ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

10η Biennale 2022-2024

10η Biennale 2022-2024 Ξάνθη Η Ζωή σε μια σταγόνα νερό

25 Jan, 2022

Το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν την 10η Biennale 2022-2024 παιδικής τέχνης, πρεσβεύοντας την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη, μεταξύ των λαών του κόσμου.

Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό στήνουμε γέφυρες αγάπης ανάμεσα στους λαούς του κόσμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την παράδοσή τους.

Το θέμα που επιλέξαμε στην 10η Biennale 2022-2024 είναι:

Η ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ

Οι περισσότεροι και σημαντικότεροι πολιτισμοί δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν γύρω από το νερό. Ιδιαίτερα στη Μεσόγειο το νερό έπαιξε σηµαντικό ρόλο στη διαµόρφωση των πολιτισµών. Επιπλέον είναι πολλή μεγάλη η αναφορά του νερού στην ελληνική µυθολογία και αρκετοί ποταµοί παρουσιάζονταν ως Θεοί. Ο Ωκεανός, ήταν ο τεράστιος ποταµός που ρέει γύρω από τη Γη, χωρίς εκβολές και πηγές. Ο Αχελώος ήταν ο πιο µεγαλοπρεπής από τους ποταµούς-γιους του Ωκεανού και είχε την ικανότητα να µεταµορφώνεται άλλοτε σε δράκο κι άλλοτε σε ταύρο. Το νερό αρκετές φορές συνδέθηκε και µε το φόβο. Γι’ αυτό, η θάλασσα και ο αγριεµένος ποταµός οδηγούσε τους ανθρώπους στο να εξευµενίζουν τους θεούς, για να αντιµετωπίσουν τους φόβους τους.

Οι δρόµοι των ποταµών και των θαλασσών προμήθευαν στις ανθρώπινες κοινωνίες όχι µόνο νερό για τις καλλιέργειες και τα µέσα διατροφής τους, αλλά κι έναν ασφαλή κι εύκολο δρόµο για τις µετακινήσεις, το εµπόριο, τις ανταλλαγές προϊόντων, αλλά και την επικοινωνία µεταξύ των ανθρώπων, των λαών και των πολιτισμών.

Ο Αιγυπτιακός πολιτισµός συνέδεσε τη ζωή του µε τον ποταµό Νείλο, ο πολιτισµός της Μεσοποταμίας µε τον Τίγρη και τον Ευφράτη, στην Λατινική Αμερική έχουμε τον μεγάλο πνεύμονα της γης τον Αμαζόνιο και ο ελληνικός πολιτισµός αναπτύχθηκε στα πλούσια παράλια του Αιγαίου και της Μεσογείου. Κυρίαρχο είναι το στοιχείο του νερού στην ελληνική µυθολογία. Επίσης ο κατακλυσµός των νερών περιγράφεται πολύ συχνά στη παγκόσμια µυθολογία καθώς και οι Παγετώνες που αποτυπώνουν και αυτοί τη μεγάλη ιστορία της ανθρωπότητας.

Ζωγραφίστε για την Biennale εικόνες μοναδικές από την πατρίδα σας μέσα από το δικό σας πολιτισμό, τη μυθολογία, τα παραμύθια και την ιστορία που έχουν σχέση με το νερό. Η αξία του νερού είναι πολλή μεγάλη για τον άνθρωπο. Ας ψάξουμε να βρούμε τη μαγεία του και ας δείξουμε σεβασμό στο νερό, στην ιστορία του και επομένως στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Ευχόμαστε στους δασκάλους και στους μαθητές καλή έμπνευση και ελπίζουμε τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία που έχει ακόμη και μια σταγόνα νερού στη ζωή μας.

Βραβεία                           

Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει με διπλώματα τα έργα που θα διακριθούν. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγους από την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού.

Όροι συμμετοχής

Όλα τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών μπορούν να συμμετέχουν στέλνοντας ένα μικρό κομμάτι από την ψυχή και τη σκέψη τους.

Δεν επιτρέπονται οι αντιγραφές έργων και οι παρεμβάσεις τρίτων στα έργα των παιδιών. Οι ζωγραφιές τους θα μας γεμίσουν με χαρά διότι θα είναι ένα κομμάτι από το ίδιο τον εαυτό τους.

10η Biennale 2022-2024

10η Biennale 2022-2024

Διαστάσεις και τεχνικές

Τα έργα που θα σταλούν πρέπει να  ζωγραφιστούν επάνω σε καμβά ή χαρτί με διαστάσεις  45Χ45 ή  60Χ40 cm

Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: νερομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά, κολάζ, μικτές τεχνικές.

Προσοχή

Δεν επιτρέπεται να γραφτεί μπροστά στα έργα απολύτως τίποτε, καμιά λέξη, ούτε ακόμη  το όνομα του παιδιού.

Την αποστολή των έργων παρακαλούμε να συνοδεύει αναλυτική λίστα των ονομάτων των παιδιών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, με τη σφραγίδα του φορέα (σχολείο,  εργαστήρι, πολιτιστικός σύλλογος κτλ).

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης κάνει προσπάθειες καλής συνεργασίας και επικοινωνίας ανάμεσα στους φίλους και τους φορείς των χωρών που δηλώνουν συμμετοχή.

Σας παρακαλούμε  να τηρείτε τους όρους συμμετοχής:

  • Να γράφετε καθαρά όλα τα στοιχεία που σας ζητάμε.
  • Να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή με τη γραμματοσειρά Τimes New Roman,
  • Παρακαλούμε να στείλετε φωτογραφίες ή video σε CD, όταν ζωγραφίζετε  το έργο, προκειμένου να προβάλλεται στη διάρκεια των εκθέσεων.

Ήμαστε βέβαιοι ότι θα μας τιμήσετε με τη συμμετοχή σας

Σας ευχαριστούμε εκ  των προτέρων

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ! J

Ημερομηνίες Παράδοσης των Έργων

Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η 30η  Mαΐου  2022.

Μετά  την ημερομηνία αυτή δε θα γίνονται δεκτά άλλα έργα.

Σας παρακαλούμε φροντίστε εγκαίρως για την αποστολή των έργων σας.

Αποστολή των έργων

Παρακαλούμε το πακετάρισμα να γίνει με προσοχή, χωρίς να τσακίζει το έργο, πρώτα σε νάιλον και μετά σε χοντρό χαρτόνι.

Να σταλεί στην διεύθυνση που σας παραθέτουμε παρακάτω:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Υπιάτρου Τριανταφυλλίδη 26 –

Ξάνθη ΤΚ 67100

Πρόεδρο κα Μαυρογένη Λίτα

Τηλ.0030 25415 52228

E-mail: litamavrogeni@gmail.com

 

Την 10η Biennale 2022-2024 Ξάνθη

Η ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ

Στηρίζουν με την συνεργασία  τους  τα

Υπ. Πολιτισμού,   Υπ Παιδείας, Υπ. Εξωτερικών 

Ενημέρωση από το

Consulate General of Greece
400 North Tampa Street  Suite 1160
Tampa FL 33602

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...