EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
FBI

FBI:  Έλληνας συνελήφθη για τρομοκρατία κατά των ΗΠΑ

27 Feb, 2022

 Έλληνας συνελήφθη στη Σουηδία, για τρομοκρατικές ενέργειες  κατά των ΗΠΑ

Ένας 34χρονος από τις ΗΠΑ με Ελληνική υπηκοότητα συνελήφθη την Τετάρτη σε προάστιο της Στοκχόλμης, μετά από αίτημα του αμερικανικού FBI. Ο συλληφθείς διώκεται τώρα για σύνδεση με τρομοκρατικά εγκλήματα μετά από πολλές εμπρηστικές επιθέσεις σε εβραϊκά κτίρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο κατηγορητήριο, ο άνδρας φέρεται να εργαζόταν με θέματα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.

Ο 34χρονος, υπήκοος ΗΠΑ και Ελλάδας, μετακόμισε στη Σουηδία το φθινόπωρο του 2018. Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάϊο του 2019, ο μικρότερος αδερφός του θεωρείται επίσης ύποπτος για τέσσερις πυρκαγιές σε εβραϊκά κτίρια στην περιοχή της Βοστώνης. Από τις πυρκαγιές δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί κανείς.
Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο αδελφός πεθαίνει στο νοσοκομείο μετά από μια περίοδο κώματος λόγω απόπειρας αυτοκτονίας και δεν οδηγήθηκε ποτέ στη δικαιοσύνη.
Ο 34χρονος θα επιστρέψει στις ΗΠΑ την άνοιξη του 2020. Στη συνέχεια θα επικοινωνήσει μαζί του το FBI που θέλει να τον ανακρίνει για την εμπλοκή του αδελφού του στις πυρκαγιές. Δέχθηκε επίσης ερωτήσεις σχετικά με τις αποθήκες της οικογένειας.
Ο 34χρονος έδειξε στην αστυνομία ένα δωμάτιο αλλά αρνείται ότι υπάρχει άλλη αποθήκη -,το οποίο φαίνεται να είναι εσκεμμένο ψέμα, σύμφωνα με το FBI, που αναφέρει ότι ο 34χρονος είχε ήδη επισκεφτεί δύο αποθήκες της οικογένειας το προηγούμενο βράδυ. Στο κατηγορητήριο, το FBI αναφέρει ότι ο 34χρονος εκεί βρήκε δύο αντικείμενα με σύμβολα σβάστικας, το διαβατήριο του αδερφού του και ένα μπουκάλι με το θανατηφόρο δηλητήριο κυάνιο.
Σύμφωνα με το FBI, ο άνδρας πρέπει να είχε πάρει μαζί του τα αντικείμενα και μετά να πήγε πίσω στη Σουηδία. Φέρεται επίσης ύποπτος ότι είχε κρατήσει στο παρελθόν τα έγγραφα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του αδερφού του.
Την άνοιξη του 2020, το FBI ερεύνησε εάν οι πυρκαγιές θα μπορούσαν να συνδέονται με αντισημιτικά κινήματα. Κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης στο FBI τον Ιανουάριο του 2020, η μητέρα των αδελφών δηλώνει ότι ο μικρότερος, νεκρός πλέον αδελφός, εξέφρασε αντισημιτικές απόψεις.

Ο 34χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες για εμπλοκή, ανακοινώνει ο δικηγόρος του Χανς Λάρσον.

Σύμφωνα με το FBI, ο συλληφθείς εργαζόταν για θέματα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία στη Στοκχόλμη. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν ο άνδρας είναι ύποπτος για εγκλήματα στη Σουηδία.
Τον Νοέμβριο, καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για βαριά αμέλεια στην κυκλοφορία και παράνομη οδήγηση μετά από καταδίωξη της αστυνομίας στο κέντρο της Στοκχόλμης τον Σεπτέμβριο του 2020. Η ετυμηγορία δείχνει πώς οι μάρτυρες τον είδαν να οδηγεί με 200 χιλιόμετρα την ώρα πριν συγκρουστεί με φορτηγό.

Σύμφωνα με το FBI, ο άνδρας συνελήφθη σε προάστιο της Στοκχόλμης την Τετάρτη. Η σουηδική αστυνομία ασφαλείας τηρεί σιωπή για την επιχείρηση, αλλά επιβεβαιώνει ότι έχει γίνει επιχείρηση.

– Πραγματοποιήσαμε έφοδο στην περιοχή της Στοκχόλμης κατόπιν αιτήματος νομικής βοήθειας από τις αρχές των ΗΠΑ, λέει ο γραμματέας Τύπου Fredrik Hultgren-Friberg.

Ο 34χρονος που καταζητείται εδώ και καιρό κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 20 ετών, μεταξύ άλλων για εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Το FBI θα ζητήσει από τον άνδρα που εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This