ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ADD-freeTraining,Δελτίο τύπου

ADD-freeTraining:Δελτίο τύπου 2021

17 Sep, 2021

ADD-freeTraining Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμου εκπαίδευσης για την πρόληψη του εθισμού στο κάπνισμα, το αλκοόλ και το διαδίκτυο μεταξύ παιδιών και εφήβων:

Μία προσέγγιση για ενήλικες εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς με τη συμμετοχή της οικογένειας και του σχολείου.
 
Τα ευρήματα της έρευνας του έργου ADD-freeTraining
Η στρατηγική της ΕΕ για τη νεολαία 2019-2027 υποστηρίζει την υγεία και την ευημερία των νέων, εστιάζοντας στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, καθώς και στους εθισμούς και την πρόληψη της κατάχρησης ουσιών.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του έργου, οι εταίροι του ADD-freeTraining πραγματοποίησαν μία χαρτογράφηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων μέσω εκτεταμένης βιβλιογραφικής ανασκόπησης μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών. Πραγματοποιήθηκαν επίσης ομάδες εστιασμένης συζήτησης στις χώρες της κοινοπραξίας με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ευκαιρίες κατάρτισης σχετικά με την προβληματική χρήση του διαδικτύου είναι ελάχιστες, σε αντίθεση με τα εκπαιδευτικά μαθήματα σχετικά με εθισμούς που αφορούν στο κάπνισμα και το αλκοόλ, τα οποία είναι πιο διαδεδομένα. Επίσης, αναδείχθηκε η σημασία της αναζήτησης νέων τεχνικών για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, σύμφωνα με τις τρέχουσες προκλήσεις και τα πιο πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα.

Μεταξύ των εθισμών στους οποίους επικεντρώνεται το πρόγραμμα ADD-freeTraining (κάπνισμα, αλκοόλ και διαδίκτυο), οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί σε όλες τις ομάδες εστιασμένης συζήτησης εξέφρασαν έντονο προβληματισμό κυρίως για την προβληματική χρήση του διαδικτύου, η χρήση του οποίου έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι γνώσεις και οι πρακτικές σχετικά με την πρόληψη και τη διαχείριση αυτού του ζητήματος, ιδίως μεταξύ των νέων, δεν έχουν ακόμη πλήρως συστηματοποιηθεί ούτε έχουν διαδοθεί.

Η αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε είδους εθισμού στη νεολαία απαιτεί προγράμματα πρόληψης, στα οποία συμμετέχει και η οικογένεια. Παράλληλα, οι σχολικές παρεμβάσεις που αναπτύσσουν δεξιότητες κοινωνικής επάρκειας έχουν σημαντική επίδραση στον περιορισμό ανάλογων συμπεριφορών, όπως αυτές του καπνίσματος και της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου.

Η ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος για ενήλικεςΚατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η ομάδα του έργου ADD-freeTraining εργάζεται για την ανάπτυξη ενός προγράμματος κατάρτισης σχετικά με την πρόληψη συγκεκριμένων εθισμών στην παιδική και εφηβική ηλικία, εστιάζοντας στον εθισμό στο αλκοόλ, στο κάπνισμα αλλά και στην προβληματική χρήση του διαδικτύου. Την εκπαίδευση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές ενηλίκων, καθώς και όσοι ασχολούνται με την προαγωγή υγείας παιδιών και εφήβων. 

ADD-freeTraining

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει γενικές θεματικές ενότητες σχετικά με τις μορφές εξάρτησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι στην Ευρώπη, ορισμούς σχετικά με τους εθισμούς, καθώς και σχετικά σημεία αναγνώρισης και συμπτώματα.

Επιπλέον, παρουσιάζονται τεχνικές επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με νεαρά άτομα για την αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών. Επίσης, μία θεματική ενότητα θα αφιερωθεί στην αλληλεπίδραση μεταξύ οικογένειας και σχολείου για την έγκαιρη αντιμετώπιση μη υγιεινών συμπεριφορών στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει γενικές θεματικές ενότητες σχετικά με τις μορφές εξάρτησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι στην Ευρώπη, ορισμούς σχετικά με τους εθισμούς, καθώς και σχετικά σημεία αναγνώρισης και συμπτώματα.

Επιπλέον, παρουσιάζονται τεχνικές επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με νεαρά άτομα για την αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών.

Επίσης, μία θεματική ενότητα θα αφιερωθεί στην αλληλεπίδραση μεταξύ οικογένειας και σχολείου για την έγκαιρη αντιμετώπιση μη υγιεινών συμπεριφορών στην παιδική και εφηβική ηλικία.

ADD-freeTraining

Εταίροι του έργου
Ίδρυμα Ορμύλια, Συντονιστής έργου, Ελλάδα
Bulgaria Youth Prevention, Βουλγαρία
Institutdruštvenihznanosti “IvoPilar”, Κροατία
CSI – Center for Social Innovation LTD, Κύπρος
Ινστιτούτο Prolepsis, Ελλάδα
University of Belgrade (Faculty of Medicine), Σερβία

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.