ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 21, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Neuralink: Η εταιρεία του Έλον Μασκ παρουσίασε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια μέσω την χρήσης τσιπ εγκεφάλου

6 Aug, 2021

Η αμερικάνικη εταιρεία Neuralink, η οποία δραστηριοποιείται στην νανοτεχνολογία και η οποία ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχα Έλον Μασκ το 2016, κυκλοφόρησε βίντεο, το οποίο δείχνει τον Pager, έναν εννιάχρονο πίθηκο, να παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι, χρησιμοποιώντας μόνο την σκέψη του, με την χρήση εμφυτευμάτων. Ο πίθηκος αυτός, εκπαιδεύτηκε να μετακινεί έναν κέρσορα, με την χρήση ενός χειριστηρίου, έχοντας ως έπαθλο μια μπανάνα κάθε φορά που το κατάφερνε. Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες του είχαν τοποθετήσει εμφύτευμα, μέσω του οποίου κατέγραφαν την δραστηριότητα του εγκεφάλου του.

Το βίντεο διάρκειας τριών λεπτών της Neuralink, δείχνει τον Pager, να παίζει «Mind Pong», μέσω τσιπ, τα οποία είχαν εμφυτευτεί σε κάθε πλευρά του εγκεφάλου του. Ο Pager είναι εκπαιδευμένος να παίζει βιντεοπαιχνίδια, χρησιμοποιώντας χειριστήριο joystick, ωστόσο στο συγκεκριμένο πείραμα, το χειριστήριο ήταν αποσυνδεδεμένο και ο Pager ήλεγχε το κουπί, απλά σκεπτόμενος ότι θέλει να μετακινήσει το χέρι του πάνω ή κάτω.

Αυτό το πείραμα αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό για την επιστήμη, καθώς η τεχνολογία αυτή προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα παράλυσης. Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, με την τεχνολογία αυτή, ένα άτομο με παράλυση, θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα smartphone, αποκλειστικά και μόνο με το μυαλό του, με μεγαλύτερη ταχύτητα από κάποιον χρήστη, ο οποίος χειρίζεται το smartphone με τα χέρια του. Ακόμα, ο Μασκ σημειώνει ότι οι επόμενες εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν από την εταιρεία, θα μπορούν να στείλουν σήματα από τα Neuralinks του εγκεφάλου, στα Neuralinks συμπλεγμάτων νευρώνων, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά. Σημειώνεται επίσης η αυτόματη φόρτιση της συσκευής, ώστε ο χρήστης να μπορεί να νιώθει όλη αυτή την διαδικασία ως κάτι το φυσιολογικό.

Ο τρόπος με τον οποίο το Neuralink λειτουργεί, είναι μέσω της καταγραφής και της αποκωδικοποίησης ηλεκτρικών σημάτων, με την χρήση περισσότερων από 2.000 ηλεκτρόδιων, τα οποία είναι εμφυτευμένα σε περιοχές οι οποίες είναι κύριες για την πραγματοποίηση των βασικών κινήσεων των χεριών. Με την χρήση των δεδομένων αυτών, οι επιστήμονες της Neuralink, μπορούν να βαθμονομήσουν τον αποκωδικοποιητή, μέσω της μαθηματικής μοντελοποίησης της σχέσης ανάμεσα στα μοτίβα της νευρωνικής δραστηριότητας και των διαφόρων κινήσεων που πραγματοποιούνται από το joystick.

Η Neuralink η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, στοχεύει στην εμφύτευση ασύρματων μικροτσίπ, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως η άνοια, το Alzheimer, προβλήματα του νωτιαίου μυελού κ.λπ. Ωστόσο, απώτερος σκοπός της Neuralink είναι να μπορέσει να επιτευχθεί η συγχώνευση της ανθρωπότητας και της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό απέχει ακόμα πολύ από την πραγματικότητα, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα.

Αξίζει να γίνει επίσης αναφορά στο εμφύτευμα τσιπ της Neuralink, το οποίο ο Έλον Μασκ παρουσίασε τον Αύγουστο του 2020, χρησιμοποιώντας σαν πειραμοτόζωο ένα γουρούνι και το οποίο περιέγραψε ως «Fitbit στο κρανίο». Επίσης, τον Ιούλιο του 2019, η Neuralink είχε παρουσιάσει σχέδιο, το οποίο περιλάμβανε την εμφύτευση μικροσκοπικών νημάτων ηλεκτροδίου στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τον Μασκ, σκοπός της εταιρείας είναι να μπορέσουν να αποκτήσουν οι άνθρωποι με παράλυση την δυνατότητα να περιηγούνται στον ψηφιακό κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει την επικοινωνία, την έκφραση της δημιουργικότητάς τους και την δυνατότητα να παίζουν βιντεοπαιχνίδια.

Photo: Steve Jurvetson

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.