ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
AHEPA Κωνσταντινούπολης

Πρωτοβουλία των AHEPA Κωνσταντινούπολης “Βόσπορος” για τη διεθνή αναγνώριση της Ελληνικής ως Παγκόσμιας Γλώσσας

9 Feb, 2022

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέα Κατσανιώτη, επισκέφθηκαν σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, οι εκπρόσωποι του Τμήματος 601 των AHEPA Κωνσταντινούπολης “Βόσπορος”, Αναστάσιος Μαστρογιάννης (Υπεύθυνος Επικοινωνίας) και Στέργιος Βαγγλής (Τομεάρχης Παιδείας), προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πορεία, που έχει λάβει η πρωτοβουλία του Τμήματος, να καθιερωθεί διεθνώς η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις 7 Απριλίου 2021, το Τμήμα 601 των AHEPA Κωνσταντινούπολης “Βόσπορος” είχε διοργανώσει σχετική διαδικτυακή ημερίδα, την οποία χαιρέτισαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι αρμόδιοι υφυπουργοί, Εξωτερικών (Κ. Βλάσης) και Παιδείας (Ζ. Μακρή) της Ελλάδας, ο  Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς (βουλευτής Σ. Αναστασιάδης) και ο τότε Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Γιώργος Χωριάτης, ενώ την παρακολούθησαν περισσότεροι από 4.000 πολίτες απ’ όλον τον Κόσμο.

Ακολούθως, το εν λόγω Τμήμα σχεδίασε, οργάνωσε και κατέθεσε πλήρη και τεκμηριωμένο Φάκελο, με τον οποίο υποστήριξε συγκεκριμένα την πρόταση «Καθιέρωσης Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», ενώπιον του Παγκοσμίου Συνεδρίου της ΑΗΕΡΑ, που διεξήχθη στην Αθήνα, 26 – 30 Ιουλίου 2021. Η πρόταση επαινέθηκε από την ηγεσία της Αδελφότητας, υποστηρίχθηκε θερμά και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Παγκόσμιο Συνέδριο της Αθήνας, έχοντας πλέον, κατά τους όρους του Καταστατικού της ΑΗΕΡΑ, τον τίτλο Εθνικό Πρόγραμμα (National Project), χρονικής περιόδου 2021 – 2013, για την καθιέρωση, στο πλαίσιο της UNESCO, της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στην Ελληνική Γλώσσα.

Για την προώθηση και επίτευξη του εθνικού και οικουμενικού αυτού στόχου, συγκροτήθηκε σχετική Επιτροπή από μέλη του Τμήματος:

Πρόεδρος

  • Λευτέρης Τζιόλας, αντιπρόεδρος του Τμήματος 601, AHEPA Κωνσταντινούπολης “Βόσπορος” π. υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χημικός μηχανικός, συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού «Δίαυλος»

Μέλη

  • Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
  • Περικλής. Μήτκας, καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, π. πρύτανης, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)
  • Νικόλαος Παπαϊωάννου, πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Βασίλειος Καρατζιάς, συνταγματάρχης Νομικού Σώματος Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, NATO RAPID DEPLOYABLE CORPS GREECE Director of the Office of Legal Advisor
  • Ιωάννης Βικελίδης, διπλωμάτης εν ενεργεία
  • Αστέριος Βαγγλής, π. αναπλ. προϊστάμενος Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, συγγραφέας
  • Αθανάσιος Μυλωνάς, οικονομολόγος, οικονομοτεχνικός σύμβουλος επιχειρήσεων
  • Παντελής Ραφαήλ, επικοινωνιολόγος, διευθυντής της Deploy Digital.

 

Η Επιτροπή, με επιστολές της προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Κ. Τασιούλα, τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, την υπουργό Παιδείας  Ν. Κεραμέως, την υπουργό Πολιτισμού Στ. Μενδώνη, ζητεί να συνδράμουν στον αναγκαίο συντονισμό και προγραμματισμό των δράσεων, ώστε αυτές να είναι θετικές και αποτελεσματικές για τη θετική απόφαση της UNESCO).

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This