους κινδύνους από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο FIR της Λευκωσίας, το οποίο η ΕΕ και αρμόδιοι οργανισμοί διαπιστώνουν. Προχωρώντας στην πρόσφατη Ελληνο-πολωνική πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας εξήγησα ότι, ως το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ στην ταραγμένη περιοχή της Αν. Μεσογείου, μπορούμε να λειτουργήσουμε ως γέφυρα συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου στη διαχείριση κρίσεων. Υπάρχει μια ευνοϊκή συγκυρία για εγκατάσταση στην Κύπρο ενός οργανισμού της ΕΕ για τη διαχείριση κρίσεων και ασφάλειας, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, κάτι που θα μπορεί να λειτουργήσει ως συστατικό στοιχείο στον σχεδιασμό για κοινή άμυνα και ασφάλεια.

Και εν μέσω τέτοιων παράδοξων, ο Σύνδεσμος «Συζύγων-Τέκνων Αγνοουμένων – Οι 1619» από την τουρκική εισβολή του 1974, έκανε την πρώτη δημόσια παρουσία του, με κάθε περίπτωση ξεχωριστή και συνάμα ίδια. Όπως, η περίπτωση του αγνοούμενου πατέρα με εφτά παιδιά, που η μάνα έπρεπε πλέον να τα θρέψει μόνη. Όταν τα παιδιά ενηλικιώθηκαν κατάλαβαν ότι η μάνα τους μοίραζε το φαγητό σε αυτά για να χορτάσουν, χωρίς μερίδιο για την ίδια.

Από τη μια οι μεταλλάξεις των πολιτικών ενόψει εκλογών κι από την άλλη τα αληθινά δάκρυα των ενήλικων πλέον παιδιών των αγνοουμένων, όλα στην «όμορφη και παράξενη πατρίδα…».

 

Κώστας Μαυρίδης, Ευρωβουλευτής και υποψήφιος ΔΗΚΟ – S&D, Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο

photo planet_fox / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This