EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Digital travel agent

Digital travel agent ή τουριστικός πράκτορας;

6 Nov, 2023

Στις μέρες όλο και περισσότερο η τεχνολογία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι στις υπηρεσίες του τουρισμού.

Τα apps πολλά και ενδιαφέροντα, το AI μπορεί να σε κατευθύνει ακόμα και σε πιο πολύπλοκα ταξίδια ή ακόμη και να σου «χτίσει» το ταξίδι της προτίμησης σου.

Γιατί όμως να χρησιμοποιήσω τεχνολογικά μέσα για να ταξιδέψω είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής;

Η αλήθεια είναι πως οι πλατφόρμες έχουν τα καλά τους αλλά και την επικινδυνότητα τους, ειδικά όταν δεν γνωρίζεις καλά την χρήση τους αν και οι περισσότερες μοιάζουν απλές.

Είναι όμως οι πληροφορίες τους έγκυρες;

Σε πολλούς έχει τύχει να κλείσουν ένα κατάλυμα ή ένα αυτοκίνητο online και να αντιμετωπίσουν άλλη εικόνα από αυτή που επέλεξαν. Δυσάρεστες εκπλήξεις…

Και που να απευθυνθείς όταν την κράτηση σου διαχειρίζεται μια πλατφόρμα με δυσεύρετο  τηλέφωνο επικοινωνίας ή  χειρότερα με καθόλου τηλέφωνο και μονάχα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;;;

Είναι γεγονός πως τις πλατφόρμες διαχειρίζονται άνθρωποι που απλά κάνουν insert στοιχεία που τους αποστέλλονται είτε από τον οργανισμό που ανήκει η πλατφόρμα είτε απευθείας από τον προμηθευτή.

Έτσι, λοιπόν, τα λάθη είναι αναπόφευκτα και συχνά κοστίζουν διπλά στον τελικό αποδέκτη που είναι ο ταξιδιώτης.

 

Ο λόγος της τόσο μεγάλης τεχνολογικής αύξησης στον τουριστικό κλάδο έχει να κάνει με άπειρους παράγοντες (ταχύτητα, digital banking etc)  και ένας από αυτούς είναι το ανειδίκευτο ή το εξειδικευμένο κι άρα ακριβό προσωπικό.

Ξέρατε ότι ο άνθρωπος που εργάζεται σε ένα τουριστικό γραφείο  και σας κλείνει τα αεροπορικά σας εισιτήρια λέγεται counter και ήταν κάποτε μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις; Ο λόγος : συνήθως πρέπει να είναι διπλωματούχος της ΙΑΤΑ , να γνωρίζει αεροπορικό αλφάβητο, να ξέρει να χρησιμοποιεί abbreviations για όλα τα αεροδρόμια του κόσμου, να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά ενός αεροσκάφους, τις υπηρεσίες της αεροπορικής εταιρείας, τέσσερα τουλάχιστον συστήματα GDS (global distribution systems), τρόπους κράτησης φθηνών θέσεων, προθεσμίες αλλά ταυτόχρονα να είναι παραγωγικός σε ότι αφορά τους στόχους που έχει η επιχείρηση σχετικά με τα incomes;

Για να το κάνουμε απλούστερο…ο τουριστικός σου πράκτορας μοιάζει με τον γιατρό σου.

Είναι διαθέσιμος σχεδόν πάντα να σε βοηθήσει, να σε κατευθύνει, να σε συμβουλεύσει και ενίοτε  να τα «ακούσει» αν κάτι του πήγε στραβά…

Συνήθως εργάζεται περίεργες βάρδιες, νύχτες, διακοπές και το τηλέφωνο του είναι πάντα ανοιχτό….

Όμως είναι ένα επάγγελμα που δεν πρέπει να εξαφανιστεί διότι η γνώση και η εμπειρία δεν μπορεί να αντικατασταθεί  από κανένα τεχνολογικό μέσο.

 

Παρακολουθώντας τις νέες τεχνολογίες στον τομέα του τουρισμού και δοκιμάζοντας κάποιες από αυτές κατέληξα στο γεγονός ότι το επάγγελμα του travel agent, travel advisor και tour operator πρέπει να αναπτυχθεί αντί να σβήσει.

Μάλιστα, μια δυνατή πρόταση, θα ήταν τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας να εντάξουν ξεχωριστά τις σπουδές  του επαγγέλματος του τουριστικού πράκτορα και το πτυχίο να τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Θα μπορούσε; Ναι!

Ας δούμε πως αυτή την πρόταση θα μπορούσε το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με το Υπ. Τουρισμού να την εξετάσει και να την αναπτύξει.

 

 

 

photo AndyLeungHK / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This