EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η αστυνομία της Οττάβα κατέσχεσε καύσιμα από τον χώρο διαμαρτυρίας της Freedom Convoy και πραγματοποιεί περισσότερες συλλήψεις

10 Feb, 2022
Freedom Convoy

Freedom Convoy

Freedom Convoy

Η αστυνομία στην πρωτεύουσα του Καναδά έχει αρχίσει να κατασχέτη καύσιμα απο το Freedom Convoy και λέει ότι προχώρησε σε πολλαπλές συλλήψεις μετά την έκδοση δήλωσης λέγοντας ότι όσοι προσπαθούν να φέρουν προμήθειες για να υποστηρίξουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στις εντολές και τους περιορισμούς του COVID-19 που συγκεντρώθηκαν στην πόλη θα συλληφθούν.

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να φέρει υλική υποστήριξη (βένζίνη κ.λπ.) στους διαδηλωτές θα μπορούσε να συλληφθεί. Η επιβολή είναι σε εξέλιξη», ανέφερε η αστυνομία της Οτάβα σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 6 Φεβρουαρίου νωρίς το απόγευμα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 9 μ.μ. τοπική ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε επτά άτομα. Οι συλλήψεις έγιναν για μικροπαραβάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αστυνομία είπε επίσης ότι είχε κατασχέσει πολλά οχήματα και δοχεία καυσίμων. Οι διαδηλωτές είπαν ότι η αστυνομία δεν τους συνέλαβαν στις 6 Φεβρουαρίου επειδή μετέφεραν καύσιμα, αλλά τους προειδοποίησε ότι θα αντιμετώπιζαν σύλληψη επειδή έφεραν καύσιμα στον χώρο διαμαρτυρίας από τις 7 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα, στις 6 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος της Οτάβα Τζιμ Γουάτσον κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που είπε, «τονίζει την ανάγκη για υποστήριξη από άλλες δικαιοδοσίες και επίπεδα διακυβέρνησης». Οι διοργανωτές διαμαρτυρίας λένε ότι η διαδήλωσή τους είναι ειρηνική. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε ως διαδήλωση από φορτηγατζήδες ενάντια στην απαίτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εμβολιάζονται οι διασυνοριακοί οδηγοί φορτηγών, αλλά έκτοτε εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο κίνημα στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι από όλο τον Καναδά για να αντιταχθούν σε διαφορετικές εντολές και περιορισμούς COVID-19. Συνοδείες οχημάτων ήρθαν στην Οτάβα στις 29 Ιανουαρίου, και πολλοί έχουν μείνει στην πόλη, με φορτηγά και άλλα οχήματα σταθμευμένα κοντά στο Κοινοβούλιο. Πολλοί διαδηλωτές λένε ότι θα παραμείνουν μέχρι να αρθούν οι εντολές. Το Κέντρο Δικαιοσύνης για Συνταγματικές Ελευθερίες (JCCF), μια νομική ομάδα που εκπροσωπεί τη Freedom Convoy στην Οτάβα, είπε ότι «η αστυνομία θα παραβίαζε το νόμο εάν επιχειρήσει να εκφοβίσει ή να συλλάβει άτομα που φέρνουν τρόφιμα ή άλλες προμήθειες σε φορτηγατζήδες που ασκούν ειρηνικά τον Χάρτη τους δικαιώματα και ελευθερίες στην Οττάβα». «Οι άνθρωποι που φέρνουν τρόφιμα, νερό, βενζίνη ή άλλες προμήθειες σε φορτηγατζήδες που διαδηλώνουν ειρηνικά δεν παραβιάζουν κανένα νόμο. Δεν υπάρχει καμία βάση για αυτήν την αστυνομική απειλή», δήλωσε ο δικηγόρος του JCCF, Nicholas Wansbutter. «Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία που διέπεται από το κράτος δικαίου, οι πολίτες μπορούν ελεύθερα να συναναστρέφονται μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς και λήψης αγαθών και δώρων. Δεν υπάρχει νόμος που θα επέτρεπε στην αστυνομία της Οτάβα να συλλαμβάνει άτομα επειδή έδωσαν καύσιμα ή τρόφιμα σε άλλο Καναδό». Οι διοργανωτές διαμαρτυρίας δηλώνουν πρόθυμοι να συνομιλήσουν με την κυβέρνηση, αλλά μέχρι στιγμής κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να μας καλέσουν. … Καθόμαστε εδώ, περιμένουμε στο τηλέφωνο», είπε ο διοργανωτής διαμαρτυρίας Μπέντζαμιν Ντίχτερ σε συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα στις 6 Φεβρουαρίου. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είπε ότι δεν θα συναντηθεί με τους διαδηλωτές.         ΙΣΧΣΝΙΚΑ-888, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This