EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Eurasia Daily

Eurasia Daily: Η Τουρκία πλησιάζει το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα;

25 Aug, 2022

Η ρωσική Eurasia Daily με το δημοσίευμά της αναλύει έναν στρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας, η οποία φέρεται να πλησιάζει φιλικά το Ισραήλ, ώστε να ετοιμάσει τα επόμενα βήματά της – ένα από αυτά, κατά της Ελλάδας.

Η Eurasia Daily αναφέρεται στην δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, στις 17 Αυγούστου, ότι υπάρχει η πρόθεση της Τουρκίας και του Ισραήλ να ορίσουν πρεσβευτές. Ταυτόχρονα ο Ισαάκ Χέρτσογκ, και ο πρωθυπουργός Γιαήρ Λαπίντ, του Ισραήλ, προχώρησαν σε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την Eurasia Daily η πρόθεση του Ισραήλ για μια καλυτέρευση των σχέσεών του με την Τουρκία, είναι μια οικονομική ανάκαμψη. Για την Τουρκία όμως, το πλάνο είναι πιο σύνθετο:

Αφ’ ενός θα υπάρξει μια οικονομική ανάκαμψη και για την Τουρκία, “καθώς παρά τις φιλοδοξίες της στην εξωτερική πολιτική, η Τουρκία δεν μπορεί να συντηρήσει οικονομικά συγκρούσεις με το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο, αλλά και τις θέσεις της με την Ρωσία και το Ιράν, αλλά και την αντιπαράθεση με την Ελλάδα και την Κύπρο”. Πέραν αυτού, η οικονομική ενίσχυση θα είναι μια ενίσχυση και για τον ίδιο τον Ερντογάν, εν όψει των εκλογών του Ιουνίου 2023.

Ένας ακόμη σοβαρός λόγος για αυτή την συμμαχία, είναι το σκηνικό της ενέργειας και της πρόθεσης της Τουρκίας να σαμποτάρει τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, ένα έργο της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, που θα παρείχε φυσικό αέριο από το Ισραήλ και την Κύπρο, στην Ευρώπη.

Ο αγωγός αυτός αφήνει την Τουρκία στο περιθώριο, αλλά και την τουρκική δημοκρατία της Κύπρου. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι η κατασκευή αγωγού στο έδαφος της Τουρκίας, ώστε να παρέχει αέριο στην Ευρώπη, από το Ισραήλ. Αυτή η τελευταία λύση, ίσως τώρα φαίνεται καθαρότερα – πάντα κατά την Eurasia Daily.

Και η ρωσική δημοσιογραφία καταλήγει:

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, παρέλαβε προσφάτως έναν χάρτη, ο οποίος απεικονίζει τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ως τουρκικά εδάφη, βάσει του εθνικού τουρκικού όρκου του 1920. Για να πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα, η Τουρκία χρειάζεται συμμάχους πολιτικά και στρατιωτικά, όπως π.χ. με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν. Ένα επιχείρημα για μια τέτοια συμμαχία είναι η πεποίθηση της Τουρκίας ότι η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δ. Θράκης – εμμέσως δηλαδή εγείρει ισλαμική αλληλεγγύη.

Και, όπως καταλήγει η Eurasia Daily, η Τουρκία θα έχει μεγάλο κέρδος αν επενδύσει στην συμμαχία της με το Ισραήλ. Μέσω αυτού, η Τουρκία μπορεί να διαπραγματευτεί με την δυναμική του Ισραήλ στις ΗΠΑ, ώστε να ασκηθεί πίεση προς κάθε επιθυμητή κατεύθυνση.

Το 2023 κλείνουν 100 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάνης…

 

 

 

photo https://washingtoninstitute.org 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This