EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

86η ΔΕΘ: Κίνητρα για την χρήση πετρελαίου αντί φυσικού αερίου

12 Sep, 2022
86η ΔΕΘ

86η ΔΕΘ

86η ΔΕΘ

Στην ομιλία του στην 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις γενναίες επιδοτήσεις που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση και οι εταιρείες για τις τιμές του φυσικού αερίου.

Ο στόχος των επιδοτήσεων στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι να φτάσουμε σε μια λογική τιμή για το φυσικό αέριο, που ευελπιστούμε να γίνει και χαμηλότερη από την εμπορική του τιμή. Μάλιστα, τόνισε ότι μέσω του πλαισίου πλαφόν που θεσπίστηκε το καλοκαίρι του 2022, ανακτήθηκε πάνω από ένα δις ευρώ, από τις ενεργειακές εταιρείες, κάτι που φαίνεται να έχει την πρόθεση να υιοθετήσει και η Κομισιόν.

Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο, τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ανακτώνται και μεταβιβάζονται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, και γίνονται η βάση για τις επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα και την αύξηση στην τιμή του, ο πρωθυπουργός μίλησε και εδώ για μελέτη επιδοτήσεων, αλλά και τρόπων εξοικονόμησης ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, όπως δήλωσε, παρά τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, η Ελλάδα είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλότερη τιμή ρεύματος.

Αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αναφέρθηκε ότι θα ληφθεί μέριμνα για την πτώση της τιμής του, ώστε να αποτελέσει κίνητρο για την χρήση του έναντι του φυσικού αερίου, από όσα νοικοκυριά έχουν κατάλληλη υποδομή. Παρ’ όλα αυτά δεν θα λείψει η στήριξη σε όσους επιμείνουν στην χρήση του φυσικού αερίου, κάτι το οποίο θα αποσαφηνιστεί σύντομα.

Όταν η αναφορά ήρθε στην παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι μονάδες λιγνίτη φτάνουν στο τέλος της ζωής τους εδώ και μια δεκαετία, και ότι η μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή είναι πλέον μονόδρομος. Εάν καταφύγουμε στον λιγνίτη, αυτό θα είναι ένα προσωρινό μέτρο για ένα ή δύο χρόνια, και μόνον γιατί οι τιμές του φυσικού αερίου βρίσκονται σε άνοδο.

Όταν η αυξητική πορεία των τιμών σταματήσει, τότε το σκηνικό θα προσαρμοστεί έτσι ώστε το κόστος του λιγνίτη να είναι ακριβότερο. 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This