EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
16χρονος ομογενής

16χρονος ομογενής κέρδισε μετάλλιο στους Πανσουηδικούς αγώνες-“Με συγκέντρωση και σκληρή δουλειά θα φθάσω ψηλότερα”

13 Apr, 2023

Μια ξεχωριστή επιτυχία που έδωσε χαρά στους ομογενείς του Μάλμε αλλά και στους πιστούς υποστηρικτές του αθλητισμού έμελλε να δώσει ο 16χρονος Άγγελος Παυλίδης αφού κατάφερε να κερδίσει αργυρό μετάλλιο στους πανσουηδικούς αγώνες στο άθλημα της σφαίρας. 

Συγκεκριμένα ο 16χρονος Άγγελος Παυλίδης,μέλος του Ελληνικού συλλόγου στο Μάλμε κατάφερε μέσα σε τρία συνεχόμενα χρόνια να στεφθεί αργυρούχος ανοίγοντας του την όρεξη για περαιτέρω επιτυχίες.

“Στόχος μου να αγωνιστώ στους ολυμπιακούς αγώνες”,αρχίζει να μας ομολογεί ο 16χρονος Άγγελος στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον ίδιο αλλά και με τον πατέρα του Πέτρο Παυλίδη. 


Η πορεία

Χάρη στην στήριξη από την οικογένεια του ο Άγγελος ξεκίνησε να προπονείται στο άθλημα του δίσκου και της σφαίρας όπου κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να πετύχει αρκετές τοπικές επιτυχίες στο άθλημα της σφαίρας ώστε να βάλει τις βάσεις για να βρεθεί στο βάθρο των μεταλλείων σε εθνικό επίπεδο. 

Η πορεία του Άγγελου ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2021 στο Linköping όπου τερμάτησε 4ος στον δίσκο και 6ος στην σφαίρα όπου του άνοιξε τον δρόμο για να αγγίζει τρεις φορές το αργυρό μετάλλιο σε Γκέτεμποργκ  Ουψάλα και τελευταίως στην Κάρλσταντ.

Πιο πριν στους αγώνες του Linköping με 4 κιλά σφαίρα άγγιξε τα 13 μέτρα και βρέθηκε 6ος στον δίσκο ένω στο Γκέτεμποργκ με 5 κιλά σφαίρας πήρε αργυρό μετάλλιο με 13,25 μέτρα καθώς στην πόλη του βορρά Ουψάλα η σφαίρα προσγειώθηκε στα 13,78 με 5 κιλά σφαίρα όπου και πάλι πήρε αργυρό μετάλλιο αλλα και 5ος στον δίσκο.Παρόλο που στην προπόνηση άγγιξε και τα 14 μέτρα κατάφερε στους τελευταίους αγώνες στο Κάρλσταντ να εκσφεδοντήσει την σφαίρα στα 15.18 μέτρα όπου είναι και το προσωπικό του ρεκόρ.

Ο Άγγελος όμως δεν σταματά εδώ,με ψυχική στήριξη από τον πατέρα του,με τακτική από τον προπονητή του αλλά και με το ίδιο του το σθένος στοχεύει να αντιπροσωπεύσει την κιτρινομπλέ σημαία του βορρά σε διεθνές επίπεδο.

“Αυτά ήταν η αρχή με αφοσίωση,προπόνηση, σκλήρη δουλειά και θέληση θα συνεχίσω να ανεβαίνω και να είμαι σε φόρμα” μας αναφέρει ο Άγγελος και συνεχίζει:

“Ο προπονητής μου,μου έχει πρόγραμμα και με βοηθά πολύ. Η σφαίρα θέλει δύναμη,εκρηκτικότητα και ισορροπία. Κάνω 6 φορές την εβδομάδα προπόνηση και 2 φορές είμαι στο γυμναστήριο” καταλήγει ο Άγγελος. 

 

 

Screenshot 20230408 141320 Instagram

Εδώ σε φωτογραφία με τον Σουηδό Ολυμπιονίκη στο δίσκο και είδωλο του Άγγελου, Daniel Ståhl 

 


Η τελευταία επιτυχία και το προσωπικό ρεκόρ

Οι πανσουηδικοί αγώνες που διεξήχθησαν στο Κάρλσταντ στις 26 Φεβρουαρίου έμελλαν να προσφέρουν διπλή χαρά στον Άγγελο αφού η σφαίρα σταμάτησε στα 15,18 μέτρα όπου είναι και το προσωπικό ρεκόρ του. 

“Οι αγώνες πήγανε πολύ καλά αισθάνομαι πολύ ωραία μπορώ να πω ότι πήγανε καλύτερα από ότι είχαμε προγραμματίσει και πιστεύαμε με τον προπονητή μου και είμαι πολύ χαρούμενος” δήλωσε με ικανοποίηση ο Άγγελος.

“Ο επόμενος στόχος είναι τα 15,50 μέτρα αλλά πριν αλλάξω κιλά και πάω στην σφαίρα που ζυγίζει 6 κιλα,θέλω να πετάξω πάνω απο τα 16 μέτρα” μας σχολιάζει αρχικά ο Άγγελος.


Η αλλαγή τεχνικής

Η τελευταία επιτυχία είχε νέα στοιχεία όπως η αλλαγή τεχνικής. Το πώς δηλαδή θα ρίξει την σφαίρα ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη αποτελεσματικότητα. Αυτό άλλωστε μας εξηγεί και ο Άγγελος: 

“Δουλεύουμε από τον Οκτώβριο με τον προπονητή μου σκληρά με επίκεντρο την τεχνική και αυτό έφερε αποτέλεσμα. Η αλλαγη τεχνικής μου έδωσε καλυτερο αποτέλεσμα και ατομικό ρεκόρ όμως η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί ώστε να έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα”.

 

IMG 20230408 141239 354 aggelos pavlidis06 1680972022061962

 

Μένει να αποδείξει ότι έχει καρδιά πρωταθλητή-Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν”

Παρών στην ενδιαφέρουσα μας συζήτηση με τον Άγγελο ήταν και ο πατέρας του,Πέτρος οποίος είναι γυμναστής αλλά και πρώην πρωταθλητής της Ελλάδας στο τζούντο στους διασυλλογικούς το 1985 και 3ος στους πανελλήνιους.

“Μετά τις επιτυχίες που έκανε ο Άγγελος μιλήσαμε αρχικά στο σπίτι το τι κατάφερε και τι θα συναντήσει στο μέλλον. Καταρχάς οι προπονητικές του χώρες ήταν λίγες σε σύγκριση με τις επιτυχίες που έκανε,άρα είναι ταλέντο αλλά χρειάζεται δουλειά για να το αποδεικνύεις συνέχεια. Είναι εύκολο να ανεβείς στην κορυφή αλλα δύσκολο να κρατηθείς.Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα” μας αναφέρει αρχικά ο Πέτρος Παυλίδης. 

Σαν γνώστης και έμπειρος στον αθλητισμό,του δίνει με τον δικό του τρόπο συμβουλές περί διατροφής και ύπνου αλλά και για τα μαθήματα του ώστε να έχει μια ισορροπημένη ζωή μεταξύ σχολείου και αθλητισμού. 

Όσο αφορά τον πρωταθλητισμό και το τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Άγγελος για να γίνει πρωταθλητής απάντησε με έμφαση ο πατέρας του Άγγελου:

“Δεν έχει να κάνει με τον όγκο του ή με κάτι άλλο αλλά με την ψυχοσύνθεση του. Πρέπει να φυσά από μέσα του,να έχει ορμές πρωταθλητή. Αυτό μένει να αποδείξει ότι έχει καρδιά πρωταθλητή” καταλήγει ο Πέτρος Παυλίδης.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This