EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Περιγραφή

Το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέως Βενετίας Πιτσιλαδή Chuard με τον τίτλο ‘’ Ούτε μια μέρα παραπάνω ! ‘’από τις εκδόσεις Ωκεανός ήταν ένα από τα Best Sellers του 2022, λόγος για τον οποίο μεταφράστηκε στα γαλλικά με τον τίτλο ‘’Pas un jour de plus !’’και εκδόθηκε στο Παρίσι από τον εκδοτικό οίκο Spinelle τον Ιανουάριο του 2023.

Το θέμα του βιβλίου είναι πολύ επίκαιρο και έχει να κάνει με την συναισθηματική και την σεξουαλική κακοποίηση και την βία, τον ρατσισμό, της σχέσης σκλάβας- αφέντη, τα ψυχικά τραύματα, την συναισθηματική ωριμότητα και ανθεκτικότητα.
Είναι το τέταρτο Μυθιστόρημα- Ψυχογράφημα της συγγραφέως Βενετίας Πιτσιλαδή Chuard στο οποίο συνθέτει με μαεστρία ένα πολύ πολυσύνθετο λογοτεχνικό ψυχογράφημα, πλάθει με τέχνη το ψυχολογικό υπόβαθρο και αναλύει με φιλοσοφική και στοχαστική ματιά τις ευαισθησίες και τα βιώματα των ηρώων.

Το επιτυχημένο αυτό βιβλίο συγκίνησε τους αναγνώστες και αποκόμισε πολλές καλές κριτικές, όπως από την συγγραφέα Φιλομήλα Λαπατά η οποία έγραψε προλογίζοντας στο βιβλίο.

‘’Είναι ένα μυθιστόρημα τεχνικά αρτιότατο με κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις που κρατάει όλο το συναίσθημα και την φόρτιση μέχρι την τελευταία σελίδα, κινητοποιεί όλες τις αισθήσεις, με μεγάλη ένταση και αλήθεια. Πλοκή ευρηματική με ποικιλία χαρακτήρων. Ήρωες με πλήρη βιογραφικά στοιχεία. Ο ρόλος των γυναικών καθοριστικός.
Διαβάζοντας ο αναγνώστης μπορεί να συναντήσει πολλά στοιχεία δικά του και να εκπλαγεί με το πόσο λίγο, τελικά γνωρίζουμε τον εαυτό μας.

Η Βενετία Πιτσιλαδή Chuard έχει βρει ένα εξαιρετικό τρόπο να προκαλεί ερωτήματα για τη ζωή και να προβληματίζει τους αναγνώστες της.

Με το αξιόλογο αυτό Μυθιστόρημα –Ψυχογράφημα θα αγγίζει και θα συγκινήσει βαθιά τις ψυχές των αναγνωστών .’’
Το βιβλίο μεταφρασμένο στα γαλλικά σύντομα θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία στην Γαλλία – Ελβετία και στις γαλλόφωνες χώρες, καθώς και στο Ίντερνετ.

Βενετία Πιτσιλαδή Chuard

Η Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη , αλλά από μικρή μεγάλωσε στην Αθήνα , όπου σπούδασε Δημοσιογραφία , Δημόσιες και Κοινωνικές σχέσεις .
Στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία
Εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης σπούδασε Ψυχολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης . Πανδρεύτηκε Ελβετό και απέκτησε δυο παιδιά
Ζει μόνιμα στην Γενεύη όπου εργάστηκε ιδιωτικά κάνοντας Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων .
Είναι ενεργό μέλος πολλών συλλόγων , φιλανθρωπικών , πολιτισμικών , κοινωνικών καθώς και λογοτεχνικών. Είναι μέλος του συμβουλίου της ’’ Ελβετικής Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Εκπρόσωπος στην Ελβετία των’’ Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.’’, τα οποία δίνονται κάθε χρόνο στο Βατικανό της Ρώμης .
Πρέσβειρα στην Ελβετία του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών και Μελετών ‘’ Ιωάννης Καποδίστριας ‘’ .
Μέλος της ‘’ Εθνικής Εταιρίας Των Ελλήνων Λογοτεχνών ‘’ .
Το 2015 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Μεταφραστών Λογοτεχνίας , με το Χρυσό Μετάλλιο για την συμβολή της στην διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό .
Από το 1996 είναι Υπεύθυνη –Συντονίστρια -0ργανώτρια του Ελληνικού ‘’ Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης ‘’ .
Είναι Ελληνίδα της Διασποράς όπου με το έργο της , την συνεχή φροντίδα της για τα Ελληνικά Γράμματα και την Λογοτεχνία προσπαθεί να τιμά την χώρα της στο Εξωτερικό .
Το πάθος της για την ζωή και τον άνθρωπο την οδήγησαν στην συγγραφή ποιημάτων και στίχων από νεαρή ηλικία .
Η μελέτη και η ανάλυση του ψυχικού κόσμου των ανθρώπων , την παθιάζει από πάντα και αυτό αποτυπώνεται στα βιβλία της .
Έχει γράψει τέσσερα Μυθιστορήματα – Ψυχογραφήματα .
Η ‘’ Η θεατρίνα της ζωής ‘’ εκδόσεις Σαββάλας Ιούνιος 2011
Το ‘’ Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες ‘’ εκδόσεις Ωκεανός Ιούνιος 2015
Το ‘’ Θύελλα στη Βενετία ‘’ εκδόσεις Ωκεανός Ιούνιος 2019
Το ‘’ Ούτε μια μέρα παραπάνω ! ‘’ εκδόσεις Ωκεανός Ιούνιος 2021

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συγγραφέα :
E-Mail : wanda.chuard@bluewin.ch
venetiapitsiladi.com

 

Άλλα Βιβλία

greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This