EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
CALABRIA

“KALAVRIA”: Η ταινία του Αλέξανδρου Χάχαλη 1η στο φεστιβάλ του Μπάρι

18 Mar, 2024

Προς την Ιταλία και συγκεκριμένα την Βάρη της Μεγάλης Ελλάδας (Μπάρι της Magna Grecia), ταξιδεύει με την σύντροφό του και συγγραφέα Ζαχαρούλα Παπαδάκη και τον στενό του συνεργάτη / κινηματογραφιστή Δημήτρη Ζησόπουλο αυτές τις ημέρες ο Αλέξανδρος Χάχαλης, προκειμένου να συναντήσουν την σκηνοθέτιδα Cristina Mantis ώστε παρευρεθούν στην πρεμιέρα της ταινίας  KALAVRIA που ο διεθνής πατρινός συνθέτης υπογράφει με την μουσική του, αλλά και συμπρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον εαυτό του, ανάμεσα σε άλλους διακεκριμένους καλλιτέχνες. Η ταινία αυτή πήρε την 1η τιμητική διάκριση ανοίγοντας το διεθνές και πολύ σημαντικό στον χώρο των επαγγελματιών του  κινηματογράφου φεστιβάλ BIFEST , στις 16 & 17 Μαρτίου 2024, 9.30 μ.μ. ώρα Ιταλίας. Η ταινία στην κατηγορία docufilm επελέγη 1η ανάμεσα από τις 140 που αιτήθηκαν και τις 9 που προκρίθηκαν!

 

KALAVRIA (ΚΑΛΑΒΡΙΑ), είδος docufilm, διάρκεια 92′

 

Σενάριο, σκηνοθεσία: Cristina Mantis, Μουσική: Αλέξανδρος Χάχαλης

Κινηματογράφιση: Fabio Olmi, Δημήτρης Ζησόπουλος

 

Πρωταγωνιστούν:

Ivan Franek, Agnese Ricchi, Alexandros Hahalis, Domenico Pantano, Badara Seck, Gioacchino Criaco

 

Κύριοι χαρακτήρες: Οδυσσέας / Ιβάν Φράνεκ: Ο μυστηριώδης μετανάστης αντιπροσωπεύει εκείνα τα εκατομμύρια ανθρωπάκια που έφυγαν και συχνά ναυάγησαν στον Νότο του κόσμου και κινούνται μπερδεμένα και χαμένα, τουλάχιστον μέχρι να καταφέρουν με κάποιο τρόπο να βρουν ο ένας τον άλλον. Ο Οδυσσέας μας καταφέρνει σιγά σιγά να συναντήσει μοναδικούς και συχνά έξω από τα συνηθισμένα ανθρώπινα όντα, μέσα στην αμόλυντη φύση αυτής της ίδιας γης που ήταν γενναιόδωρη στον Οδυσσέα και που τώρα θα τον καλωσορίσει για την αναγέννησή του.

Αλέξανδρος Χάχαλης: Υποδύεται τον εαυτό του. Η επί είκοσι οκτώ έτη πολύ-επίπεδη συνεργασία με τον συνθέτη και συμπρωταγωνιστή της ταινίας και λόγω της προσωπικότητάς του που έχει ως σημείο αναφοράς την διαχρονική πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας, με την μοναδική επική μουσική του προσέγγιση, ενέπνευσε πρωτίστως την ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτιδα Cristina Mantis να δημιουργήσει το έργο. Όπως έγραψε η ίδια: Η λαμπερή φιγούρα του Έλληνα συνθέτη παραπέμπει στη Μεγάλη Ελλάδα, (Magna Graecia), που γεννήθηκε από τη συνάντηση των Ελλήνων με τους πληθυσμούς που κατοικούσαν στην Ιωνική πλευρά της σύγχρονης Καλαβρίας. Η εμπνευσμένη του βόλτα ανάμεσα στα ερείπια είναι γεμάτη «Απολλώνια διάσταση». Ο μουσικός ταξιδεύει στην ελληνική περιοχή όπου μιλούν ακόμα τη γλώσσα του και έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει στην αδελφότητα μεταξύ Ελλάδας και Καλαβρίας και να αναλογιστεί ότι σε εκείνα τα μέρη, ο μύθος και η πραγματικότητα εξακολουθούν να συμβαδίζουν…

Οι παραγωγοί της ταινίας εσχολίασαν: «Η μουσική επένδυση του έργου από τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη προσδίδει μία μοναδική επική αύρα, που εναρμονίζεται απολύτως με το πνεύμα, την θεματολογία αλλά και το φυσικό περιβάλλον των ελληνοφώνων περιοχών τής Καλαβρίας, προκαλώντας δέος και έντονα συναισθήματα στο φιλοθεάμον κοινό. Επιτυγχάνεται η σύνδεση της Ελλάδας με την θρυλική Μagna Graecia (την Μεγάλη Ελλάδα), που διατηρεί την ταυτότητά της στην καρδια των κατοίκων της μέχρι σήμερα».

 

Κίρκη / Agnese Ricchi:  Υποδύεται την διάσημη βασίλισσα στην Οδύσσεια του Ομήρου.

 

Πυθαγόρας / Ντομένικο Παντάνο: Υποδύεται τον μεγάλο Έλληνα μαθηματικό και φιλόσοφο που δίδαξε την Συμπαντική Αρμονία των Σφαιρών και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην Μεγάλη Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ GANESH PRODUZIONI, CTM CENTRO TEATRALE MERIDIONALE, MOVIMENTO FILM με την υποστήριξη της Fondazione Film Commission της Καλαβρίας.

 

 

Τοποθεσία: Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στην Καλαβρία με την υποστήριξη των πόλεων: Africo Vecchio, Brancaleone, Cariati, Civita, Cosenza, Cutro, Locri, Condofuri, Amendolea Castle και Fiumara dell’Amendolea, Condofuri – Marshes, Ferruzzano, Longobucco, Tiriolo, Galliciano’, Sibari, Staiti, San Ferdinando (στρατόπεδο νομάδων), Mout of the Amato River – Lamezia Terme, Norman Tower of Fiuzzi – Praia a Mare.

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ένας ναυαγός, ένας νέος Οδυσσέας, που κατέβηκε στην Καλαβρία, χωρίς μνήμη, βρίσκεται να ταξιδεύει σε μέρη και να συναντά ανθρώπους από τους δρόμους και τον ελληνικό μύθο που τον υποδέχονται με την ανθρωπιά τους. Οι εικόνες μας δείχνουν έναν νότιο κόσμο: παρελθόν και παρόν συνυπάρχουν σε μια νέα και ανεξερεύνητη Καλαβρία.

Ο πρωταγωνιστής, περιπλανώμενος χωρίς μνήμη στα εδάφη της Καλαβρίας, βυθίζεται σε ένα εσωτερικό ταξίδι αναζητώντας την ταυτότητά του. Μέσα από συναντήσεις με σύγχρονους περιηγητές και μυθολογικές μορφές, ανακαλύπτει σταδιακά τις αποχρώσεις του παρελθόντος του και τις αντανακλάσεις του ελληνικού μύθου στην καθημερινή ζωή. Καθοδηγούμενος από τη γενναιοδωρία και τη σοφία των μορφών που συναντά, ο ναυαγός ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του όχι μόνο ως άτομο, αλλά και ως μέρος μιας ευρύτερης σύνδεσης με την ιστορία και τη μυθολογία, φωτίζοντας έτσι την πορεία προς μια νέα συνειδητοποίηση του εαυτού του και του κόσμου που περιβάλλει αυτόν.

yt

main photo https://ecodellojonio.it/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This