ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

July 3, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ελληνικής Αστυνομία

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για την εορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

28 Oct, 2021

Γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας,

Τιμάμε και γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, μια ημέρα κατά την οποία το αθάνατο «ΟΧΙ» αποτυπώνει την ανάγκη διατήρησης της ελευθερίας του έθνους και της ακεραιότητας της χώρας μας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα «ΟΧΙ» που συμπυκνώνεται στην ημερομηνία της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου 1940 και συμβατικά τελειώνει στις 12 Οκτωβρίου 1944, ημέρα κατά την οποία οι εισβολείς αποχώρησαν από την Αθήνα.

Τα συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα δημιουργούν δέος απέναντι στο θάρρος και τα ιδεώδη, που εκφράζει η αποφασιστικότητα και η γενναιότητα των Ελλήνων, οι οποίοι πολεμούν στο μέτωπο. Αυτοί οι Έλληνες φαντάροι, αεροπόροι και ναύτες, αλλά και η δόξα, που εκπροσωπούν, ενδεδυμένη με τον ηρωισμό τους εμφαίνεται στα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος θαυμάζοντας τη μεγαλοσύνη της ψυχής των Ελλήνων αναφέρει με δέος την περίφημη φράση: «Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούσαν σαν ήρωες, τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούνε σαν Έλληνες».

Οι ήρωες αυτοί Έλληνες τιμούνται κάθε χρόνο ως απόγονοι των ηρώων της Επανάστασης του 1821, οι οποίοι 200 χρόνια τώρα με την καταλειπόμενη παρακαταθήκη της ιστορικής υπερηφάνειας αποδεικνύουν την βαρυσήμαντης αξίας ιστορική πορεία της χώρας μας.

Η υπεράσπιση της πατρίδας μας βρίσκει τον ελληνικό λαό αρνητή της υποταγής. Το «ΟΧΙ» προτάσσεται υπερασπιστικό των ιδανικών και των αξιών της λευτεριάς, της ισότητας και της δημοκρατίας, και δίνει το έναυσμα για εξέγερση εναντίον ξένων κατακτητών, εναντίον των ιταλικών αξιώσεων. Το «Λοιπόν, έχουμε πόλεμο» του Ιωάννη Μεταξά μετουσιώνεται σε σύνθημα για όλους τους Έλληνες με συμβολικό ρόλο τόσο για τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο όσο και αργότερα για τη Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα.

Ο πνευματικός και πολιτιστικός κόσμος ενδυναμώνει διαρκώς το ηθικό των Ελλήνων και διατηρεί άσβεστη και ακμαία την ελπίδα για ελευθερία, ενώ αρνείται την υποταγή, αρνείται την υποδούλωση και υπερασπίζεται την ελευθερία και τη δημοκρατία. Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων γίνεται το «ΟΧΙ» των ηρώων πεσόντων στην υποταγή, που θυσιάζονται για την υπεράσπιση των πατρογονικών βωμών και εστιών μας. Ήρωες, τους οποίους τιμάμε και ενώπιόν τους υποκλινόμαστε.

Η ομόθυμη υπεράσπιση του Έθνους υπενθυμίζει στο σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, τις γυναίκες και τους άνδρες, το χρέος μας και την αποστολή μας, που είναι η υπεράσπιση του θεμελιώδους αγαθού της εσωτερικής ασφάλειας, θέτοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη και προχωρώντας με μοναδικό μας γνώμονα την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας και κατά συνέπεια την πρόοδο της χώρας μας. Με αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και συνέπεια και με μοναδικό σκοπό μας τη δοτικότητα για την προάσπιση ανθρωπιστικών αξιών, του δημοκρατικού ιδεώδους και τη θωράκιση της ελευθερίας μας, καθημερινά δίνουμε τον δικό μας αγώνα ενάντια στην εγκληματικότητα, ανταποκρινόμενοι στην αποστολή μας, στην αποστολή του αστυνομικού οικοδομήματος.

Ενώπιον του καθήκοντός μας στεκόμαστε με αποφασιστικότητα και επιτυγχάνουμε σε ιδιαίτερα ιδιάζουσες συνθήκες να ανταποκρινόμαστε για την προάσπιση του αγαθού της εσωτερικής ασφάλειας, της ευνομίας και της ευταξίας της κοινωνίας μας. Η επιτυχής διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, κατά τα οποία η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να ανταποκριθεί με αυταπάρνηση, αποδεικνύει το σθένος και τον υπηρεσιακό ζήλο που επιδεικνύεται διαρκώς από το σύνολο του προσωπικού και νοηματοδοτεί τη διαρκή μας προσπάθεια για την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη βελτιστοποίηση των συνθηκών ασφαλείας της κοινωνίας μας.

Η μοναδική ιαχή του ΟΧΙ, λοιπόν, ας είναι η ιαχή της συνείδησής μας, η ιαχή της διαχρονικότητας και της ανεξαρτησίας. Από το 1821 έως το 1940 και έως σήμερα, ο Ελληνικός Λαός έχει κατορθώσει να αποδείξει ότι η ψυχή του φλέγεται από τον πόθο της ελευθερίας και το καθήκον της προάσπισης της Πατρίδας μας.

Ας μην λησμονούμε το θάρρος των Ελλήνων του 1940,

Ας διαφυλάξουμε στις καρδιές μας την υπερήφανη στάση τους,

Ας τιμήσουμε τον ένδοξο θάνατό τους,

Ας πορευόμαστε συνειδητά, κατανοώντας το ηθικό βάρος της θυσίας των απογόνων μας.

Ας συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον πολίτη, στην κοινωνία, στην Πολιτεία. Ας μην ξεχνάμε το περίλαμπρο Έπος του 1940.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

photo policenet.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This