ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Λατινική Αμερική

11o Διεθνές Ελληνικό Συνέδριο “Νόστου” παρουσία επιστημόνων από την Λατινική Αμερική

17 Nov, 2022

Το 11ο Διεθνές Ελληνικό Συνέδριο επικεντρώθηκε στην επιρροή και παρουσία του ελληνικού πολιτισμού, στις επιστήμες, την λογοτεχνία και τις τέχνες. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άϊρες, από την ομογενειακή πολιτιστική οργάνωση «Νόστος» και έλαβε χώρα στο Εθνικό Πανεπιστήμιο.

Το διήμερο συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, και συμμετείχαν σε αυτό 22 καθηγητές από πανεπιστήμια της Αργεντινής και άλλες χώρες στην Λατινική Αμερική, όπως η Βραζιλία, Χιλή, Βολιβία, Κόστα Ρίκα, Κολομβία – αλλά και από την Ελλάδα και την Ισπανία. Οι ομιλητές ανέφεραν όλες τις πτυχές της επίδρασης του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο μας. Μάλιστα, ένα από τα κεντρικά θέματα ήταν η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας, και σε αυτό μίλησαν καθηγητές από την Ελλάδα, την Αυστραλία και την Ισπανία.  Όπως δήλωσε η δρ Χριστίνα Τσαρδίκου, πρόεδρος του “Νόστου”:

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η Ελλάδα και ο πολιτισμός της μας συνέδεσαν και πάλι με τη ζωή, με τον συνάνθρωπο, τη γνώση και την ιδέα της λευτεριάς. Οι εξαίρετοι καθηγητές – ερευνητές, Έλληνες και φιλέλληνες, ανέδειξαν μέσα από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες τους την ανεκτίμητη προσφορά του Πολιτισμού μας στην Ανθρωπότητα. Βαδίσαμε σταθερά με οδηγό τη δέσμευση που αναλάβαμε πριν από 16 χρόνια με την ίδρυση του “Νόστου” για τη διάδοση, διάσωση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στις δεύτερες πατρίδες μας. Έχουμε αφιερώσει την ψυχή μας σε αυτό τον στόχο».

Ο Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, απεύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς Ελλάδας – Αργεντινής. Τόνισε επίσης την ουσιαστική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στην παγκόσμια Ιστορία, αφού εδραίωσε αξίες όπως η Γνώση, η κριτική σκέψη και η ελληνική γλώσσα, που έχουν την αδιαμφισβήτητη ικανότητα να παράγουν πολιτισμό – αλλά και οι έννοιες της Δικαιοσύνης, Ισονομίας, Ισοπολιτείας, και Ελευθερίας, ενάντια στη βία, το δεσποτισμό και την αυθαιρεσία, η έννοια του Διαλόγου και της Ισηγορίας, που ανέδειξαν Τέχνες και την οργάνωση της Πόλης.

Το Συνέδριο του «Νόστου» έφερε την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής του Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής, του Εθνικού Πανεπιστημίου του Μπουένος Άϊρες, του Υπουργείου Πολιτισμού Αργεντινής, του Εθνικού Θεάτρου Θερβάντες και της Φιλοσοφικής Σχολής, του Οργανισμού για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων.

Τον ελληνικό πολιτισμό εξήραν από την πλευρά τους ο Αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ, ο πρόξενος της Ελλάδας Φώτης Φιλέντας, η καθηγήτρια Σοφία Αντώνογλου, διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου “Αθηναγόρας”, ο καθηγητής θεατρολογίας Jorge Dubatti κ.ά.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης για νέους «Βάιος Φασούλας», στην ισπανική γλώσσα, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων. Οι νικητές, μαθητές του Ελληνικού Σχολείου «Αθηναγόρας», έλαβαν τιμητικά διπλώματα, ενώ τα έργα τους διαβάστηκαν στην εκδήλωση. «Ευχαριστώ Ελλάδα» (Alexia Buezas de la Torre), «Εφήμερη αντάμωση» (Catalina Teselman) και «Η καταιγίδα του Περσέα» (Abril Leia Martinez).

 

photo ertnews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This