ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
DeSantis

DeSantis: «Η ελευθερία είναι εδώ για να μείνει», λέει στην ομιλία του μετά την συντριπτική νίκη και  την εξασφάλιση της 2ης θητείας

9 Nov, 2022

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, DeSantis, υποστήριξε την επιτυχία της πολιτείας του, που περιέγραψε ότι ενσωματώνει «αληθινές αμερικανικές αρχές», καθώς ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που του έδωσαν μια «ιστορική συντριπτική νίκη».

«Δώσαμε υποσχέσεις στον λαό της Φλόριντα και τηρήσαμε αυτές τις υποσχέσεις. Και έτσι σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια, ο λαός εξέδωσε την ετυμηγορία του. Η ελευθερία είναι εδώ για να μείνει», είπε ο DeSantis στη νικητήρια ομιλία του σε ένα βουητό πλήθος υποστηρικτών στο Συνεδριακό Κέντρο της Τάμπα στις 8 Νοεμβρίου.

«Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με μια νίκη για αιώνες», πρόσθεσε ο DeSantis.

Σύμφωνα με το Decision Desk HQ, ο DeSantis συγκέντρωσε το 59,1 τοις εκατό των ψήφων σε σύγκριση με το 40,3 τοις εκατό του Δημοκρατικού αμφισβητία του πρώην βουλευτή Charlie Christ, με περισσότερο από το 94 τοις εκατό των ψήφων καταμετρημένο στις 23:15 ET.

Ο κυβερνήτης αντιπαραβάλλει τις συνθήκες στην πολιτεία με αυτές των άλλων περιοχών της χώρας υπό τη δημοκρατική εξουσία.

«Δημιουργήσαμε ένα όραμα και το πραγματοποιήσαμε αυτό το όραμα. Και παρήγαμε ιστορικά αποτελέσματα και οι άνθρωποι της Πολιτείας ανταποκρίθηκαν με ρεκόρ», είπε. «Τώρα, ενώ η χώρα μας παραπαίει λόγω της αποτυχημένης ηγεσίας στην Ουάσιγκτον, η Φλόριντα είναι στο σωστό δρόμο.

«Πιστεύω ότι η επιβίωση του αμερικανικού ονείρου απαιτεί μια αναβίωση των αληθινών αμερικανικών αρχών. Η Φλόριντα έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει. Προσφέρουμε μια αχτίδα ελπίδας ότι υπάρχουν ακόμα καλύτερες μέρες».

Ο DeSantis είπε ότι ενώ οι αριστεροί πολιτικοί έχουν απορρίψει τις αμερικανικές αρχές, η κυβέρνησή του έχει απορρίψει την ατζέντα της «αφύπνισης», διατήρησε τον νόμο και την τάξη και προστατεύει τα δικαιώματα των γονέων.

«Πολεμάμε την «αφύπνισης» στο νομοθετικό σώμα, πολεμάμε την «αφύπνιση» στα σχολεία, πολεμάμε την «αφύπνιση»  στις εταιρείες, δεν θα παραδοθούμε ποτέ στον ξύπνιο όχλο», είπε. «Η Φλόριντα είναι όπου η «αφύπνιση» πάει για να πεθάνει.

«Επιλέξαμε τα γεγονότα αντί του φόβου. Επιλέξαμε την εκπαίδευση από την κατήχηση. Επιλέξαμε τον νόμο και την τάξη από τις ταραχές και την αναταραχή».

Ο κυβερνήτης είπε ότι είναι περήφανος για όσα έχει καταφέρει η κυβέρνησή του και οι Αμερικανοί έρχονται στη Φλόριντα επειδή οι πολιτικές της πολιτείας λειτουργούν.

Ήταν κάτι περισσότερο από μια εκλογική νίκη, πρόσθεσε ο DeSantis, λέγοντας ότι «έχουμε ξαναγράψει τον πολιτικό χάρτη». Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους σε δύο ιστορικά προπύργια των Δημοκρατικών —την κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ και την κομητεία Παλμ Μπιτς — για την υποστήριξή τους στη συντριπτική νίκη του.

Ο DeSantis νίκησε στην κομητεία Miami-Dade, τον πρώτο Ρεπουμπλικανό που το έκανε από τότε που ο κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους κέρδισε την περιοχή στη Νότια Φλόριντα το 2002. Μέχρι την ώρα του Τύπου, οι ψηφοφόροι της κομητείας έδωσαν πάνω από 390.000 ψήφους υπέρ του DeSantis, 55,3%, σε σύγκριση με περίπου 309.000 ψήφοι για τον Κριστ με 43,9 τοις εκατό, σύμφωνα με τους τοπικούς εκλογικούς παράγοντες.

Στην κομητεία Palm Beach, ο DeSantis εξασφάλισε περισσότερες από 276.000 ψήφους, ή 51,4 τοις εκατό, σε σύγκριση με περίπου 258.000 ψήφους του Crist με 48,1 τοις εκατό, σύμφωνα με τοπικούς εκλογικούς παράγοντες.

«Είναι ξεκάθαρα προφανές ότι αυτές οι εκλογές θα έχουμε συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ψήφων από ανθρώπους που μπορεί να μην με ψήφισαν πριν από τέσσερα χρόνια», είπε. «Είναι τιμή μου που κέρδισα την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας αυτά τα τέσσερα χρόνια».

«Σας ευχαριστούμε για μια ιστορική συντριπτική νίκη», είπε. «Έχουμε καταφέρει περισσότερα από όσα πίστευε κανείς πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε και μόλις άρχισα να παλεύω.

«Ανυπομονώ για τον δρόμο μπροστά».

Image: Flickr Gage Skidmore via  CC BY-SA 2.0

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This