EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Joseph Ladapo

Ο General Surgeon της Φλόριντα, Δρ Joseph Ladapo, προειδοποιεί κατά της χρήσης εμβολίων COVID με mRNA για πιθανό κίνδυνο καρκίνου

5 Jan, 2024

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι μεμονωμένες δόσεις λήψεων mRNA του COVID-19 έχουν «δισεκατομμύρια έως εκατοντάδες δισεκατομμύρια» σωματίδια DNA, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις οδηγίες του FDA και του ΠΟΥ.

Ο Γενικός Χειρουργός της Φλόριντα, Δρ Joseph Ladapo, προειδοποιεί για οποιαδήποτε χρήση των εμβολίων mRNA COVID-19 Pfizer και Moderna, επικαλούμενος ανησυχίες για τον καρκίνο.

Ο Δρ Ladapo λέει ότι μια καναδική μελέτη βρήκε «δισεκατομμύρια έως εκατοντάδες δισεκατομμύρια» μόρια DNA ανά δόση, υπερβαίνοντας τις οδηγίες που ορίζονται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Έστειλε επιστολή στις 6 Δεκεμβρίου στον Επίτροπο της FDA Δρ. Ρόμπερτ Κάλιφ και τον Διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ. Μάντι Κοέν, αναφέροντας τις ανησυχίες του σχετικά με την υψηλή παρουσία μορίων DNA στα εμβόλια mRNA μαζί με τα νανοσωματίδια λιπιδίων. (LNPs) που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά φαρμάκων στα ανθρώπινα κύτταρα.

Αναφέρει μια  έκθεση του 2007  από τον FDA σχετικά με τα ρυθμιστικά όρια για το DNA στα εμβόλια, η οποία έδειξε κινδύνους να επηρεαστούν τα ανθρώπινα γονίδια που μετατρέπουν τα υγιή κύτταρα σε καρκινικά κύτταρα.

Η έκθεση εξετάζει επίσης τον κίνδυνο του πώς αυτή η ενσωμάτωση του DNA στα εμβόλια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την καρδιά, τον εγκέφαλο, το αίμα, τους νεφρούς, το συκώτι, το μυελό των οστών, τους πνεύμονες, τις ωοθήκες και τους όρχεις, την αποστράγγιση των λεμφαδένων, τον σπλήνα και τη χορήγηση του εμβολίου και το σημείο της ένεσης.

«Η ενσωμάτωση DNA ενέχει έναν μοναδικό και αυξημένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και για την ακεραιότητα του ανθρώπινου γονιδιώματος, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου ότι το DNA ενσωματωμένο σε σπέρμα ή ωάρια, γαμέτες θα μπορούσε να περάσει στους απογόνους των ληπτών εμβολίου mRNA COVID-19.

«Εάν οι κίνδυνοι της ενσωμάτωσης του DNA δεν έχουν αξιολογηθεί για τα εμβόλια mRNA COVID-19, αυτά τα εμβόλια δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους», δήλωσε ο Δρ. Ladapo σε δελτίο τύπου

Δεν ζητά ευρεία απόρριψη όλων των εμβολίων και αντ ‘αυτού προτρέπει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να δώσουν προτεραιότητα στα εμβόλια και τη θεραπεία που δεν είναι mRNA COVID-19, ενώ αξιολογούν την έρευνα για τους συνολικούς κινδύνους εμβολίων.

Ο Δρ. Ladapo βρισκόταν τον Απρίλιο του 2023 σε δύσκολη θέση μετά από αίτημα δημοσίων αρχείων που ανακάλυψε τροποποιήσεις που έκανε σε μια κρατική έρευνα για τα εμβόλια mRNA, συγκεντρώνοντας κατηγορίες για «υπερβολή» των δεδομένων ώστε να ταιριάζει με τη θέση του ενάντια στη χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε «υγιείς » παιδιά και ενήλικες ορισμένων ηλικιών.

Υπερασπίστηκε την κίνηση ως επιστημονική «αναθεώρηση» και ένιωσε δικαιωμένος να αφαιρέσει μια συγκεκριμένη ανάλυση δεδομένων από την αρχική έρευνα.

 

Αλλά άλλοι έχουν εκφράσει ανησυχίες και για τα εμβόλια mRNA για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Εντουάρντο Μπαλμπόνα, ιατρού από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Ο Δρ Μπαλμπόνα ασκεί το επάγγελμά του εδώ και τρεις δεκαετίες και υποστηρίζει την τεκμηριωμένη ιατρική που δίνει έμφαση στην πρόληψη ασθενειών και στη διατήρηση της υγείας με «εκπαίδευση και μια διαβουλευτική προληπτική προσέγγιση στη δια βίου φροντίδα».

Μετά τη λήψη μεμονωμένων ή επαναλαμβανόμενων δόσεων των εμβολίων mRNA, ορισμένοι από τους ασθενείς του παρουσίασαν μια σειρά από διαφορετικά συμπτώματα και ένιωσαν «άρρωστοι αμέσως μετά».

Σε «μερικούς ανθρώπους, χρειάζονται μερικές εβδομάδες. Υπάρχουν, λοιπόν, διαφορετικά μοτίβα τραυματισμού. Και θα έλεγα [για] μερικούς ανθρώπους, είναι σχεδόν μια αναφυλακτική αντίδραση.

«Έχουν το εμβόλιο και από εκείνη τη στιγμή δεν είναι καλά. Συχνά … χάνουν την αρτηριακή τους πίεση ή έχουν τρελή αρτηριακή πίεση. Είτε πέφτει στα 70 είτε πηγαίνει στα 200», είπε ο Δρ Μπαλμπόνα.

Αρκετοί από τους ασθενείς του ανέπτυξαν επίσης σύνδρομο οπίσθιας ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS), το οποίο, σύμφωνα με την Cleveland Clinic , είναι μια κατάσταση που «αναγκάζει την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα από το κανονικό όταν μεταβαίνετε από το καθιστικό ή ξαπλωμένο στο όρθιο».

Ο Δρ Εντουάρντο Μπαλμπόνα υπηρέτησε ως γιατρός στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, φροντίζοντας γερουσιαστές, βουλευτές και δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το POTS δεν είναι εύκολο να διαγνωστεί επειδή πολλά από τα συμπτώματά του, όπως ζάλη, λιποθυμία, πόνος στο στήθος, πονοκεφάλους και αίσθημα παλμών της καρδιάς, μπορεί να εμφανιστούν με την πάροδο του χρόνου, παρά το γεγονός ότι οφείλονται σε μια κοινή αιτία.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για το POTS, αν και η άσκηση, η σωματική δραστηριότητα και ένα πρόγραμμα καρδιακής αποκατάστασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία.

Ο Δρ Μπαλμπόνα είδε επίσης ασθενείς με αυξημένη αρτηριακή πίεση και άλλους που είχαν αναπτύξει μια κατάσταση υπερπηκτικότητας, δηλαδή όταν το αίμα πήζει υπερβολικά απουσία αιμορραγίας, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Ανησυχούσε επίσης για τον αριθμό των ανδρών στα τέλη της εφηβείας τους, 20 και 30 ετών που ανέπτυξαν πνευμονικές εμβολές χωρίς γενετικές προδιαθέσεις ή προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας που θα τις προκαλούσαν.

Μια πνευμονική εμβολή εμφανίζεται όταν ένα θραύσμα, πιθανότατα ένας θρόμβος αίματος, κολλήσει σε μια πνευμονική αρτηρία και εμποδίζει τη ροή του αίματος, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Άλλοι ασθενείς ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα αμέσως μετά τη λήψη του εμβολίου, είπε ο Δρ Μπαλμπόνα.

Σύμφωνα με το  CDC , «η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός και η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς».

Τα συμπτώματα της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας είναι πόνος στο στήθος, δύσπνοια και «αίσθημα γρήγορου χτυπήματος, φτερούγισης ή χτύπημα της καρδιάς».

Το CDC παραδέχεται ότι ορισμένοι ασθενείς ανέπτυξαν αυτές τις καταστάσεις μετά τη λήψη των εμβολίων με mRNA για τον COVID-19, αλλά ότι οι περιπτώσεις είναι «σπάνιες» και ότι πολλοί θεραπεύονται μόνοι τους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τα συμπτώματα μπορεί να μιμούνται αντιδράσεις άγχους, ορισμένοι ασθενείς μπορεί να μην γνωρίζουν ότι έχουν είτε μυοκαρδίτιδα είτε περικαρδίτιδα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συλλογή δεδομένων.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This