ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ενάντια στην Τουρκία

Michael Rubin:”Η Σουηδία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να δώσουν μια σκληρή μάχη ενάντια στην Τουρκία – Κυρώσεις

9 Jun, 2022

Η Σουηδία προσπαθεί να πείσει την Τουρκία να ανοίξει την πόρτα της στο ΝΑΤΟ μέσω παραχωρήσεων, αλλά αυτό φαίνεται πως αργεί. Ίσως υπάρχει καλύτερη λύση. «Ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι να δοθεί μια σκληρή μάχη», δήλωσε ο Αμερικανός ειδικός για θέματα Μέσης Ανατολής Μάικλ Ρούμπιν. 

 
Το όχι της Τουρκίας στην αίτηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξέπληξε τη σουηδική κυβέρνηση. Έκτοτε, επιδιώκει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για να σταματήσει να υποστηρίζει την τρομοκρατία και να άρει το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. 

 
Η διαδικασία είναι τώρα σε εξέλιξη για να επιτραπούν οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, αλλά οι άλλες απαιτήσεις είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Ειδικά όταν η άποψη για το ποιος είναι τρομοκράτης διαφέρει τόσο πολύ και όταν η Τουρκία φαίνεται να απαιτεί αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με την ελευθερία διαδήλωσης και έκφρασης. 
 
Πόσο μακριά πρέπει να είναι προετοιμασμένη η Σουηδία ώστε να φθάσει της απαιτήσεις τής Τουρκίας; Να λυγίσει η Σουηδία τις απαιτήσεις ή ίσως να αποσύρει την αίτηση της στο ΝΑΤΟ για να αποφύγει την ταπείνωση και την υποταγή – όπως πρότεινε πρόσφατα η Lena Andersson στο SvD; 

 
Τίποτα από αυτά, λέει ο Αμερικανός ειδικός στη Μέση Ανατολή Μάικλ Ρούμπιν, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το συντηρητικό Ινστιτούτο American Enterprise στην Ουάσιγκτον. 

 
– Βλέπει το βέτο του ως μια ευκαιρία να αποσπάσει παραχωρήσεις από διάφορες χώρες που πιστεύει ότι τον έχουν παραβιάσει, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, λέει στην SvD. 
 
Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν θα δεχτεί τις παραχωρήσεις που γίνονται από πλευράς Σουηδίας,όπως να επιτρέψει ξανά τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία αλλά στη συνέχεια θα θέσει επιπλέον απαιτήσεις, πιστεύει ο Michael Rubin. 
 
– Τώρα θα απαιτήσει μια γενικότερη απαγόρευση του κουρδικού ακτιβισμού και αποδοχή της άποψής του για το τι σημαίνει. Η άποψή του για το ποιος ανήκει στο PKK είναι πολύ ευρύτερη από ό,τι ισχυρίζονται τόσο οι τρομοκράτες αναλυτές όσο και το ίδιο το PKK. Στη συνέχεια θα το δοκιμάσει ζητώντας την έκδοση Κούρδων, ανεξάρτητα από το αν έχουν άδεια παραμονής ή σουηδική υπηκοότητα. 
 
Αυτό δίνει στη Σουηδία την επιλογή να υπερασπιστεί τις αρχές της ή να τις προδώσει, κάτι που ο Ρούμπιν δεν πιστεύει ότι θα συμβεί. Τελικά, επίσης δεν είναι σίγουρο ότι έχει σημασία. Είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν νέες απαιτήσεις τόσο από τη Σουηδία όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

 
Τότε είναι καλύτερα να αλλάξει τελείως η τακτική, ισχυρίζεται ο Michael Rubin, και να ενταχθεί και το υπόλοιπο ΝΑΤΟ, καθώς αυτό επηρεάζει τη συλλογική ασφάλεια ολόκληρης της συμμαχίας ασφαλείας. 

 
– Ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η Σουηδία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να δώσουν μια σκληρή μάχη. 

 
Γιατί η Τουρκία έχει αχίλλειο πτέρνα στην οικονομία της κρίσης. Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται, η αγοραστική δύναμη διαβρώνεται και η τουρκική λίρα πέφτει κατακόρυφα σε αξία. Οι προσπάθειες του κράτους να διατηρήσει το νόμισμα οδήγησαν επίσης στη διάβρωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας. 

 
Ο Μάικλ Ρούμπιν επισημαίνει πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες την περίοδο 2016-2018 προσπάθησαν μάταια να πείσουν τον Τούρκο πρόεδρο να απελευθερώσει τον φυλακισμένο Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορήθηκε για τρομοκρατία. 

 
– Τελικά, η Ουάσιγκτον έχασε την υπομονή της με τη σιωπηλή διπλωματία όταν έγινε σαφές ότι ο Ερντογάν απαιτούσε συνεχώς περισσότερα. Στη συνέχεια η τακτική άλλαξε και αφού η Ουάσιγκτον επέβαλε σχετικά μικρές κυρώσεις, όπως δασμούς στο χάλυβα, ο πάστορας αφέθηκε ελεύθερος. 

 
Μια παρόμοια τακτική θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα και τώρα, ισχυρίζεται ο Ρούμπιν. Ειδικά καθώς η τουρκική οικονομία σήμερα βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από το 2018. 

 
– Όλα τα μέτρα που αποδυναμώνουν το νόμισμα της Τουρκίας είναι μέτρα στα οποία ο Ερντογάν δεν μπορεί να αντισταθεί για πολύ. Ο περιορισμός του τουρισμού στην Τουρκία θα μπορούσε επίσης να είναι βασικός, καθώς ο τουριστικός τομέας είναι τόσο αδύναμος που ο Ερντογάν αναγκάστηκε να αναβάλει τις σχολικές αρχές για να ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό. Δεν πρόκειται μόνο για χρήματα αλλά και για πιθανές ψήφους στις προεδρικές εκλογές του 2023. 

 
Ένα άλλο μέτρο που αναφέρει ο Michael Rubin θα μπορούσε να είναι η απειλή της Turkish Airlines με κυρώσεις. Η αεροπορική εταιρεία ανήκει από κοινού σε δημόσιο και ιδιώτες επενδυτές, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν δεσμούς με τον Ερντογάν. 

 
– Το πώς μπορεί να συνεχίσει να πετάει στη Σουηδία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΝΑΤΟ ενώ αυτό συμβαίνει είναι ακατανόητο. Το ότι είναι αποτελεσματικό να στοχεύεις τις Turkish Airlines φάνηκε επίσης πέρυσι όταν μια σιωπηλή απειλή κυρώσεων της ΕΕ κατά της αεροπορικής εταιρείας οδήγησε την Τουρκία να σταματήσει να πετάει Ιρακινούς μετανάστες στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας. 

 
Εν ολίγοις, η Σουηδία μπορεί να κερδίσει τη μάχη για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ πείθοντας τον Ερντογάν ότι δεν μπορεί να κερδίσει με το δικό του παιχνίδι, ισχυρίζεται ο Michael Rubin. 

 
– Η Σουηδία δεν θα πληρώσει για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η Τουρκία θα πρέπει να πληρώσει πολλά όσο η Σουηδία αναγκάζεται να σταθεί εκτός συμμαχίας. 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This